שאלה

BAZOKA JOE

New member
שאלה

אני לא יודע אם יש למישהוא פה דרך לתת לי תשובה אבל אני אנסה. איזה פרק של תיקים זכה לאחוזי הרייטינג הגבוהים ביותר בסדרה?

o n o f f

New member
אני לא יודעת אם זה הכי גבוה

אבל אני יודעת שהפרקים הראשוניל שעונה החמישית היה היסטריה! (אחרי שמאלדר כביכול התאבד)...וואו אני כבר לא זוכרת שמות של פרקים, והשני היה לדעתי פרק הפתיחה של העונה השישית, כיוון שהוא הגיע אחרי הסרט.....בתחילת העונה החמישית תיקים הייתה בשיא, גם רייטינג גם זכו אז בהמון פרסים..... הייתה תקופה מאוד טובה.

Ice Age

New member
שאלה מצויינת!

הנה אחוזי הרייטינג מחולקים לפי עונות ופרקים. אני חושב ש-Redux, הפרק הפותח את העונה החמישית, הוא הגבוה ביותר עם מעל 16 אחוזי צפיה.

Julia307

New member
סיימתי את עונה 4 עכשיו

ולמרות שאני בטוחה שהם עשו מלא כסף מפרסומות על עונה 5, הם כל כך הרסו עם ההתאבדות וחזרתו של מאלדר.זה היה פרק סיום עונה נהדר. כמעט כל עונה מאלדר מת או בדרך המהירה למוות בטוח
מה שכן, בעונה 4 כבר מרגישים שבכל פרק הושקע מלא כסף . נראה לי שדוכובני בעצמו חשב שכדאי להפסיק אחרי עונה 5.

אולי זה נראה ככה

אבל בתשע שנים מאלדר "מת" רק שלוש פעמים, בטח ובטח שלא בכל סוף עונה. מלבד זאת שהרי סוף עונה חייב להיות קליף אנגר רציני אחרת מה הטעם בסוף עונה? ואני לא הבנתי למה הרסו עם ההתאבדות? אני חושבת שזה היה הסוף עונה הכי מוצלח שהיה להם.

Julia307

New member
מה שאמרתי

זה היה סוף עונה מדהים, כל כך מדהים שחבל שהוא לא חתם את הסדרה. פרק סוף מעולה. אני יודעת שבפורום הזה מרבים להתייחס לתיקים באפלה כסדרה של תשע שנים, אבל יש הרבה מאוד מעריצים ולא מעט פורומים ואני ביניהם ,שמבחינתם הסדרה היא החמש עונות ראשונות והסרט. בסוף עונה ראשונה הוא כמעט מת וניצל תודות ל"גרון עמוק", בסוף עונה שניה הוא כמעט מת וניצל תודות לאינדיאני ,ובסוף עונה רביעית הוא שוב "מת". בקרוב אני רוצה לשים סיכום אחרי צפיה מלאה מחודשת בארבע העונות הנהדרות האלה. זה היה נורא מרגש.

Gilliana

New member
תראי קודם את עונה 5 - אח"כ תדברי

ובכלל - לסיים את הסדרה בסוף עונה4 באמצע? אין דבר יותר גרוע מזה שאפשר לעשות בטלויזיה - אפילו מפיק מתחיל לא יעשה את השטות הזאת, גם אם יצטרך לשלם בעבור כך מכיסו. ממתי מסיימים סדרה בצורה כזאת??? ותסלחי לי - מי הם כל אותם "הרבה מאד מעריצים" בלא מעט פורומים שמבחינתם הסדרה היא חמש העונות הראשונות??? אני חברה מזה מספר שנים בכמה וכמה פורומים בארה"ב ולא נתקלתי בתופעה הזו שאת טוענת שקיימת, אלא בשוליים.

