שאלה

yosiblitz

New member
שאלה

שלום לכם רציתי בבבקשה לשאול אם נולדים עם תסמונת טוראט ואז היא מתפרצת בגיל מסוים? ואם כן מה הגורם להתפרצות התסמונת? תודה רבה!

yosiblitz סביר להניח שיהיו

כאן תגובות שונות. מבחינתנו...בני בן ה-13 נולד בשבוע 36,לידת ואקום-תקינה לחלוטין....מעקב הריון תקין...התפתחותו בילדות בגיל שנה+ צצה בעיית מוטוריות...לא ידע לשבת רק זחל ונעמד....היינו בריפוי בעיסוק....כמה מפגשים וזהו כשלמד לשבת הפסקנו. בגיל 5 אובחן בגן טרום חובה , כילד עם בעיית ADD...ובעיית מוטוריקה עדינה...לא ידע לגזור ...ולצאת ממבוכים פשוטים...שוב ריפוי בעיסוק כשנה וחצי עד שמיצו את העניין והכל הסתדר. עקב המלצת הפסיכולוג שאבחן ADD וטופלנו אצלו לנסות בכתה א' לתת לו ריטלין..ניגשנו לנוירולוג ילדים שללא שום בדיקה נוספת פשוט נתן לנו מרשם לריטלין...לאחר שימוש עפ"י הוראתו של הרופא בתרופה...צצו לפתע "טיקים" ששינו לנו את הילד מקצה לקצה... כשהייתי מסתכלת עליו מבעד לחלון..ורואה אותו עם חבריו לשכונה משחק...ומתגרד...משחק וממש רוקד "ברייקדאנס"..לא הבנתי מה קרה לו....כששאלתי אותו הוא אמר שמגרד לו בגוף....לקחנו אותו לרופאת הילדים לבדיקה...וזו הפנתה לרופא עור...שניהם שללו בעיה של אלרגיה...אף אחד מהם לא העלה בדעתו שזה "תסמונת טוראט" ושעלינו להפסיק לתת ריטלין...או לתגבר במשהו אחר...נגד "הטיקים". במקביל לכל ה"טיקים המוטוריים" החלו גם כחכוחים בגרון...ונחירות קטנות....והיינו מעירים לו להפסיק כי זה ממש הפריע...עדיין לא ידענו על "תסמונת טוראט". יש לציין דבר מאד חשוב כשהילד סיים גן חובה נודע לנו על התעללות מצד הגננת בגן החובה..כלפיו. לא ידענו על כך והילד לא סיפר כלום מעולם...הוא חשב שככה מתנהגים כי ככה צריך.כשהוא היה מפריע לה בשעת הריכוז...היא היתה מדביקה לו מדבקה בגודל של 4X11 בצבע ורוד על הפה..והוא לבד כשהיא היתה קוראת בשמו ידע ללכת להביא את גליל המדבקות בעצמו כדי להשתיקו. כמו כן היא היתה גננת בגן ממלכתי דתי שניסתה להחמיר עם הילדים והיתה משמיעה קלטת של "יצר הטוב ויצר הרע" ותמיד כשצריך היה להדגים יצר רע לקחה את הבן שלנו..ויצר הטוב היו מתחלפים ביניהם הילדים.....ככה שהוא מהגן קיבל את העמדה הנחותה הזו שהוא תמיד רע. החלה שנת הלימודים בכתה א' לאחר כ-3 חודשים מתחלית נטילת הריטלין...החלטנו לגשת לנוירולוג ולספר לו אולי יש קשר בין בתרופה ל"טיקים"...ומייד הופסקה התרופה וניתן מרשם ל"אורפ פורטה" (שבדיעבד שמחנו שלא התחלנו לתת לו) ניגשנו לקופה...והיה חסר...ובינתיים הילד היה ללא טיפול...ככה במשך שבועיים כי לא היתה התרופה במלאי של הקופה...והנוירולוג התעקש לא לתת לנו משהו אחר. לא ציין מילה וחצי מילה על תסמונת טוראט....הוא טען רק שהילד מגיב לא טוב לתרופה ואם נפסיק את הריטלין ה"טיקים" ייפסקו...דבר שמעולם לא קרה. ואז בביה"ס הגישו אותנו לוועדת החלטה....לדעת איך אנחנו עוזרים לילד....אני כבר הייתי אמא לתינוק בן 4 חודשים ובתחילת ההריון עם הקטנה ...ובוועדה שכללה כ-15 אנשי צוות היו חכמים לומר לי שהילד עם בעיות רגשיות כביכול בגלל שהוא מרגיש שאנחנו מתייחסים יותר לתינוק החדש...ושיש עוד אחד בדרך....והמליצו להעבירו למשפחת אומנה....-התנגדנו בתוקף והתחלתי לבכות... ואז סיפרתי להם בדיוק מה קורה בבית...עם הילד...איך אני רואה אותו מבעד לחלון...ואיך אני מרגישה עם ה"טיקים" ופתאום קמה מישהי מהפסיכולוגיות ואמרה "חכו רגע...הפסקה אני חייבת להביא משהו שקיבלתי בפקס היום" וחזרה לאחר 3 דקות עם הדף המושיע. " עזרו לנו למצוא ילד זה" זה הדף שעמותת א.ס.ט.י הוציאה כדי לעזור למשפחות ולאנשי מקצוע למצוא ילדים עם טוראט כי סביר להניח שיש יותר לוקים בתסמונת ממה שחושבים כי יש המון אנשים שלא יודעים לזהות את זה. טוב משם הכל הסטוריה...באותו יום הטלפון הראשון שלי לבת שבע גרניט ארך כ-4 שעות וכאילו היא חיה אצלינו בבית...הכל היה זהה למה שהיא הסבירה לי...ואז כבר לא הייתי צריכה את האבחון כי בתוך תוכי ידעתי שיש לזה שם...והצטרפתי לעמותה שלצערי כבר איננה. לאחר מה שקראתם אני חושבת שהתפרצות התסמונת אצל הבן שלי....החלה כבר בגן לאחר שחווה התעללות...רק שזה פרץ החוצה בעקבות הריטלין. אגב אני חושבת שזו התגובה הכי ארוכה שלי עד היום.

