שאלה:

Roni18

New member
שאלה:

שאלה: אני מתחילה ללמוד מדמ"ח בבר אילן על איזה נושאים כדאי לחזור אם מתחילים ללמוד אנפי 1 אלגברה לנאירית 1 ומתמטיקה בדידה 1 ? וגם האם צריך לחזור רק על התיאוריה או גם לתרגל? הערה למדתי 5 יח' מתמטיקה אבל זה היה לפני שנתיים....

vinney

Well-known member
היה דיון על זה, חפש בארכיון

אני חושב שכדאי לחזור ברמה עקרונית על מתמטיקה, אבל יותר כדאי פשוט לקחת ספרי לימוד של הקורסים האלה ולהתחיל לקרוא, לא לחכות לתחילת שנת הלימודים. לך לספריה, קח ספרים של או"פ בלינארית או אינפי (לשניהם נראה לי כבר לא נשאר לך זמן), ותתחיל לקרוא. בדידה, כמו שכתבתי בשרשור אחר, זה אוסף מספר נושאים, זה בד"כ לא קורס קשה, ומשתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה.

Roni18

New member
התחלתי לראות הרצאות בוידיאו של

טכניון והפסקתי כי החלטתי שעדיף ללמוד מסודר הרצאות תרגילים וכו' השאלה שלי היא אחרת אני די שחכתי את החומר של התיכון והבנתי שלא חוזרים עליו באונברסיטה אז השאלה על מה לחזור שיהיה לי בסיס ואם צריך לדעת רק תיאוריה או גם לתרגל אני בת אגב

inferno3

New member
איך הצלחת לראות הרצאות מהטכניון?

ניסיתי ולא הצלחתי,ואז קראתי שם שאפשר לראות את ההרצאות רק דרך המחשבים של הטכניון

SnipeR3

New member
מצטרף לשאלה ומוסיף

לאחד כמוני, שאין לו רקע בתכנות מלבד פסקל ברמה של בגרות, יש צורך בלימוד עצמי מוקדם של C? או עדיף להשקיע את הזמן הזה ללימוד מתמטיקה?

Roni18

New member
לא נראה לי צריך להשקיע בC

אם יש לך את התפיסה הלוגית לא תהיה לך בעיה... ומלמדים שם הכל מ-0

אני דווקא חולקת על מה שאמרו לפני

מהנסיון שלי- אין צורך לחזור על החומר. מה שחשוב הוא שבתחילת הלימודים יהיה לך ספר מתמטיקה של התיכון שיהיה נגיש לך, ותוכלי לעיין בו במקרה הצורך. בכל מקרה, בבדידה, למיטב זכרוני, לא צריך חומר של תיכון- אולי רק קצת קומבינטוריקה, אבל על זה חוזרים באוניברסיטה. באינפי אין לדעתי צורך לחזור על החומר, פשוט כי זה מאוד שונה ממה שלמדת עד היום. (בתרגול הראשון מתרגלים אינדוקציה, אז אם את ממש רוצה את יכולה לחזור על זה קצת. לדעתי זה לא קריטי). בלינארית התרגול הראשון עוסק בחזרה על מספרים מרוכבים, ובזה עוסק גם תרגיל הבית הראשון. חוץ מזה, לא נראה לי שצריך נושא כלשהו. ייתכן שבמהלך השנה תרצי לעיין בחומר של התיכון, אבל זה יהיה בעיקר בשביל נוסחאות, כמו סכומים של סדרות וכו'. בכל מקרה, המון בהצלחה! נ.ב. אם אין לך רקע בתכנות, אני אישית הייתי חוזרת על החומר הזה...

chookt

New member
ומה לגבי לרענן את הראש המתמטי?

זה שבבגרות היה פותר מהר וזוכר דברים.. מאז עברו כמה שנים והכל התנוון לא כדאי באיזשהי צורה לפתוח אותו?

לפי נסיוני- לא צריך

פשוט כי החומר באוניברסיטה שונה לגמרי מהחומר בתיכון. זה ממש משהו אחר. אני מכירה המון אנשים שאהבו מתמטיקה בתיכון ושנאו אותה באוניברסיטה (שנאו ברמה שהחליטו לעזוב את התחום...) וגם להיפך (אם כי המקרה הראשון נפוץ יותר). אני שוב חוזרת על ההמלצה- מי שאין לו רקע בתכנות, אני ממליצה לעבור על חומר תכנותי- זה ממש חשוב לדעתי.

איפה את לומדת אם אפשר לשאול?

אגב, מסכים איתך. הכל מלמדים באוניברסיטה, הם מודעים לבעיות שיש, לסטודנטים שמגיעים אחרי הרבה זמן שלא נגעו במתמטיקה. גם לא מצפים שתבוא עם ידע גדול מדי, מצפים שתבוא עם היכולת האינטלקטואלית להתמודד עם החומר. את הידע משלימים מהתחלה בקורסים. חזרה לרענון היא כמובן טובה, וממליץ על זה בקטנה כזה, אם יש זמן. אני אישית חושב שצריך גם זמן להירגע לפני התואר, כי יהיה מספיק מה להילחץ במהלך השנה, וצריך לבוא כמו אריות. אז לחזור - כן, אבל לא להשתגע. ולחסרי רקע בתכנות - כמוני, אני חושב שזה רק יעשה טוב לקחת איזה ספר של לימוד עצמי ולעבור על תכנות בסיסי, לולאות וכאלה. זה מה שאני עשיתי. פתרתי קצת. זה הרגיע אותי. לחזור על מתמטיקה אפשר דברים בסיסיים - טריגו', מספרים מרוכבים, לוגריתמים, חזקות, אולי לקחת איזה ספר של האוניברסיטה הפתוחה ולראות מה זה אינפי', איך נראים התרגילים, לנסות להוכיח, להיכנס לקטע הפורמלי שחסר בתיכון. לדעתי זה יותר קטע פסיכולוגי של לחץ מהלא נודע. עברתי כבר תואר ראשון אחד, וגם אז נלחצתי כמו לא יודע מה. בסופו של דבר הכל היה בסדר וראיתי שסתם נלחצתי. חשוב לבוא עם מצב רוח חיובי, נכונות להשקיע, לתרגל במהלך הסמסטר בצורה מושכלת ויציבה (לא לבוא בזבנג וגמרנו ולשרוף את עצמך אחרי חודש, מה גם שצריך לשמור את הכוח לתקופת המבחנים), ולפני המבחנים לחרוש כאילו אין מחר. זהו. אם יש לך את ה-IQ המתאים, ואתה עובד נכון, מתנהל נכון, כל השאר זה דקויות.

בטח שאפשר ../images/Emo13.gif

למדתי תואר ראשון בבר אילן, כעת לקראת סיום התואר השני- באותו מקום... שוב, לעניות דעתי חשוב מאוד לעבור על חומר תכנותי (לחסרי ידע קודם). במתמטיקה- לדעתי קצת מיותר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

למעלה