אני לא מצליחה להבין את התופעה הזו

מי הם בכלל המעריצים שיחליטו כמה עונות הסדרה? כלומר אנחנו אלה שקיבלנו מתנה זכותנו לאהוב אותה, לאהוב פחות או לא לאהוב כלל אבל להחליט שהמתנה טובה רק בסיטואציות מסוימות? אני לא אומרת שזאת את ספציפית אלא על המעריצים האלו שאת מדברת עליהם כל הזמן. את בטוחה שהם מעריצים? האם הם מציבים תנאים לאהבתם לסדרה? איזה מן דבר זה להציב תנאים לאהבה? אני יכולה להעיד על עצמי שפעם הייתי צופה קבועה באי אר, קבועה מאוד, אז נכון כמו הרבה בנות עזיבתו של ד"ר רוס איבדה לכולנו את החשק ועונה או שתיים אחר כך הפסקתי לראות אבל אני לעולם אבל לעולם לא אעז לומר שהסדרה מבחינתי לא קיימת אחרי עזיבתו של ד"ר רוס. תאהב פחות תאהב יותר עונה כזו או אחרת אבל למחוק חלק מיצירתו של אדם רק כי לא נוח לך לראות או להאמין בה? מזלנו שאותם "מעריצים" לא יכולים למחוק את ההיסטוריה שלא מתאימה להם.

Ice Age

New member
ומה שאני לא מצליח להבין

זה איך לא משנה מה Julia תכתוב, תמיד תכתבו משהו מתרעם נגד זה.

אז מישהו צריך להבין פה משהו

חוץ מזה אותי לא מעניין מי כותב מה אם אני לא מסכימה עם זה אני אכתוב תגובה כנגד. אם זה ג'וליה שכתבה או האפיפיור.

Gilliana

New member
מאיר יקירי

היות ובריה"מ התפרקה כבר לפני כמה וכמה שנים טובות ובפעם האחרונה שבדקתי רוסיה היתה רחוקה מכאן 5,000 ק"מ - הרי שלכל אדם זכות להביע את דעתו באופן חופשי ואם זה אומר להתרעם על משהו שמישהו אחר כותב - זה לגיטימי לחלוטין, בפרט כאשר אותו מישהו קוטל בצורה ברוטאלית מבלי שראה את הסדרה עד סופה. מה שאני לא מבינה מאיר הוא - איך שזה שאתה מגיח רק כשיש התנצחויות ותורם את ה-Two cents שלך רק בצורת הערות ציניות שלרוב אפילו אינן קשורות לעניין?

Julia307

New member
המממ

מאז שהתחלתי לראות מחדש את הסדרה, בילית זמן לא מועט (תודות לחופשה השנתית מהלימודים כמובן) בפורומים של תיקים באפלה גם בארץ וגם בחו"ל. פורומים כמו: imdb message boards the x files, xf idealist heven, הפורום ב Al's x files page, המאמר על הסדרה ב tve.co.il והתגובות הרבות (תעשי חיפוש ותקראי את התגובות). התחושה הכללית בקרב רוב מי שאוהד את הסדרה מההתחלה, כמוני, היא שהיוצרים אבדו את דרכם איפשהו אחרי השיא של עונה חמש .לדעתי הם היו צריכים לסיים בעונה רביעית אבל יש לא מעט שכוללים גם את עונה חמש והסרט. מן הסתם יש פרקים מצויינים, אבל כל עניין התינוק, הפריות מלאכותיות ומצב בו הצופים לא סגורים על האם סקאלי ומאלדר עשו או לא עשו את זה, הוא .. ביזארי ודי תלוש מהמקורות שלה. והרייטינג מן הסתם גם כן מדד כלשהו. אי.אר שונה מתיקים באפלה. אי איר היא סדרה רופאים משובחת, אבל לא יצרה תרבות קאלט כמו xfiles. בכל מקרה, העזיבה של דוכובני היא רק סינדרום לא הגורם. הסדרה גמרה את שלה, ועשתה זאת היטב ואחר כך נמשכה סתם. ניחא, אולי הם יתקנו את דרכם בסרט ההמשך אם וכאשר יצא. "מה זה להציב תנאים לאהבה?" פעם אחרונה שבדקתי זה פורום שמוקדש לסדרת טלוויזיה, לא לישו הנוצרי. זה בסך הכל בידור טוב, משובח ואיכותי. אהבה? תנאים? וודאי, מעריצי הסדרה נוטים להיות אנשים משכילים ואינטליגנטים וככאלה הם לא יוותרו על חוש הביקורת שלהם. בטח לא אני.