חגית35

New member
ואו תיקי! כמה קווי דמיון יש ביננו!

הגננת המתעללת למרות שאצלינו לא היה כלל ריטלין ברקע בשלב זה אפילו לא ידענו אז שהילד ADHD שלא לדבר על טוראט... אבל ללא ספק המתח הרב שהכניסו הגננת והסייעת שממש שנאו אותו לא הקל עליו בגיל 5.5 לערך החלו מצמוצים... פיהוקים... הנפת השיער וכמו שאמרת השאר היסטוריה... אני איבחנתי את הטוראט שלו בעצמי דרך האינטרנט ובשלב כלשהוא הגעתי לבת שבע לשניידר לדר' מיקי אברמוביץ וגם נדמה שזה היה כה מזמן... אבל עצוב לי שזה כך אצל כולם. הילד שלי זוכר את הגננת הזו לדראון עולם! וגם אנחנו. הילד השני כוןן על ידי לגננת אחרת אחרי בירורים וזכה לעדנה בגן ומזלו- כי היו לו התקפי זעם קשים בשלב הזה

תיקי, תגובתך ריגשה אותי מאד מאד

והיא הזכירה לי את תחילת שהותי פה בפורום. אני טענתי שהטריגר לטוראט היה היחס של הגננת. ואתם יצאתם נגדי ו ב ג ד ו ל . אפילו עשיתי סקר קטן, אצל מי זה התחיל בגן זורם ומקסים, או סתם בבית? מה שסיפרת (באומץ ובגילוי לב) המחיש את מה שידעתי זה מכבר. ילדינו רגישים מאד בגילאים הרכים לדמויות מפלצתיות שכאלו. ילדינו עלולים ללקות בטוראט עקב כך. גם הילדה שלי זוכרת את הגננת (גן חובה) שלה לדראון עולם. ולא, היא מעולם לא צעקה עליה. ומעולם לא נענשה על ידיה. היא רק ראתה את כל זה מתרחש. וזה הספיק לה. ברור לי שילדים שנכנסים למערכת מכילה ונעימה ורכה, סיכויים ללקות בטוראט קלים, גם אם יש מרכיב גנטי כלשהו.אם גם אינם מתחסנים, אינם נוטלים ריטאלין (מה שלא יקרה אם יימצאו, מן הסתם, בגן מכיל, אוהב וזורם...) והם אוכלים כיאות - סיכויהם קלושים ביותר ללקות לא רק בטוראט, אלא גם במחלות וליקויים נוספים. זוהי איננה תורה מסיני. אני מקווה שאותה גננת איננה גננת עוד. ושוב, תודה לך תיקי על גילוי הלב.

היי ניקי הסתפקתי בכך

שיעיפו אותה ממשרד החינוך...ולא תבעתי אותה כי היה קשה להוכיח שכל המצב של הילד הוא בגלל התייחסותה...ובאופו ישיר מהתנהגותה כלפיו.

יעלבל

New member
ואוו...

אתחיל מהשורה האחרונה שכתבת....זו באמת התגובה הכי הכי ארוכה שלך עד היום.... כנראה שיש צורך להוציא החוצה מתי שהוא את כל הדברים.. אני כל פעם עומדת המומה מחדש מהאנשים שאמורים לחנך את ילדנו... קבלי חיבוק ועידוד... הנחישות להגן ולטפל בהם מצעידה אותם קדימה.... יש אור בקצה המנהרה.... אוהבת, יעל

