איפה את לומדת אם אפשר לשאול?
אגב, מסכים איתך. הכל מלמדים באוניברסיטה, הם מודעים לבעיות שיש, לסטודנטים שמגיעים אחרי הרבה זמן שלא נגעו במתמטיקה. גם לא מצפים שתבוא עם ידע גדול מדי, מצפים שתבוא עם היכולת האינטלקטואלית להתמודד עם החומר. את הידע משלימים מהתחלה בקורסים. חזרה לרענון היא כמובן טובה, וממליץ על זה בקטנה כזה, אם יש זמן. אני אישית חושב שצריך גם זמן להירגע לפני התואר, כי יהיה מספיק מה להילחץ במהלך השנה, וצריך לבוא כמו אריות. אז לחזור - כן, אבל לא להשתגע. ולחסרי רקע בתכנות - כמוני, אני חושב שזה רק יעשה טוב לקחת איזה ספר של לימוד עצמי ולעבור על תכנות בסיסי, לולאות וכאלה. זה מה שאני עשיתי. פתרתי קצת. זה הרגיע אותי. לחזור על מתמטיקה אפשר דברים בסיסיים - טריגו', מספרים מרוכבים, לוגריתמים, חזקות, אולי לקחת איזה ספר של האוניברסיטה הפתוחה ולראות מה זה אינפי', איך נראים התרגילים, לנסות להוכיח, להיכנס לקטע הפורמלי שחסר בתיכון. לדעתי זה יותר קטע פסיכולוגי של לחץ מהלא נודע. עברתי כבר תואר ראשון אחד, וגם אז נלחצתי כמו לא יודע מה. בסופו של דבר הכל היה בסדר וראיתי שסתם נלחצתי. חשוב לבוא עם מצב רוח חיובי, נכונות להשקיע, לתרגל במהלך הסמסטר בצורה מושכלת ויציבה (לא לבוא בזבנג וגמרנו ולשרוף את עצמך אחרי חודש, מה גם שצריך לשמור את הכוח לתקופת המבחנים), ולפני המבחנים לחרוש כאילו אין מחר. זהו. אם יש לך את ה-IQ המתאים, ואתה עובד נכון, מתנהל נכון, כל השאר זה דקויות.