שאלה

danielle23

New member
שאלה

אני בכתה ט' ואפשר להגיד שאני לא ממש יודעת כלום בערבית (אני לא זוכרת חוקים, אני יודעת בערך 10 מילים ולפעמים אני אפילו טיפה מסתבכת אם האותיות אבל זאת לא הבעיה העיקרית), לקחתי מורה פרטית (מחר שיעור ראשון) אבל השאלה היא, האם יש טעם לנסות להגיע לרמה והקצב של הכתה או פשוט להתעקש על פטור? וכדי להבהיר, אין לי שום ליקויי למידה, אין לי תוספות זמן ודווקא באנגלית אני בין הטובים בכתה. פשוט ערבית אני לא קולטת (ואני לא היחידה בכתה). תודה לעונים

B o N u s

New member
לא ייתנו לך פתור אם אין לך הקלה כזאת מהיועצת.

ובלי שום קשר שווה לך להשקיע! זאת שפה מדהימה!!!

danielle23

New member
זהו, שאצלינו בבצפר

יש ילדים שגם בלי הקלה כזאת נותנים להם פתור. אין לי מושג למה, אבל זה ככה, רק מהשנה. ואני אישית פחות אוהבת את השפה, למרות שזה שימושי למודיעין וזה. אבל באמת יש לי סיכוי להגיע לרמה של הכתה בחודשים הקרובים? אני מהעצלנים אבל הפעם אני אשקיע יותר, אם אני אדע שזה אפשרי. ותודה!

טוט

New member
שימושי למודיעין?!?!

יותר שימושי כדי לשוחח עם אנשים ולהכיר חברים חדשים . ברור שזה אפשר. מצאי מורה פרטי דובר ערבית ותתקדמי.

אני בטוחה שאפשר

לפני שנה עזרתי למישהי שהתקשתה, והצלחתי להביא אותה מ30 ל-80 בערך, ועבור מי שלא מצליח לקלוט את השפה 80 נראה לי בהחלט מכובד. אם יש לך ליטה לשפות, סביר שתצליחי יותר. הכל עניין של רצון והשקעה, וברגע שיש לך אותם, אין ספק שתגיעי לרמה של הכיתה. תשתדלי לתרגל כמה שיותר בין השיעורים, ובהצלחה!

יש איתי עכשיו בערבית מוגבר מישהי

שבגלל שהיא למדה בכיתה של מתמטיקה מואצת היא לא למדה ערבית ואז בכיתה ט' היא פרשה ותוך חודש חודשיים היא הדביקה את הקצב של הכיתה כי בדוגרי בכיתות ז-ט לומדים את האותיות, אוצר מילים קטן יחסית ובניין ראשון לפי מה שאני זוכרת. אם יש לך קליטה טובה לשפות לא אמורה להיות לך שום בעיה עם ערבית כי גם יש דימיון מסוים לעברית...

למעלה