mickya

New member
תסמונת טוראט גנטית

תסמונת טוראט הינה הפרעה נירולוגית תורשתית ותלויה במרכיבים כימיים במוח . משערים שאי סדירות של חומר שקרוי דופמין במוח,.עודף דופמין, יוצר את ההפרעה. טוענים שהרבה גנים שותפים ל"חבילה" ולכן יש שוני בהקף, בעוצמה, בתדירות ,בטיקים עצמם וכן בתופעות הנלוות כגון אובססיות וכו'. כדי להיטיב עם הילדים חשוב לטפל בחברה שסובבת אותם, שתהיה קבלה ואז יחסך הטיפול הפסיכולוגי. אל לכם להאשים אף אחד בתופעה. התופעה שפרצה, בתחילה היתה מינורית ולא זוהתה. חוסר מודעות, גם שלכם וגם של המטפלים/ אנשי חינוך יצר את המצב האבסורדי והפסול שחוו ילדכם. כעת יש להתעשת , לעשות מעשה, להיות חזקים ולתמוך בילדכם. היו עירניים לסובב אותו חברתית ביומיום, היו יצירתיים בפתרונות השונים. הבליטו את יתרונות ווכישורים וזרמו עמם. הפכו את המשאב שבידכם לנכס. מהיכרותי את ילדי טוראט, והכרתי מאות, לרובם פוטנציאל מעל הממוצע אפילו אם יש לקות למידה!!!!!!!!!!. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

דר מיקי אברמוביץ' היקרה,

כל ילד, ואני חוזרת: כל ילד שעבר את מה שחווה בנה של תיקי היה חוטף משהו. למזלו הרב של הילד היה זה רק טוראט. כל ילד שחווה התעללות במערכת החינוך - זה נרשם לו כטראומה לכל החיים. אם הוא גם רגיש במיוחד, הוא גם חוטף משהו נוסף, מלבד זכרון רע. "חוסר מודעות, גם שלכם וגם של המטפלים\אנשי חינוך יצר את המצב האבסורדי והפסול שחוו ילדכם". מיקי, בנה של תיקי חווה מעשה פשע והתעללות. כמוהו יש לצערי, יותר מדי. גם בנה של חגית, כפי שהיא מתארת וגם בתי שרק צפתה בילדים ערניים עם קצת 'קוצים בישבן' זוכים לעונשים ולצרחות שלא מן העולם הזה. אין להקל ראש בדבר ולזרוק הכל על הגנטיקה. לא כל שכן שמדובר בעניין (הגנטיקה) שעדיין לא בודד והוכח סופית. ילדים שגדלים בבית ולא הולכים לשום מסגרת (הומסקולינג, או יותר נכון - אנסקולינג) לא יחטפו טוראט לעולם, יהיה הצופן הגנטי שלהם אשר יהיה!! האם את יכולה להפריך את ההנחה שלי??

