שאלה

שאלה

אף פעם לא היבנתי איך אומרים: דארת' ווידאר או לורד ווידאר? כי מצד אחד פלפטין אומר לאנקין בסרט השלישי "פעלת היטב לורד ווידאר" לעומת זאת בסרט הרביעי כשאובי וואן מסביר ללוק על אבא שלו הוא אומר דראת' ווידאר.

Darth זה בעצם קיצור של....

Dark Lord of the Sith, בגלל זה לכל הסית קוראים דארת', כמו דארת' ויידר, דארת' סידיוס, דארת' ביין, דארת' אינו שם, אלא תואר, ככה שזה לא משנה אם אומרים דארת' ויידר או לורד ויידר, אבל, נראה לי שזה משהו די חדש שלוקאס החליט לעשות, כי אם אתם זוכרים, בסצינת הקרב בין אובי ואן לדארת' ויידר ב"התקווה החדשה" אובי ואן קורא לויידר דארת' כאילו זה היה שמו הפרטי, ככה שיכול להיות שלוקאס הפך את המילה דארת' לתואר במקום שם בשלב מאוחר יותר ולא בזמן כתיבת או צילום הסרט המקורי.

Jedi Force

New member
לא רק זה...

בנוסף לכך, כאשר אנאקין נשאב לצד האפל, הוא לא היה עוד "סית' אפל", אלא הוא היה סית' חזק, אדיר בעל כוח אפל חזק מאוד, לכן הוא גם נקרא "לורד ווידר". נ.ב. אני לגמרי לא בטוח, אבל יש איזה קטע בטריולוגיה החדשה שאומרים שאנאקין הוא נסיך האופל? לא זוכר, לא נראה... אבל הבנתם את הרעיון.

Y. Welis

New member
Sith Lord מקביל לאביר ג'די

כלומר מי שהגיע לשיא הכשרתו, בלי קשר ליכולתו בהשוואה לאחרים. אנאקין כבר היה אביר ג'די שעבר את כל המבחנים, ועל כן שנעשה סית' הוא היה כבר ברמה של לורד.

יכול להיות שאני טועה

אבל יש איזשהו מעמד של הסית'ים ששייך רק למאסטרים (אלו שיש להם חניך)?

Jedi Force

New member
בעצם...

אין להם כזה דבר "סית'" או "לורד", כי עובדה ש-Darth זה קיצור ל-Dark Lord of the Sith, ככה שזה מקודם שהגיב לי ודיבר על "כמו שלג'דיי יש תואר אביר... וכו'", אז זה בעצם לא נכון. "דארת טו די טו", לפי מה שאנחנו יודעים, אצל הסית' יש רק חניך ומאסטר, והם מתחלפים (בצורה אכזרית כמובן). ולפי ה-EU, גם לפני זה לא היה לי מעמדות, הסית' היו גזע דיי עלוב וברברי שהיה להם מאסטר שהוא יותר נכון כמו "מלך". ככה שדעתי שאנאקין הוא לא סתם עוד "סית'" אלא משהו חזק יותר, גורמת לכך שקראו לו Lord.

ויידאר היה אדיר, אבל לא עד כדי כך

אני תמיד חשבתי שאחרי מוסטאפאר פלפטין היה חזק ממנו.

Jedi Force

New member
אמממ

אין ספק שהכוח של פלפטין חזק, שגם אחרי הסרט השלישי ראינו שהוא יותר חזק מיודה (למרות שזה לא היה הכי הוגן ויש להצדיק את יודה), אבל לווידר עוד בטרילוגייה הישנה נתנו לו משמעות, הכוונה שהוא לא עוד "דארת'" חדש כמו מאול ודוקו, הוא יותר מזה. וגם כמובן המראה החיצוני שלו. לכן הוא יותר Lord מכל סית' אחר.

אני לא כל כך מסכים.....

לפי דעתי, פלפאטין היה תמיד יותר חזק נפשית מויידר/אנאקין, בגלל זה הוא הצליח לפתות אותו מלכתחילה, אבל אני חושב שויידר היה חזק יותר בפורס מאשר פלפאטין, וזאת לפי דעתי אחת הסיבות למה דארת' סידיוס/פלפאטין רצה בכלל לפתות את אנאקין לעבור לצד האפל, אני חושב שפלפאטין, בהיותו איש חכם, ידע שאם אנאקין נשאר בצד הג'דיי הוא ינצח את פלפאטין בגלל כוחו האדיר, וידע שאם הוא יצליח לפתות אותו לצד האופל ולשלוט בו, אין מי שיצליח לעצור את השילוב של ויידר וסידיוס, העניין הוא, שויידר היה תמיד תחת השפעתו של הקיסר, עד הרגע שבו הוא היה חייב להציל את בנו, כשויידר הפסיק להתקיים, ואנאקין חזר, היה זה אנאקין שהרג את הקיסר, למרות שלפני דקות אחדות נוצח בקרב קשה על ידי בנו, לפי דעתי, זה אומר שלקיסר היתה השפעה רבה על אנאקין/ויידר, והוא היה חזק ממנו נפשית, אבל בסופו של דבר, כוחותיו של אנאקין היו חזקים יותר מאלו של הקיסר.

אני חושב שגם בפורס

הגוף של אנאקין הרי הורכב ממידי-כלראונים, ואני תמיד חשבתי שאחרי ה"תאונה" במוסטאפאר הוא איבד מהגוף שלו, כלומר מהפורס שבו ולכן פלפטין חזק ממנו.

מ א ג ר ט

New member
אפשר להבדיל בין שני דברים:

אני יודעת שזה מאוד דומה, אבל יש את אלו שחזקים בפורס (נגיד יודה ופלפטין) ויש כאלו שחזקים פיסית, כמו אנאקין או דארת' מול. בתאונה של אנקין במוסטפאר אנאקין איבד את היכולות הפיסיות שלו, דבר שלדעתי היה לטובת פלפטין- פחות סיכויים שוידאר יוכל לגבור עליו.

Y. Welis

New member
אין משמעות לכוח פיזי - ר' יודה

הכוח הפיזי נובע מ'הכוח'.

כן, אבל כמו שאני רואה את זה

רק אם אתה מבין שהכח הפיזי נובע מהכח ולומד אותו, רק אז הכח הפיזי שלך נובע מהכח.

למעלה