אני לא זוכרת שאמרתי

שצריך לוותר על חוש הביקורת . ואין לי גם מושג מאיפה הבנת את זה. הכוונה שלי היא שאם אתה באמת אוהב משהו אז אתה גם תאהב את הרגעים הפחות טובים שלו ולא תחליט לקחת מה שנוח לך וטוב לך איתו. מה לעשות בכל דבר יש עליות ומורדות, גם אני כמעט נטשתי בעונה 9 אבל התעשתתי מהר מאוד והבנתי שגם אם מאלדר איננו וגם אם הסיפורים פחות טובים עדיין מדובר בסדרה מוצלחת שעשתה הרבה יותר ממה שכל סדרה עשתה לפניה ואחריה (לפחות נכון לעכשיו). ריטיינג לא בהכרח מהווה מדד כי לרוב אנשים מתעייפים, גם סדרה מעולה בכל עונותיה מעייף לראות אותה מדי שבוע, מדי חודש מדי שנה במשך 9 שנים. קשה לשמור על נאמנות ואני מבינה רייטינג שירד, אבל זה לא מעיד על ירידת איכות הסדרה,זה גם מעיד אבל לא רק. השאלה הנשאלת היא אם כל אלה שאוהבים עד עונה 5 נשארו לראות את שאר העונות או נטשו בעונה 6 או גג ב 7 והחליטו שהסדרה היא לא אותו דבר מבלי בכלל לראות אותה. כן, מודה שחלק מהסיפורים כשהמרכזי בינהם הוא יחסי מאלדר וסקאלי והילד הבלתי ברור היו קצת לא סגורים או עשויים לא טוב אבל אם מישהו מחליט לקחת את זה כעיקר זה הפסד שלו בלבד, חבל להתעסק בזוטות כשאפשר להנות ממתח טוב, משחק מעולה והכי חשוב דרמה שלא נראתה הרבה זמן.

Julia307

New member
טוב

אפשר להתעשת ולנסות למצוא את החיובי בעונה 9. ואפשר גם לבוא בגישה שאני נוקטת, שמבחינתי אני רוצה לזכור את הסדרה כמו שאהבתי, בתזמון שהיה מתאים עבורה (האוירה הקונספירטיבית של הניינטיז, תחת ממשל דמוקרטי), ובגבולות הראויים. לכל ספור טוב צריכה להיות התחלה אמצע וסוף. אגב, יש גם מעריצים שטוענים שדוג'ט ורייס הם אקס פיילז הדור הבא. אותי זה מעציב, מבחינתי אין תיקים באפלה בלי סקאלי ומאלדר. אבל תמיד אפשר לעשות המשך ולהמשיך הלאה. השאלה מה הקשר של זה לסדרה שהביאה אותנו לכאן, וגרמה לי ולעוד רבים לחזור גם אחרי שנים לראות אותה שוב ולנסות להבין אותה מזויות חדשות. אני יותר ארחיב כשאשים את מה שכתבתי בסיכום, אבל לדעתי הקסם של הסדרה היה מאוד קשור גם לטיימינג שלה. דוגמא לסדרה שכן שרדה את הזמנים בצורה יותר ראויה היא הסימפסונס, וחוק וסדר. יכול להיות שיש סדרות שיותר מתאים עבורן מעל 8 עונות ויש שפחות מתאים..

נגישה שלנו ממש שונה

אני רואה את תיקים כמכלול לטוב ולרע ואם דוגט ורייס שם אז דוגט ורייס שם, לשינויים בסוף מסתגלים . אילוצי המציאות שגרמו לשינויים בסדרה הם בלתי נמנעים, אולי בדיעבד אפשר לומר שעונה 9 או אפילו 8 היו מיותרות, אני יכולה לומר על עצמי שהייתי מאוד מאוכזבת ויוצאת בתחושת החמצה לו הסדרה הייתה נגמרת בעונה 4 או אפילו 5. העונות הבאות הוסיפו המון ואני מקווה שאם לא בשביל עצמך אז לפחות למען כיבודם של מאלדר וסקאלי תראי גם את עונות 6 ו 7 לפחות. לגבי 8 ו 9 נדבר בהמשך.

Gilliana

New member
אני מבינה מדבריך...