חגית35

New member
נסי להוכיח את טענתך ניקי- במקום

לבקש את מיקי שתפריכה.האם את יכולה? מה דעתך?

אבל מיקי היא הדוקטור, לא?

זה, אלף. ב. האם את מתכוונת ברצינות או בציניות (שהרי גם בנך הבכור עבר תופת ששימשה לו כטריגר וגם הקטן עבר תופת לא קטנה בכיתה א', מה שלא הוסיף לרווחתו. האם הפוסל - במומו פוסל?) ג. חגית, תמיד יש את מבחן ההגיון הבריא. אני מבחינתי יודעת זאת בתוך תוכי באלף אחוז. פעם לא האמינו שהנקה ממושכת היא דבר בריא. היום טיפות חלב ממליצות להניק עד גיל שנה. האם הייתי זקוקה להמלצה הזאת כדי להניק את בתי הרבה מעל גיל שנה? מבחן ההגיון הבריא, לעיתים שווה הרבה יותר מאלף עבודות מחקר ותזות. האם אני צריכה לתת אלף דוגמאות או שאת יורדת לסוף דעתי? זוהי הנחת היסוד שלי : אין בארץ (ואולי גם בעולם כולו) לוקי טוראט שהתחנכו\מתחנכים מרגע הולדתם ועד בכלל בחינוך ביתי (הום סקולינג, אנסקולינג). הייתי מוסיפה מה עוד אין בחינוך ביתי, אבל נעזוב את זה כרגע. באשר לי, מאחר שחינוך ביתי, כאמור, לא מתאים לנו, אנו מעדיפים בית ספר פתוח-דמוקרטי, סביבה שמזכירה יותר בית מבית ספר. שם, לעולם, אבל לעולם לא יעיז מבוגר לצעוק על ילד (ואם כן - ייתבע על ידי הילד בבית המשפט בביה"ס).

