שאלה

tweeg

New member
שאלה

בטרולוגיית מלחמת הנשמות מי היו הדרגונים שהרגו את אבירי נארקה בקרב על סנקטיון? תודה לעונים

strahd

New member
תשובה

זאת מחלקת הדרקונים של קאנג המופיעה בספר "צבא האבדון" שיצא לא מזמן בהוצאת אופוס.

Gutterball

New member
נצל"ש - ערפד הערפילים ../images/Emo58.gif

וואו, ספר מדהים! הרבה זמן לא קראתי ספר כ"כ מותח, מעניין ובעיקר מרגש. מומלץ מאוד.
ספוילרים לרוב מכאן והלאה: בכל מקרה, יש לי כמה שאלות אחרי שסיימתי לקרוא: 1. האם יש ספר שהוא המשך ישיר של ערפד הערפילים [כלומר, אחרי שג'נדר מת וסטראד מחלים?] 2. אני יודע שזה דובר כבר בפורום, אבל האם יש עוד ספרים טובים של העולם הזה? זה נראה רעיון מאוד מעניין, עולם שמקשר בין רומח הדרקון לממלכות נשכחות [ואתה מובא לשם רק אם עשית איזה מעשה רשע נורא או משהו כזה, נכון?] 3. אפרופו העולם - הוא מורכב רק מבארוביה והכפר דייגים הזה וואלאקי? 4. לבעלי הגרסה האנגלית, איך קוראים ל"סכין הבעל ורזי" [סכין הכסף שסטראד רצח את סרגיי איתו וליזל תקעה בזאבה]? 5. האם מתוכננים תרגומים של ספרים נוספים של העולם? זהו, סליחה על הזיון שכל ותודה מראש על התשובות.
ספר מדהים.

strahd

New member
קראת את הגרסה החדשה או הישנה?

ובכל מקרה, הנה כמה תשובות, שנראה לי שישמחו אותך: 1. יש ספר המשך די ישיר, אבל לא בדיוק ישיר. כלומר, הוא מתרחש אחרי ההחלמה של סטראד כ-300 שנים לאחר מכן, והפעם הוא נפגש מול יריב אחר, הלא הוא הנגיד סות' מרומח הדרקון. 2. יש הרבה ספרים טובים של העולם הזה. אם אתה מוצא את "קרנבל הפחד" הרווחת ובגדול. זה הספר האחרון שתורגם לעברית והוא ממש מומלץ. 3. העולם של רייבנלופט הוא גדול בהרבה, בהתחלה המישור היה קיים רק מבארוביה, אבל לאחר מכן נוספו אליו ממלכות מעולמות אחרים והוא גדול מאוד. 4. Bael Verzi Knife. 5. אין לי מושג, אבל אני מקווה שיתרגמו ספרים שלא תורגמו עדיין.

Gutterball

New member
קראתי את מה שאופוס תרגמו לאחרונה

לא יודע איזה גרסה אבל הכריכה היא הכריכה של הגרסה הישנה [שרואים את סטראד עומד ומחייך]. יש הבדל בין הגרסאות? בקשר לספרים - אין לי בעיה גם לקרוא באנגלית ספרים של רייבנלופט. מוכרים אותם בארץ [בסטימצקי או משהו כזה]? חוץ מקרנבל המוות יש עוד מומלצים באנגלית? הזה עם לורד סות' נשמע מעניין ביותר... הוא טוב? תודה על התשובות!

