שאלה!

edeni1

New member
שאלה!

אם אומרים לי שמחיר של פריט ירד מ15 ל12 שקלים למשל, ושואלים בכמה אחוזים הוא ירד, אז אני לוקחת את ה3 (15-12) ובודקת כמה אחוזים זה מ15? זאת אומרת, 3 כפול 15 חלקי 100 ?? זה יוצא לי משו לא ממש הגיוני וזה אמור לצאת 20 אחוזים!

edeni1

New member
הלללווווו

עזרה?? ועוד משו קטן- כשמדברים איתי על היקף ורוחב מלבן, אף פעם לא ממש הבנתי מה ההיקף ומה הרוחב, כי הרי רוחב יכול להיות להיות שהם מתכוונים למרחק הגדול ואז זה הצלע הארוכה, אבל מצד שני יכול להיות שהם מתכוונים לרוחב המלבן ואז זה צלע הקטנה! מישו יכול להסביר ??חח

הסבר

15 זה השלם 3 זה החלק שאת רוצה לדעת מה ערכו אז עושים 3 חלקי 15 ואת זה מכפילים ב100..

ארנזמי

New member
הסבר

כשאתה רוצה לדעת כמה מהווה מספר כלשהו ממפר אחר אתה מחלק בו. לדוגמה: כמה מהווה 50 מתוך 100? התשובה היא כמובן חצי. כי אתה מחלק את 50 ב-100 ומקבל 0.5. כמה מהווה המספר 2 מתוך 8? רבע-כי 2 חלקי 8 זה רבע. פעולת החילוק נותנת לך את התשובה אבל בשברים. ולכן, אם אתה רוצה לקבל אותה באחוזים, צריך לכפול ב-100. 50 חלקי 100 זה חצי. כפול 100-זה 50 (כלומר 50 אחוז) 2 חלקי 8 זה רבע. כפול 100-זה 25 (כלומר 25 אחוז). אם אתה רוצה לדעת כמה מהווה 3 מתוך 15, עליך לחלק את 3 ב-15 ולקבל חמישית. חמישית כפול 100 זה 20%.

edeni1

New member
תודה לשניכם!!

ומישו מוכן להסביר לי את הקטע עם המלבן?חח

ארנזמי

New member
לא ממש הבנתי מה הבעיה עם המלבן

למלבן יש צלע ארוכה (אורך) וצלע קצרה (רוחב). ההיקף הוא סכום ארבעת הצלעות...

edeni1

New member
נכון אבל

נגיד כשמבקשים לסמן את רוחב המלבן כאיקס או משו, אז איזה צלע להחשיב כרוחב ואיזה צלע כאורך ??

למעלה