שאלה.

nata86

New member
שאלה.

כמה מספרים בין 1-100 מתחלקים ב4 עם שארית 3? מישהו יכול להסביר לי את השיטה לעומקת איך פוטרים את זה. תודה לכל עונים.

Rapid Fire

New member
ניסיון לפתור.

במבט ראשוני, זה נראה שמספר שמתחלק ב4 עם שארית 3 הוא פשוט מספר שהתחלק ב4+ 3. לכן, על כל מספר שמתחלק ב4, המספר שגדול ממנו ב3 יתחלק ב4 עם שארית 3. מחסרים מ100 -3, מקבלים 97. מוצאים כמה פעמים 4 נכנס ב97. וזאת לדעתי התשובה. (24)
למקרה שזה לא ברור, חיסרתי 3 מ100 משום שאני מחפש מספר שמתחלק ב4 ואני מוסיף לו 3 כדי למצוא מספר שמתחלק ב4 עם שארית 3. לכן אני צריך לקחת בחשבון את התוספת הזאת, ולחסר אותה.

APT

New member
אממ..

התשובה לדעתי היא 25, מפני ששניכם שכחתם שגם 3 מתחלק ב4 עם שארית 3...

רויטל16

New member
---->

התשובה היא 24? אם כן, עושים ככה: מחפשים את המס' הראשון בתחום שעונה על הדרישות [במקרה הזה- 7] ואת המס' האחרון[99]. עושים הפרש בינהם [99-7=92], מחלקים ב-4 ומוסיפים 1. הסבר למה מחלקים ב-4: בודקים את החוקיות בין כמה מספרים, 7..11..15.. רואים שההפרש ביניהם הוא 4.

nata86

New member
למה לא מתחייסים לשארית 3?

ולמה באופן כללי צריך לעשות חיסור בין מספר הגדול לבין מספר הקטן ואחר כך הפרש לחלק למספר הנתון?

רויטל16

New member
אמ..

לא יודעת..
זו הדרך שלימדו אותנו בקורס.. עשינו מקבץ שאלות כאלה בנושא תחומים.

עוד דרך

כמה מספרים שמתחלקים ב4 יש ב1-100? יש 25, מן הסתם. (100 לחלק ל4). עכשיו כל מספר שמתחלק ב4 ותוסיפי לו 3 יתחלק ב4 עם שארית 3 במחשבה ראשונה נחשוב על 24 מספרים כי 103 זה כבר יותר מ100 אבל כמו שמישהו אמר גם 3 מתחלק ב4 עם שארית 3 אז התשובה היא 25.

sagronb89

New member
מעולה!

גמני חשבתי על זה אבל לוחשבתי שזה נכון פורמלית. ד"א, הורדתי סימולציה של פסיכו(הראשונה) היא לא קלה יחסית?!

hilala20

New member
זה עובד תמיד?

ז"א עם כל שאלה מהסוג הזה? אם מחליפים את המספרים שבשאלה...

johngalt2

New member
בוודאי

הייתרון במתמטיקה הוא שהיא נוטה לחזור על עצמה. אם משהו עובד, הוא עובד עבור כל מקרה.

hilala20

New member
מזל שיש למתמטיקה יתרונות ../images/Emo8.gif

אני בד"כ לא רואה אותם

למעלה