שאלה

Katarzis

New member
שאלה

מה בדיוק כרטיס מסך טוב משפר? רינדור מהיר? תצוגה יותר טובה? המחשב יחזיק סצינות יותר כבדות? האם זה תלוי רק בכרטיס או גם במעבד? כמה כל פרט משפיע? כמה שאלות יש לי? למתעניינים הנה לינק לכרטיס החדש. מישהו יודע כמה הוא עולה? והאם הוא באמת הכי טוב שיש?

ejay

New member
כרטיס מסך לא משפר ביצועי רינדור.

הוא משפר את הביצועים בתצוגת זמן אמת. זה בעצם אומר שהוא יודע לטפל ביותר פוליגונים וטקסטורות, מהר יותר. כרטיסים מהדור החדש (ג´יפורס3-4) יכולים לתת גם ביצועים טובים של aa בזמן אמת, למפונקים שבינינו. זה תלוי גם במעבד, אבל בצורה פחותה בהרבה. אין דבר שישפר את ביצועי התלת מימד שלך יותר מכרטיס מסך חדש. לגבי "הכי טוב שיש" - זה תלוי במה שאתה מתכוון לעשות איתו. אם משחקים נמצאים בתחום העניין שלך, ג´יפורס4 (לכשיצא) הוא קרוב לודאי הפתרון הטוב ביותר כרגע.. אם אתה ממש לא בקטע של משחקים ורוצה האצת openGL מפלצתית- קיימים כרטיסים שמיועדים לזה, עם ביצועים מרשימים ומחירים תואמים. לגבי המחיר- אני לא יודע, אבל אפשר רק לנחש לפי הכרטיסים הקודמים- בעת היציאה לשוק המחיר הוא בין 450-500 דולר (בארץ) למודל היקר ביותר.

Katarzis

New member
אז מה כן משפר רנדר?

בוא נגיד ככה: כרגע יש לי ג´י פורס 2, ופנטיום 3 733. אם אני רוצה ביצועי רנדר מרשימים, מה אפשר לעשות?

eldarinn

New member
בעיקר שני דברים:

החשוב ביותר: לעבור למערכת ע"ב NT עם שני מעבדים. חסכון של 40-50% בזמן רנדר. דבר שני - לחנוק את המחשב בזיכרון (ממליץ על ג´יגה לפחות לביצועים מיטביים). בהצלחה.

למעלה