שאלה

צ26

New member
שאלה

אני פעילה בפורום פוריות ועכשיו יש לי שאלה גם כאן. אני בת 27, מנסים כמעט 3 שנים, מתוכם כמעט שנתיים בטיפולים. עד כה הינו מטופלים בביקור חולים בי-ם. כעט אנו בהפסקה ואם נחזור זה יהיה במקום אחר. עד היום אנו מוגדרים "כלא מוסברים". בעברנו, 6 הזרעות עם חיובי 1 (בהזרעה שניה), בטא צולעת וצנוחת כעבור כשבוע. IVF 1, נשאבו 11 ביציות, 10 הפריות. הוחזרו 2, שלילי. כל המוקפאים מופשרים רק 1 שורד, מתפתח לבלסטוציסט ומוחזר. בטא חיובית, הכפלות מקסימות, שבועיים אחכ אין שק ובטא צונחת. מאז שהתחלתי מעקב זקיקים בימי האיקק' הרחוקים נתגלתה ציסטה עכורה בשחלה בבמימדים 20X30 ממ בערך. היא לא גדלה ולעיתים קצת קטנה אך לא באופן משמעותי וצורתה אינה משתנה. בדיקת דם לCA125= 45 שהבנתי שמעל לנורמה. את הבדיקת דם עשיתי לפני שנה אם לא יותר. הרופאה לא התייחסה לזה ואמרה שזה בגבול העליון ואין מה לדאוג. קראתי במקרה קצת על אנדומטריוזיס לאחרונה והתחלתי לחשוב שאני נכללת בקטגוריה למרות שתמיד המחזורים שלי היו סדירים וגם הביוצים. יש בכל זאת מספר איפיונים שמצאתי. 1. אשמח לשמוע את דעתכן. 2. האם יש פרוטוקולים שמתאימים במיוחד לאנדו'? 3. אם אני נכללת בקטגוריה זו, זה משנה שאף פעם לא אמרו לי? יש סיבה לדעת את זה? זה משנה משהו לטיפול? אשמח לשמוע את דעתכן! תודה ושבוע טוב.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בזמנו נערך כנס בתה"ש בנושא אנדומטריוזיס ואחד הדברים שנאמרו שם הוא שכ-30% מהנשים הלא מוסברות בטיפולי פוריות הן עם אנדומטריוזיס שלא אובחן... רבות מאיתנו היינו תחת הקטגוריה הזאת עד שהגענו לרופאים בקיאים ו/או עד שהמחלה הראתה נוכחות לאחר שימוש בהורמונים ובמיוחד איקוקלמין (ציסטות לדוגמה). 45 יח' למ"ל זוהי אכן תוצאה מעל לנורמה - הגבול העליון הוא 35 יח' למ"ל ולא כפי שאמרה לך הרופאה. אצל נשים עם אנדומטריוזיס אין בד"כ כל בעיה עם סדירות המחזורים ולכן זוהי לא אינדיקציה לכלום. לשאלותיך- 1. לאור הנתונים ישנו סיכוי סביר מאוד לכך שיש לך אנדו'. מצרפת לך שאלון שאולי יהיה לך לעזר. 2.הפרוטוקולים אשר מתאימים לנשים עם אנדו' כוללים בתוכם לרוב דיכוי ארוך של דקא' 3.75 . לאחרונה דווחו מספר הריונות של נשים עם אנדו' אשר היו בדיכוי ממושך של שלושה חודשים ואז הגיעו ל-IVF המנצח. 3.זה אכן משנה שלא נאמר לך דבר- מעבר לטיפולי הפריון המחלה הינה פרוגסיבית ואי טיפול בה יכול להוביל להחמרה. אנחנו כאן

רופאה חסרת אחריות ../images/Emo31.gif

כל כך מקומם. רומיה ענתה לך על השאלות, עכשיו נשאר לך למצוא רופא פיריון טוב שמבין באנדו' וטיפולים. בהצלחה

צ26

New member
תודה על התשובות

אז אתן באמת חושבות שיש סיכוי טוב לאנדו'? הרופאה שהייתי אצלה מומחית לפוריות וסמכתי עליה מאד עד לזמן האחרון שהיו לי יותר מידי סימני שאלה וגיליתי יותר מידי דברים של חוסר אחריות מוחלט מצידה. בנתיים קבעתי תור לדר' נרי לאופר. משהי מכירה? אשמח לשמוע תגובות.

