שאלה

גביקו

New member
שאלה

שלום לכולכן, אני אמא לשתי בנות מקסימות וכבר כמה שנים שאני מעוניינת להיות פונדקאית, בשבילי זו זכות מאד גדולה לתת לזוג את המתנה המדהימה הזו ולעזור להם להביא ילד לעולם. העניין הוא שאין אפשרות להיות נשואה ופונדקאית ולכן עד עתה לא יכולתי לעשות זאת, כרגע אני פרודה מבעלי ורציתי לשאול אם זה מספיק או שצריך ממש להתגרש? העניין הוא שנישאנו בנישואין אזרחיים כי הוא לא יהודי וקצת מסובך לנו להתגרש באופן רשמי וזה לוקח קצת זמן, האם בשביל הועדה מספיק שאני פרודה בכדי להתחיל בתהליך? שנה טובה לכולכן.

מירבי*

New member
שלום גביקו../images/Emo140.gif

האם נרשמתם לנישואים בארץ? בתעודת הזהות את רשומה כנשואה? אם כן, אין אפשרות להיות פונדקאית, פרודה זה סטטוס שלא מקובל ע"י הועדה. הצלחה ושנה טובה

מה לגבי התיקון החדש שהיה בנושא?

השאלה בעיקר למירב. הרי לפני כמה שבועות דווח בתקשורת על תיקון של החוק בנושא פונדקאיות נשואות שהרב הראשי אישר את זה וועדה של הכנסת הנחתה, או שדנה, בנושא זה. הבנתי אז מהכתבה שאפשרי יהיה לאישה נשואה להיות פונדקאית.עוד הבנתי שנשים שגרושות פחות משנה יעברו את הוועדה והוועדה מתיחסת לתקופת הפירוד מהבעל בעת שהיא בוחנת את "כשירות" הפונדקאית לתהליך. אז השאלה (אחרי כל הבירבורים שלי...): מה קורה עם התיקון הזה? למה נשים נשואות עדיין לא יכולות לשמש פונדקאיות?

מירבי*

New member
תשובה לאמא של מורני

הוועדה לנשיאת עוברים לא אישרה נכון לעכשיו לאישה נשואה להיות פונדקאית, הוועדה רואה בכך בעיה חברתית מלבד הבעיה ההלכתית, עוד לא נאמרה המילה האחרונה בנושא הזה, אני מניחה שיהיו עוד דיונים, נכון לעכשיו אין אישור. שבת שלום וגמר חתימה טובה

שאלה למירבי, לגבי נישואין אזרחיים

לפי מיטב הבנתי, הסיבה שבחורה נשואה מנועה מלעשות פונדקאות, היא סיבה הלכתית. מדוע, אם כן, תהיה בעיה למי שנשואה בנישואין אזרחיים? הרי מבחינה הלכתית היא לא נחשבת נשואה? (במיוחד אם בן הזוג אינו יהודי, אז אין מושג של נישואין מבחינה הלכתית) לכן לא ברור לי מה הבעיה שלה להיות פונדאית.

מירבי*

New member
תשובה לאוריתוש

אוריתוש, זו הסיבה ששאלתי אותה אם היא נרשמה לנישואים בארץ, לפי חוקי מדינת ישראל, גם זוגות שנישאו בנישואים אזרחיים ונרשמו בארץ לנישואים מחוייבים להתגרש דרך הרבנות, לא תינתן תעודת רווקות או גירושים לאישה שנישאה ונרשמה לנישואים. שבת שלום וגמר חתימה טובה

גביקו

New member
שאלה נוספת

קראתי את החוק המפורט בו כתוב שהוועדה יכולה לאשר פונדקאית נשואה במידה וההורים לא מצאו פונדקאית שמתאימה להם. האם ישנם מקרים בהם ההורים לא מצליחים להתחבר לפונדקאית וקשה להם למצוא אחת?האם יש אפשרות להכנס למאגר הפונדקאיות למקרה ויהיה מקרה כזה? מה גם שאני מאילת ואולי יש הורים מאילת שיעדיפו משהי שגרה בעיר, קרוב אליהם. תודה רבה על התשובות עד כה.

גביקו

New member
שאלה נוספת

קראתי את החוק המפורט בו כתוב שהוועדה יכולה לאשר פונדקאית נשואה במידה וההורים לא מצאו פונדקאית שמתאימה להם. האם ישנם מקרים בהם ההורים לא מצליחים להתחבר לפונדקאית וקשה להם למצוא אחת?האם יש אפשרות להכנס למאגר הפונדקאיות למקרה ויהיה מקרה כזה? מה גם שאני מאילת ואולי יש הורים מאילת שיעדיפו משהי שגרה בעיר, קרוב אליהם. תודה רבה על התשובות עד כה.

למעלה