... שאנחנו כאן בפורום לא בדיוק מהמעריצים ה-"משכילים והאינטילגנטים" - אבל בואי נעזוב את הרמיזות העוקצניות שלך ונתמקד בעניין. א. כל הפורומים שציינת - למעט הפורום ב-IMDB, אינם פורומים מוכרים לי והם פורומים שוליים. לצערי הרב - מרבית הפורומים העיקריים של הסדרה אינם פעילים כיום כך שקשה לי לתת לך דוגמא ספיציפית. מה שכן אני יכולה לספר לך הוא כי קיימים מאות אלפי אתרים שעוסקים בסדרה על כל תשע עונותיה ללא יוצא מן הכלל ומעולם לא נתקלתי בתופעה של "החרמת" עונות - אפילו לא העונה התשיעית שהיא השנויה במחלוקת ביותר. ב. אם תעייני היטב בכל מה שנכתב בפורום לפחות בשנתיים האחרונות - תגלי שאנחנו יודעים יופי להעביר ביקורת, אפילו לא פחות טוב ממך, אבל... ויחי ההבדל הקטן - רובנו צפינו בכל העונות ולא פסלנו עונה ו/או פרק כאלה ואחרים מבלי לטרוח לצפות בהם בכלל על סמך דיעה קדומה כפי שאת עושה באופן קונסיסטנטי. ג. את כנראה לא בקיאה בהיסטוריה של "תיקים באפילה" ועל כן לא מבינה שהעזיבה של דוכובני לא היתה הסינדרום אלא בהחלט הגורם, ועזיבה זו היא גם שהכתיבה את ההמשך. מה לעשות - אלמלא עזיבתו של דיוויד סביר להניח שהסדרה היתה נמשכת עד עצם היום הזה. אינני יודעת אם את מודעת לכך - אולם יש כוונה להפיק בקרוב סרט קולנוע שני בסדרה (אשר מתעכב כרגע מפאת תביעה משפטית שח כריס נגד "פוקס" בענייני זכויות, תמלוגים וכו'). מיליוני מעריצים בכל רחבי העולם, אנו ביניהם, מייחלים לסרט זה בכיליון עיניים כך שאת בודאי ובודאי אינך יכולה לומר כי מבחינת המעריצים הסדרה הסתיימה בעונה 5. בכנות אומר לך, וארשה לעצמי להיות בוטה בעניין - אין לי מושג מניין הבאת את הנתון המצוץ מן האצבע הזה. ד. אם תרשי לי לעשות לך פרופיילינג מהיר - יש לי תחושה כי אי שביעות הרצון שלך מהפניות שקיבלה העלילה בעונות המתקדמות משליכה באופן גורף על האופן בו את מנתחת דברים שאפילו לא ראית. פיתחת דיעה קדומה שדי עוצרת אותך מלקבל את הדברים כמות שהם. אני לא אומרת שאת אשמה בכך - גם לי למשל היה במשך זמן רב מאד קשה לקבל את אייגנט דוגט (רוברט פאטריק), לא סבלתי אותו ולא יכולתי לראות בו שום דבר מעבר ל T-1000 המזוויע, אבל... התגברתי על התחושות הללו בעקבות צפיה יסודית יותר בעונות 8 ותשע. פעם גם חשבתי שעונה 8 היא על הפנים ונרתעתי ממנה, אבל היום - עונה 8 לדעתי היא מהטובות שבסדרה (אם לא ניקח בחשבון כמה טוויסטים עלילתיים מוגזמים). מה שאני רוצה לומר לך לסיכום: צפי בעונות החסרות. אל תגבשי דיעה בטרם ראית במו עיניך ואת יודעת על מה את מדברת - בתור רופאה לעתיד, אני סבורה שזה צריך להיות המוטו המרכזי שצריך להנחות אותך.