חגית35

New member
גם ברצינות והציניות זה לשם

ההדגשה של מה שניסיתי לאמר, שלעולם לא נוכל ליצור מצב כזה ולבודד ולבדוק אותו על אותו נבדק. זה ראשית. הרי לא תוכלי להחזירו לאחור בזמן, ולנסות עם או בלי הומסקולינג ולראות אם יצוץ לו טוראט. אפילו מחקרים על תאומים זהים ראו שונויות בכמויות חומרים כימיים במוח או מבני מוח וגם בדם וכו'- מה שאומר שאפילו שהיא גנטית ותורשתית - יש עוד גורמים שטרם עלינו עליהם, וכל המחקרים על תאומים זהים מציינים זאת, שיש עוד פקטורים כנראה סביבתיים אוטואימונולוגיים המעורבים. אבל להכריז שזה הום סקולינג? יומרני ומוגזם לדעתי וממילא בלתי ניתן להוכחה לעולם לא נדע מה הגורמים המתווכים באמצע שיכולים היו לגרום להופעת או אי הופעת הטוראט זכותך להיות משוכנעת במיליון אחוז אגב. וזכותי לפקפק. אבל חובת ההוכחה במקרה זה מוטלת עליך לא על שום דר'. ה"דוקטורים" אם תרצי להכלילם כמקשה אחת- חוקרים ומחפשים וכידוע טרם נמצא אותו גורם בלעדי ובטח לא יהיה זה בקרוב. לכן הפניה שלך כאילו הדר' באשר הוא צריך להביא לך הוכחה- הינה חסרת שיניים. לכן אולי זה נשמע ציני איך שעניתי אבל ההתרסה באה מהמקום הזה של חוסר היכולת להוכיח שניסיתי לאמר לך. כי זה קצת ווישפול ט'ינקינג את מבינה? לחשוב שאילו לא נשלח את ילדינו לבי"ס לא יהיה להם טוראט. ואת מאמינה שניתן להעמיד קבוצת מחקר כזאת? זה אתי? ונגיד שזה יעמוד במבחן האתיקה- לעולם לא ניתן יהיה לבודד את המשתנה היחיד והחד משמעי שהוא הוא האחראי לכך שלא פרץ אצלם הטוראט. אולי זה מה שהם נושמים או אוכלים? המוזיקה שהם שומעים? את מבינה כמה זה חסר שיניים לטעון זאת? ולכן אגב כל המחקרים לא מתעסקים באילו לא... אלא במה שכן. אין פרקטיקה מדעית כזו למיטב ידיעתי. ואנו מחפשים תשובות במדע ולא במיסטיקה או בתורת הניחוש נכון? גם אם תמצאי לי מדגם של ילדים בהום סקולינג שהיתה במשפחתם טוראט והם לא קיבלו אותה- זו לא הוכחה עדיין. תסכימי אתי, שזה לא מדיד להוכיח שבגלל ההום סקולינג הם ללא טוראט חרף ההסתברות - כי לעולם לא תוכלי להוכיח מה היה אילו כן היו בבי"ס -- את מבינה? ולגבי ההנקה. ברור שזה בריא. אבל שנראה לך כמה תינוקות שהונקו גם עד גיל 3 בכל זאת סבלו וסובלים מכל מיני מחלות או מתו מהן? ראי דור קודם של סבתות בארצות בהן רק הניקו. אז מה- לא היו מחלות שונות ותינוקות לא מתו? אז לך תוכיח שזה כן או לא בגלל ההנקה שהם חלו? אי אפשר על דרך השלילה ניקי לטעון טענות שאינן מדידות. לטעמי זה ויכוח סרק מיותר ובזבוז אנרגיות. לכן אולי נשמעתי צינית- כדי להעביר את הנקודה הזו.

לפעמים הבעיה בהתכתבות בפורום היא,

שאתה לא זוכר למה אתה עונה בכלל. ואתה כותב מכוח האנרציה, מן אללה. לכן חגית אני מפנה אותך למכתבה של תיקי. קראי שוב את מה שכתבה.(בבקשה, עשי זאת ועשו זאת כולכם). או. קיי. קראת? עכשיו חשבי: האם לדעתך, אין קשר בין ההתעללות המזעזעת שעבר בגן לבין הטוראט? האם אין קשר לבין ההלעטה בריטאלין (עוד תוצר של מערכת החינוך) לבין הטוראט? עכשיו הביאי את מחשבתך למחוזות דימיון 'אסורים': אם היה מתחנך בגן מופלא, זורם, נעים ורך עם גננת מקסימה ונפלאה וטובת לב שמוצאת בו את כל מה שטוב ויפה ומקסים, מחבקת אותו ומשבחת אותו השכם וערב ובכלל לא מפנה את תשומת לב הוריו לבעיה כלשהי עם מבוכים ומספריים, אלא לרק כמה שהוא מקסים, מתנת האל. ואז, הוא היה עולה לכיתה א' בבית ספר דמוקרטי, בוחר לבדו מתי לקרוא ולכתוב, בוחר מי יהיה החונך שלו. ובפגישות עם הוריו, אף אחד לא היה אומר להוריו שיש איזושהי בעיה עם קשב, כי פשוט לא היו רואים את זה ככה. היו רואים ילד שטוב ב 1. 2. 3. ו-4. ופחות נמשך ל-1. 2. 3. ו-4. והילד לא היה לוקח ריטאלין ולא היה הולך לפסיכולוג ולא היה עובר שום אבחון. מה את אומרת, גם אז היה חוטף טוראט? בנה של תיקי הוא רק דוגמא לאלפי ילדים. ההגיון הבריא, זה כל מה שיש לי, מצטערת חגית.

