שאלה

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
שאלה

אם אינני טועה, בימים אלו עומלת הכנסת על העברת חוק המתות החסד. רציתי לשאול אם מישהו יודע, האם במקרה ויעבור החוק - האם במסגרת החוק ניתן לחייב רופא לבצע המתת חסד?

לי יש בעיה

עם הפסקת הסבל של גוסס, שרוצה להמשיך לחיות, אבל לא מסוגל לתקשר עם הסביבה, כדי להביע את רצון החיים שלו. חולים סובלים שנים, כדי לחיות עוד כמה דקות ועוד כמה דקות ועוד כמה דקות... ולא נכנעים. מאין לנו הזכות לקבוע עבורם? כן. יש לי בעיה רצינית בקשר לזה. ואולי בגלל זה גם היו נעלמים לי מהאופק כמה אנשים, שהחלימו בסופו של דבר.

preacher

New member
אני לא חושב שהחוק מכסה את זה

עד כמה שידוע לי, המתת חסד מיועדת לאנשים שכן יכולים להביע את דעתם או כאלה שחתמו על צוואה בחיים שהם מעוניינים בהמתת חסד. אני לא חושב שמישהו יחוקק חוק שמרשה להמית אנשים סתם - זה מדרון חלקלק מדי. אפילו הרעיון של המתת חסד בהסכמה הוא מספיק מסוכן רק בגלל הקרבה שלו להמתה של אנשים ללא רשותם. אני אישית תומך בהמתות חסד, אבל בלב כבד.

ואני ממש לא

אז אדם חתם על רצונו להמתת חסד. אולי זה היה רגע של יאוש, אולי זה היה רגע של פחד... וואטאבר.. ואם בזמן מלחמת הגוף שלו הוא רוצה לחיות, אז מה? הוא לא יכול להבהיר את זה לאף אחד, ובכך הוא יקפח את חייו? זאת ועוד, ידוע, וככל שהזמן עובר, הדבר מוכח ומתקבל יותר, שהרצון של האדם משפיע מאוד. אם אדם שחולה במחלה קשה לא ילחם, סיכוייו פחותים בהרבה. באופן אישי, אני מכירה יותר מידי אנשים שרופאים אמרו להם שלולא כח הרצון הכ"כ חזק שלהם להמשיך לחיות, הם לא היו חיים היום. וקרוב לוודאי, שחולה שלא רוצה לחיות, לא יחזיק מעמד זמן רב. ואי אפשר להוכיח כלום!! ילדה שהייתה צמח ונרפאה מסיבה לא ברורה, טענה (וגם הוכיחה) שהחושים שלה קלטו המון, רק לא יכלו להראות לסביבה שום סימן לכך. אז מה, להרוג אנשים כאלה כי הם סובלים??? לדעתי זה רצח בל יכופר.

taro

New member
יש לי בעיה עם לקיחת חיים

עם הפסקת סבל אין לי בעיה. לשם כך המציאו משככי כאבים.

לא תמיד נכון

במקרים קשים, כשהגוף כבר ממש חלש, ומשככי כאבים לא עוזרים- בד"כ לא ניתן להרדים, כי האדם לא יהיה מסוגל להתעורר מההרדמה. ובדיוק עם זה יש בעיה חמורה. (אני מאמינה שלזה הייתה כוונך, אבל רק רציתי לחדד נקודה)

taro

New member
ועדיין

אלוהים נתן, אלוהים לקח. אלו לא החיים שלו; אני לא מאמין ב"זכותי". אין לי זכויות. מי אמר שיש לי? יש לי חובות, ויכולת לבצע דברים מסויימים כל עוד הם לא נוגדים אותן. ויש לי איסור על לקיחת חיים. אם זה ש"קבל אותם למשמרת" מהאל רוצה לקחתם או לא, זו עדיין לא סיבה בעיני.

זה לא מה שאמרתי

אני לא מאמינה ב"זכותי". אני גם לא מאמינה בהרדמת חסד "לצורך ניתוח", ממנו לא יכול החולה לקום יותר. ה´ נתן, ה´ לקח, אבל כל עוד אנחנו באמצע- על האדם והרופאים לעשות כמיטב יכלתם. אם בעל המשמרת רוצה להרוג את עצמו, זו בעיתו- בעיה של אי מילוי התפקיד שלו, דבר שנתון לבחירתו אם למלא כראוי או לא. אין לאף אחד רשות לבחור בשבילו.

taro

New member
נכון,

אבל אני גם לא בעד לחנך אנשים למצב בו יתמכו בהמתת חסד של אחרים או של עצמם. מה עוד, שבינינו, רוב תומכי המתת החסד לא מסוגלים לבצע זאת בעצמם, אלא משליכים את התפקיד הקשה על הרופאים. לכן אני מקווה שלפחות לא יחייבו אדם לפי חוק להרוג מישהו בניגוד למצפונו.

למעלה