ציונות זה....
הציונות החלה מ"חובבי ציון",האגודה חובבי ציון קמה בעקבות פרעות סופות בנגב. היהודים סבלו מפוגרומים ברוסיה,ליהודים נמצאס והם הקימו את האגודה בכדי למצוא חבל ארץ לעם היהודי. 2. הסיבה השניה ברורה לכולם,הזיקה לא"י. מאז ומתמיד היהודים רצו לחזור לא"י,וסופות בנגב גרמו להם להקים אגודה שתנסה להחזיר את היהודים לא"י. 3. האנטישמיות באירופה גברה. ב-1948 שהייתה מהפכת "אביב העמים",שהמון מדינות קיבלו עצמאות,חוץ מהיהודים. הנוצרים ראו ביהודים נטע זר ולא רצו לקבלם בארץ שלהם. ולכן הפעילו נגדם אנטישמיות. היהודים ראו שאי אפשר לחיו תתת אנטישמיות אז הם החליטו להצטרף גם כן לאגודה חובבי ציון. שחובבי ציון אמרו ליהודים לחזור לא"י,הם התכוונו לחזור לא"י. ולא מי שמתנגד שהמתנחלים יתקעו בשטחים,אז הוא לא ציוני. לפעמים שאני כותב נגד המתנחלים שהם תקועים בשטחים,יש כאלה שקוראים לי אנטי ציוני. מה זה קשור? אם הם היו לומדים היסטוריה והיו מבינים מה זה ציונות,הם היו מבינים שאם אני כבר גר בארץ הזאת,זה אומר שאני ציוני. וזה לא קשור אם אני מתנגד או לא מתנגד לזה שהמתנחלים בשטחים. הרי מהתחלה היהודים רצו רק מדינה לא ביקשו יותר. עכשיו שיש לנו מדינה,חלק מהיהודים נהיו חזירים ויש להם דרישות. כמו למשל כיום,כולם יודעים שכבשנו מהערבים את השטחים במלחמת ששת הימים. במקום להחזיר להם את זה תמורת שלום,יש כאלה יהודים שמתנגדים לזה ואף דורשים לטרנספר מכאן את הערבים למקום אחר בעולם. אם פינסקר היה חי כיום והיה רואה מה שקורה,אני כמעט בטוח שהוא היה מזדעזע מה שקורה כיום בארץ. כולם רבים עם כולם,יהודים ערבים,רוסים חרידים,מתנחלים דתיים. איך אפשר לחיות בארץ כזאת,הארץ הזאת ממש בית משוגעים. לא לזה התכוון פינסקר שהוא הקים את האגודה חובבי ציון. אבל מה שקרה זה,נולד דור בארץ ולאחריו עוד דור. הדור שלנו כיום בני הנוער לא עבר את השואה,ולא יודע מה זה שאין לך ארץ לאן לעבור אליה. לכן יש כמה וכמה בני נוער שהם בעצם דור העתיד,שהם חזירים לא מספיק להם הארץ הקטנה שיש להם פה,הם רוצים גם את השטחים של הערבים.