חגית35

New member
לא עניתי מכוח האנרציה

דוקא לקחתי את זה ברצינות וממש השקעתי מחשבה בלענות. ולכן אין לי מה לקרוא שנית. אני זוכרת היטב מה שקראתי. אז ניקי יקירתי דעתי נשארה כשהיתה. סורי. אבל זה בסדר. אנחנו לא חייבות להסכים. זה לא רע להתרפק על כל מיני מחשבות של "אילו" - זה אפילו רומנטי משהו ומשובב נפש. אבל עם יד על הלב- כאילו שאנחנו בעצמנו לא "מתעללים " בהם לפעמים? מה אנחנו לא צועקים עליהם או מתחרטים על פליטות פה שלנו שלא לדבר על הפלקות וענישה וכו'... הרי הילדים לא חיים באוירה סטרילית מלחצים ופגיעויות, באמת לא? אם כן - אז רק בבטן... (אז בואי נוכיח שבבטן, כשהיה עובר, לא היה לו טוראט) - משקנה???? אז נשאיר אותו בבטן הבטוחה והמוגנת... ביי!

סליחה, אבל אני מעולם לא הפלקתי

ולעיתים נדירות ביותר אני צועקת.(בתי יכולה לזכור אותם, אחד לאחד). עונשים? אין אצלי דבר כזה. והתגובה שלך בעצם אומרת שמה שעשתה הגננת של בנה של תיקי זה לא כל כך נורא. כי כולנו בעצם מתעללים, אז מה זה משנה ומה זה חשוב. עצוב. אני מבינה שעל רגשי אשמה אין מה לדבר איתך (איזה כיף לך). החתימה שלי נראית אקטואלית מאי פעם:

חגית35

New member
מה שהגננת עשתה נורא ואיום!

בבקשה לא להכניס לי מלים לפה. או לפרשן אותי. אמרתי כבר שמקובל עלי שנחשוב שונה. זה לא נתון לויכוח בכלל. אני לא מתעללת בהגדרה. אבל ייתכן ומה שאני חושבת שאני עושה טוב וחינוכי - אחר יחשוב שהוא התעללות. או יפרשו ככה. ואולי הוא יהיה אותו טריגר שאת מייחסת לטוראט. וייתכן בהחלט שטעיתי ואטעה ואני טועה... כולנו בעצם. ויש לי המון רגשות אשם לא אחת. אין הורה או אדם שאין לו. אבל לא אשם שאני הבאתי את הטוראט לבני. גם אם התורשה באה ממני אגב. איני אשמה במה שלא בחרתי בו מרצוני אלא הוא נכפה עלי. יש לי שאלה ניקי- האם זה שבתך לא שמעה אותך מעולם מרימה קול או צועקת אומר שיש לה או יהיו לה פחות או יותר טיקים או סממני טוראט או אוסידי וכל שאר הירקות??? הרי יש לה טוראט לא?

תשובה לחגית

לא אמרתי שהיא לא שמעה אותי מעולם מרימה קול (ובבקשה לא להכניס גם לי מילים לפה). נא קראי שוב את דבריי. אבל כן חגית, אני מאמינה, ואמרתי זאת לא פעם, שילד הגדל בסביבה מכילה ואמפטית, יהיו לו פחות סממני טוראט. כבר כתבתי את זה בעבר. הטוראט אצל בתי איננו מורגש לעין חיצונית.(למרות שיש לה אוסידי וטיקים ושאר ירקות). וגם זאת לא תורה גדולה מסיני.

חגית35

New member
איני מתווכחת עם אמונתך כמובן

לא ניתן להעמיד אמונה לויכוח או מבחן. אין לי כל ביקורת עליך שלא אובן שלא כהלכה. אמונתך היא שלך ואף אחד לא ייקח אותה ממך.