Julia307

New member
תראי

נראה לי שכל אחת מאתנו נמצאת בסרט מאוד שונה בכל הנוגע לתיקים באפלה. וזה סבבה. אני מבינה שאת מאוד בקטע של הקונספירציות והעניין הכללי בחייזרים . לגיטימי. אני מאוד לא מתחברת לזה למשל וגם לא העברתי ביקורת כי זה יהיה קטנוני. בואי פשוט נקבל שיש שוני ולא נידהם כל פעם מחדש איך כל אחד תופס את הסדרה בדרך מאוד אחרת. אני אוהבת את xfiles בגלל המשחק המעולה של אנדרסון (בעיקר) ודוכבני ,בגלל פרקי המפלצות ומכיון שלפחות בהתחלה היתה תחושה שמשהו גדול ומעניין נרקם אט אט לעיני הצופים, ואם תמשיך לצפות פתאום תבין את התמונה הגדולה, ומה שתראה יהיה שווה את המאמץ. מכל מיני סיבות, זה לא בדיוק קרה. כנראה בגלל המגבלות של טלוויזיה ובמיוחד טלוויזיה אמריקנית שמעל לכל מבוססת רייטינג. או המגבלות של הכותבים עצמם, מי יודע. לא נורא סך הכל סדרת טלוויזיה... ראיתי המון פרקים, ראיתי בערך את כל חמש העונות הראשונות (את הארבע הראשונות לאחרונה מחדש בצפיה מוקפדת) נראה לי שהרווחתי את הזכות להעביר ביקורת. ביקורת זה לגיטימי. דוכובני עזב כי הוא הגיע למסקנה ש"חמש עונות זה מספר יפה ומכובד". וגם אני שותפה לדעתו. וגם אני שותפה למיליוני המעריצים שרוצים סרט המשך, כי ftf נשמע (לא ראיתי ובכל זאת צפיתי בטריילרים) כמו משהו שלא נותן למעריצים ההדוקים לגמרי את מה שחיכו לו. נקווה שסרט ההמשך יהיה פשוט "תיקים באפלה" הישנה והאהובה.

Gilliana

New member
מסכימה איתך לגבי כך ש...

... כל אחת מאיתנו נמצאת בסרט שונה, תרתי משמע. כמי שניתחה מבחינה היסטורית ומדעית את הסדרה כולה, על כל 9 עונותיה מבחינת הקונספירציה (ואף הרציתי בנושא בכנס אייקון בשנה שעברה) - אני יכולה לומר בפה מלא שהכותבים לא איבדו שום כוון ולו לרגע אחד. התמונה הגדולה היתה ונמצאת שם רק מה שקרה כנראה הוא שחלק לא קטן ממעריצי הסדרה איבד את הסבלנות ואת העמידות - וחבל שכך. אם יהיו לך פעם זמן וכח - אני ממליצה על האתר הבא - קו הזמן של "תיקים באפילה". אמנם יש שם חומר קריאה לחודשים ואני מניחה שלא יעניין אותך להתעמק בו יותר מדי, אבל אם בכל זאת תנוח עליך הרוח, שם תוכלי לקרוא איך כל הפאזל האדיר הזה מורכב צעד אחר צעד.

1Shir

New member
הוא לא בדיוק כמעט מת בסוף עונה 1

הוא אמנם נחטף אבל זה משהו שקרה לשניהם הרבה פעמים... אם כי בפרק ההוא אלה היו נסיבות קשות במיוחד (בכלל זה בעיני אחד הפרקים הקשים). מחכה לסיכום שלך.... עד איזו עונה ראית בעבר?

Julia307

New member
יש לי שאלה

זה נכון שג'יליאן אנדרסון הרוויחה פחות על הסרט מדוכובני? כי אני מסתובבת קצת באתרי מעריצים וכתוב שם כל מיני דברים. לא הצלחתי להבין אם השכר שלהם הושווה בסוף. וגם, בעונה רביעית אנדרסון זכתה בפרס הכי נחשב של הטלוויזיה האמריקנית (האמ"י) ודוכובני עם כל הכבוד, לא זכה. ובנוסף שניהם זכו בגלובוס הזהב. זה לא שהיא הופיעה באיזשהו פרק פחות מדוכובני . אז למה הפליית השכר שלהם? והאם האפליית שכר נמשכה גם בעונה רביעית, חמישית והלאה אחרי שאנדרסון זכתה? בסוף עונה 1 הוא לא מת, אבל הוא נחטף והיה במצב מאוד קשה. בסופו של דבר היה חשש אמיתי לחייו. במקור ראיתי עד אמצע עונה חמישית.

למעלה