נמצא באחת היחידות הירושלמיות לא?

לא יודעת מה הניסיון שלו עם אנדו' אבל ממליצה לך להגיע עם CA 125 עדכנית זה קודם כל. ולגבי פרוטוקולים מומלצים- דיכוי ארוך חיוני לבנות האנדו' לעיתים של כמה חודשים. תשוטטי פה קצת ותקראי קצת על פרוטוקולים מומלצים. מעבר לכך כדאי אולי להגיע למרפאת האנדו' בתל השומר אפילו ליעוץ חד פעמי. שיהיה בהצלחה

liatsw1

New member
נרי לאופר - מכירה

בס"ד מנהל יחידת ivf בעין כרם. נחשב למומחה גדול. הייתי אצלו לקבל חוות דעת נוספת - אולם לא חידש לי דבר (די ניסיתי את כל האופציות ואני גם מטופלת אצל פרופ' מומחה). מעבר לכך הוא גם מאוד אנושי ונעים. אם יש לך קושי להגיע לאיזור המרכז - תוכלי בהחלט להרגיש בטוחה לפנות אליו.

חיפה52

New member
אני בדיוק באותו המצב ../images/Emo10.gif--שאלות

הי גם אני בת 28 בעלי בן 30, מנסים שנתיים ... גם אני בפורום פוריות, שם גיליתי שיש דבר שנקרא אנדומטריוזיס , ואז נזכרתי שבדוחות אולטרא סאונד שלי שנעשו תוך כדי מחזורי איקקלומין ומחזורי זריקות פיורגון (ללא הזרעות!!! אבל זה סיפור רשלנות נוסף ) היה כתוב שיש ממצא עכור בגדלים בין 18 ל24 מ"מ . הרופא הקודם שלי אמר אז שזה כלום ושאתעלם מזה ..... עכשיו התחלתי טיפול הזרעה עם גונל פ בחיפה (מחר ההזרעה עצמה ) ורק עכשיו כשראיתי מה אומרים פה , ביקשתי מהרופא לראות באולטרא סאונד האם הוא רואה משהו. אכן---אנדומטריומה בגודל 20 מ"מ גם ההרופא הזה לא התייחס כלל לעניין, רק ציין שאולי כדאי להקדים ולבקש כבר עכשיו אישור להפריה, ולא אחרי 2 הזרעות כפי שהוא תכנן קודם. בזיון מוחלט בעיני שהוא לא ראה את הממצא בעצמו לפני שביקשתי ממנו לראות !!!!! וגם הוא לא הסביר לי מה מצבי -עד כמה 20 מ"מ זה חמור או לא ? מהן ההשלכוץת להריון ברמה כזו של מחלה?אילו בדיקות כדאי לעשות כדי לאבחן את גודל הנזק? אני מבינה ממה שקראתי פה צריך להגיע לרופא שמתמחה בעניין ולא כל מומחה פריון--יש כאלה באיזור חיפה או שעליי לנסוע למרכז לפרופ' משיח?

אני מטופלת בחיפה

אצל דר' יוחנן ארליך. הגעתי אליו די במקרה, לא ידעתי עליו כלום ואני מאוד מרוצה עד עכשיו... הוא מבין באנדומטריוזיס. הוא לא מומחה אבל בהחלט מכיר את התופעה ויודע איך להתייחס לכל הנושא. אם תרצי אשלח לך את הפרטים שלו במסר. יום טוב

ממליצה ראשית כל

על התייעצות בתל השומר. מומחי הפיריון של בנות הפורום הם: שולמן, זיידמן, משיח, לברן-כולם מקבלים במרכז והייתי ממליצה לך להגיע לאחד מהם להתייעצות אפילו חד פעמית. שיהיה בהצלחה וברוכה הבאה

למעלה