יעלבל

New member
הצלחת להוציא אותי מהשלווה

שאני מנסה להקנות לעצמי לאחרונה....ואני פשוט חייבת להגיד לך שאת ממש ממש מעצבנת אותי.... הלו....את חיה בכדור הארץ או על מאדים? את איתנו או שאת מרחפת היכן שהוא? עקבתי אחרי כל ההודעות שלך מיום שנכנסת לפורום ואני חייבת לציין שכולם נורא נחמדים אלייך.....אבל אני חייבת להגיד לך משהו.... כנראה, וכנראה שבאמת ובאמת את עדיין לא מפנימה עד לאיזו עוצמות עשויה תסמונת טוראט להגיע.ראיתי שאומגה 3 שיפרה אצל בתך הכל - וממש ממש כיך לך....אבל כשתגיעי עם בתך למצבים כל כך קשים של התסמונת ותגיעי לסיטואציות כל כך קשות לך, לביתך, לבני ביתך ולסביבה שבה את חיה, כשתגיעי למצבים שביתך תביא סכין ותבקש שתהרגי אותה כי היא כבר לא מסוגלת לחיות עם הטוראט הארור הזה - ....נראה אותך כותבת "חינוך בגן מופלא....זורם, נעים ורך...גננת מקסימה....בוחר עם מי ללמוד...והילד לא לוקח רטאלין וכו' וכו' וכו'...."....סלחי לי....אבל שאנטי עושים במקום אחר...לא בפורום זה... איזו זכות יש לך לכתוב בהודעה שעוסקת בבחור המנפץ שמשות של מכוניות שהוריו כנראה לא מטפלים בו כראוי "שמצבו היה טוב לעין שיעור לו לא ננטש ולו היה זוכה ליחס של כבוד ואהבה מיום הולדתו ועד הלום"....והפתרון המופלא שלך - "לדבר אליו בקול נעים, לחייך, אמפטיה ובלי להלחיץ".... מאיפה כל הבקיאות בפרטי המקרה והפתרונות המהוללים שלך?????? אז שמעי נא בחורה חביבה... בני נולד בבית עם כפית של זהב, הלך לגן רק קרוב לגיל 3, הטוראט פרץ אצלו על רקע 2 ניתוחים עוקבים, קיבל ומקבל את כל העולם....נשאר רק להוריד את הירח עבורו - ומצבו לא קל....רק תרופות החזירו את בני לחיים. רק תרופות מחזיקות את בני בחיים נורמליים...אני לא מאחלת לך להקלע לאף סיטואציה קשה כמו שהיו לנו עם הבן....אני מאחלת לך שרק תמשיכי "לא לצעוק על ביתך, לא להעניש ולא להפליק..." - כפי שכתבת....את פשוט דונה אידאל'ה....אין עוד אמא נהדרת ומופלאה כמוך.... כל ילדי הטוראט שלנו הם תוצר התעללות שלנו בהם, חינוך קודר ואפל, דחיפה ודחיסה של תרופות בכדי שיהיה לנו שקט מהם, הזנחה פושעת, חוסר אהבה וחוסר חמימות.....בקיצר - את מוכנה לתת לנו שיעורים פרטיים בכדי שנלמד איך לגדל את ילדנו????? בדם יזע ודמעות נבנתה לה בשקט בשקט קהילה מקסימה ותומכת כמו שאת מוצאת כאן בפורום. גם הד"ר שזילזת בה כל כך, תומכת ומתמסרת לילדים ולמשפחות רבות שזקוקות לעזרה....אז הזהרי נא במוצא פיך....הזהרי שביום מן הימים לא תמצאי את עצמך במצבים כל כך קשים שלא תדעי כיצד לצאת מהם...שתרצי לקבור את עצמך מרוב בושה על מעשי ביתך שלא תרדמי לילות אחרי לילות מרוב פחד מן המחר כי ביתך תהיה במצה נוראי....אז אנא....עצרי קצת בביקורת ובשטיפת המוח שאת מחלקת לנו בעניין יפי הנפש והחינוך הדמוקרטי למשל.... ממש ממש עיצבנת אותי..... וסליחה אם תהינה שגיאות ניסוח או כתיב...אני אפילו לא קוראת את מה שכתבתי.... יעל

למעלה