שאלה

שאלה

האם ההבדלה של צאת כיפורים עושים עם נר? ואם כן האם זה צריך ליהיות נר שדלוק מלפני החג?תודה רבה

עוד שאלה

יש לי נעל שנראת כמו עור..אבל זה לא מעור..מותר לנעול ביום כיפור?תודה רבה

אלי ו.

New member
לא הבנתי למה לא להדליק מגפרור

הרי לא מדובר במעבר משבת ליו"ט, מותר להדליק אש.

אפשר גם מגפרור אבל

אם יש נר למה לא להשתמש , ולא לשכוח לברך המבדיל בין קודש לחול, עושים הבדלה על אש ויין בלי בשמים

אלי ו.

New member
אני חושב שיש בינינו אי הבנה

שנינו מדברים על הבדלה עם נר. ממה שהבנתי, השאלה היתה אם יש צורך להעביר אש כדי להדליק את הנר.

אופירA

New member
מנהל
יש עניין מנר ששבת

כך כתוב בסידור - להדליק את נר ההבדלה מנר ששבת ביום הכיפורים (כלומר מנר שדלק מערב יום כיפור). אינני יודעת מה מקור העניין הזה, ומקווה שיודעי התורה בפורום יביאו את המקור. כמובן שאם אין נר כזה, צריך לעשות הבדלה, ואין ברירה אלא להדליק מגפרור. אבל אני אישית כל אימת שכבה הנר שהדלקתי מערב יום כיפור, עשיתי הבדלה מאש שהעברתי מנר ששבת אצל השכנים.

מנר ששבת - דווקא.

ספר קצור שו"ע סימן קלג - הלכות יום הכפורים (כח) בהבדלה של מוצאי יוהכ"פ צריכץ לברך דוקא על נר ששבת, ולא על נר שהוציאו עתה מן האבנים וכדומה, ולא במה שהודלק ממנו. והמובחר הוא להדליק נר אחר מן הנר שהודלק אתמול בביתו ולברך על שניהם. ואם אין לו נר בביתו, יביא את הנר הדולק מביהכ"נ ולהדליק עוד אחד מזה הנר ולברך עליהם. ובשעת הדחק מברכין על הנר שהודלק מנר של גוי, או מהאור שהוציאו מאבנים וכדומה. ואין מתחילין הנה אל ישועתי אלא מברכין על הכוס ועל הנר והמבדיל. ואין מברכין על הבשמים. ואם היה שבת מברכין גם על הבשמים, וגם מתחילין הנה אל ישועתי כמו בשאר מוצאי שבת:

למעלה