strahd

New member
זה לא תרגום חדש

אבל אני ישבתי על הספר וערכתי אותו מחדש לכבוד המאה ה-21 ותיקנתי משהו כמו מאה טעויות כתיב, וטעויות הבנה בנוגע לעולם הממלכות הנשכחות. הכריכה היא אותה הכריכה, אבל אם ניתן למצוא את זה בחנויות, אז זה כנראה החדש. הספר על לורד סות' הוא "אביר השושנה השחורה", וקשה מאוד למצוא אותו, כנראה רק ביד שניה. גם באנגלית נורא קשה למצוא, אבל קיבלתי את קטלוג WOTC האחרון והם מוציאים את רייבנלופט מחדש, המון המון ספרים, הראשונים הם ערפד הערפילים ו"אני, סטראד", שזהו היומן של סטראד, המספר מנקודת מבטו את המאורעות המתוארים בערפד הערפילים. הספר שיצא לאחר מכן הוא "לישון עם הרוע", ספר לא רע בכלל שלא מוכר פה בארץ בכלל. צריך לחכות והם יגיעו.

Gutterball

New member
אה...

אני חושב שרשמית הוא יצא ב-1.9 [אבל הם פרסמו אותו באתר שלהם לפני משהו כמו חודש וחצי], אבל לא ידעתי שכבר היה לו תרגום של אופוס. אחלה תרגום, בכל מקרה, ושמתי לב ששמך היה רשום על ההגהה [אני חייב לציין שהיו בצורה משמעותית הרבה פחות טעויות מאשר בספרים האחרים של אופוס (היו בין 5-10 מקסימום לדעתי)]. ואם מוציאים את כל הספרים מחדש - מעולה! אני אחכה להם שיגיעו לארץ. תודה
אגב, מה עם הספר שאתה כותב? תן עליו קצת פרטים...

Gutterball

New member
ועוד שאלה קטנה:

איך אפשר לקבל את הטלוג של WoTC (אם זה בחינם)? ניסיתי לחפש באתר שלהם ולא הלך...

strahd

New member
את הקטלוג קיבלתי

מחבר שעובד איתם קרוב מאוד, ומזמין מהם עשרות פריטים, אז קטלוג זה הוא יחסית חשאי, אבל לא עד כדי כך. אי אפשר להשיג אותו באינטרנט, אבל נחמד לדעת מה יצא בעתיד.

python 4

New member
הקטלוג זמין במלואו on-line..

באתר של WotC. אני נוהג לעקוב אחריו כל הזמן, אבל משום מה פספסתי את ההוצאה המחודשת של Ravenloft! זה מרגש אותי ברמות. משום מה אין שום לוגו על הספרים, לא את הלוגו של רייבנלופט הישן ולא שום דבר חדש.. קצת מוזר. הספרים נקראים עכשיו The Ravenloft Covenant.. לפי הקטלוג "ערפד הערפילים" אמור לצאת בגרסתו המחודשת כבר החודש.. אולי בכל זאת אני אחכה קצת עם הגרסה העברית!

strahd

New member
אני מדבר על הקטלוגים של 2007

שעדיין לא פורסמו באתר הרשמי.

Gutterball

New member
לא יודע מה איתך

הכריכה הישנה הרבה יותר יפה לדעתי. זה אמור להיות ג'נדר?

Landei

New member
קניתי את הגרסה החדשה

כל הכבוד לך על התיקונים! כל כך כיף לראות אותו שוב על המדף!

lironlondon

New member
אוף! אני הולכת לאיבוד!

סדרות זה דבר מבלבל. מי יעשה לי טובה ויכתוב רשימה של כל ספרי רייבנלופט שיצאו, באנגלית ובעברית, לפי הסדר? ובבקשה תגידו לי שזה לא 180 ספרים... :,-(

python 4

New member
הגרסה החדשה כבר יצאה?

כמו שאמרתי לא אחת - "ערפד הערפילים" הוא יצירת המופת האחת והיחידה שיצאה בהוצאת TSR/WotC. ספר שראוי לצאת מגבולות הפנטזיה המוגבלת שבו הוא שרוי ("רייבנלופט") ולהפך לקלסיקה רצינית בקנה מידה של "דרקולה" למשל.. זה ללא ספק יהיה הספר העברי הראשון שאני אקנה מזה עשור!

למעלה