שאלה

yogevh

New member
שאלה

קראתי בויקיםדיה במונח "הפועל תל אביב" שאוהדי הקבוצה הם שמאלניים ואשכנזים.. זה נכון או שיש גם ימניים ומזרחיים שאוהדים את הקבוצה?

the red king

New member
ברור!

גם אני בהתחלה חשבתי שאין, אבל אז פגשתי כמה. באמת במקום מכובד כמו ויקיפדיה מכנים את אוהדי הפועל "אשכנזים"? זו בושה אם זה נכון.

סטלנרי

New member
למה בושה?

אוהדי הפועל אשכנזים , לפחות רובם . ניצחון הידד, לשמור על התואר והטוהר הזה!

סטלנרי

New member
סטאלין

אני לא תומך בדרכו של סטאלין , אני תומך במנהיגים גדולים שאכפת להם מהעם.

יואב ק.

New member
אתה מוכן לתת דוגמא?

אני לא מכיר אחד כזה בימים אלה, וגם בהיסטוריה של העולם לא היו הרבה...

סטלנרי

New member
לא חסר

ראשי ממשלות מדינות סקנדינביה , ארנסו גווארה , נלסון מנדלה , מרטין לותר קינג , לנין, פידל קסטרו , גאנדי ועוד..

יואב ק.

New member
חחח, פידל קסטרו

כל כך אכפת לו מהתושבים שלו שרובם חיים בתת תנאים מתחת לקו העוני ומנסים לברוח מהמדינה, זה טוב. אבל משום מה ידעתי שתשים אותו ברשימה. העיקר שאתה קורא את השאלה שלי ורושם מנהיגים עכשוויים...

סטלנרי

New member
לא יודע מה קראת על קובה

אין ילדים רעבים בקובה , אחוז האנלפבתים הוא הנמוך ביותר בכל מדינות אמריקה (חוץ מארה,ב אני חושב) יש שם את הרופאים הכי טובים באיזור אמריקה , הכל בחינם . מה הכוונה קו העוני? אין במדינה קומוניסטית קו עוני . תבדוק מי חי יותר טוב , תושב הוואנה או תושב הארלם . למה התל"ג בקובה נמוך? מכיוון שארה"ב הטילה חרם כלכלי כבד על קובה מאז עליית קסטרו לשילטון, מכיוון שצ'ה ניסה לעשות מהפכות בזאיר, באנגולה, במוזמביק, בבוליביה ובאתיופיה, שהדיקקטורות שהיו שם נתמכו ע"י ארה"ב. לפני קסטרו היה בטיסטה , דיקטטור שהיה בובה של הCIA האמריקאי ,שגם נתן להם בתחילת המאה הקודמת חלק קטן מקובה ששם נמצא הכלא הסודי ביותר של הסי איי אי והפנטגון . בתגובה לעליה של קסטרו , הסי איי איי התחיל במרדף אחרי צ'ה גווארה שבסופו של דבר נתפס בבוליביה והוצא להורג. הכל פוליטיקה, כי ארה"ב היא מדינה כובשת (אם אתה רוצה יותר פירוט אני אתן לך בכיף) , ויש לה אינטרסים לכבוש את קובה. בדיוק כמו שעשתה לניקרגואה חרם כלכלי ב1985 כדי לחנוק אותה . לפני שנה היה באו"ם ועדה הדורשת מארה"ב לבטל את החרם הכלכלי הכבד שהטילה ארה"ב על קובה 182 מדינות היו בעד ביטול החרם , 3 מדינות היו נגד , איי מרשל (שבשליטה אמריקנית) , ארה"ב כמובן , וישראל . אני מרגיש בושה שהמדינה שלנו תומכת בחרם פוליטי , אחרי שסבלנו ממנו מצד מדינות ערב. מה שמעניין את ארה"ב זה הכסף , לא דמוקרטיה ולא שום דבר אחר . תסתכל על מה שהם עשו בניקרגואה, בעיראק\איראן בזמן המלחמה בינהם , צ'ילה , ויאטנם .

redot

New member
מה הם עשו שם?

בניקרגואה, בעיראק\איראן בזמן המלחמה בינהם , צ'ילה , ויאטנם

סטלנרי

New member
פירוט

ניקרגואה - משפחת סומוסה בנתה שם שלטון דיקטטורי מלכותי , עד שבשנות ה70 קמה מחתרת שחבריה נקראו הסנדיניסטים. ארה"ב תמכה במשפחת סומוסה עד שהתנקשו בהם . אחרי שהסנדיניסטים עלו לשלטון , רייגן הביא 10 מיליון דולר למחתרות נגד השלטון (קונטראס) של הסנדיניסטים . בשנת 84 הסנדיניסטים זכו בבחירות , אחרי שזה קרה ארה"ב עשתה חרם כלכלי על ניקרגואה כדי לחנוק אותם כלכלית. לאחר שנה התגלה פרשה חמורה שהסי איי איי מכר נשק לאיראן ועם הכסף מימן את פעולות הקונטראס. נגמר ב3000 הרוגים . עיראק איראן - יש יותר מדי לפרט ככה שאני אספר בקצרה זה התחיל בזה שהם הכתירו את שאח כידקקטור באיראן ב1953, בשנות השמונים הסי איי איי אימן את הטאליבן על מנת לתפוס סובייטים , 3 מיליארד דולר הועבר לפרויקט ולמימון נשק לטאליבן ולבן לאדן. 1982 - ארה"ב מעבירה מיליארדים לסדאם חוסיין על מנת לסייע לו בקנייית נשק למלחמה מול איראן. 1983 - התגלתה פרשה שהבית הלבן נתן הוראה לתת לאיראנים בחשאיות נשק על מנת להרוג עיראקים. 1990 - עיראק נכנסת לכווית עם נשק אמריקני, ב92' בוש הכתיר את מלך כווית (דיקטטור) לראש ממשלה מחדש. מיליונים הרוגים 2000-2001 - ארה"ב מזרימה עוד 245 מיליון $ לטליבאן ומסיימת את ההסכם עם בין לאדן, ללא ספק צעד חכם. צ'ילה - ארה"ב מתערבת בבחירות ב11 בספטמבר 73 , סאלבדור אלנדה, הנשיא שנבחר נרצח ע"י מתנקש. ארה"ב מכתירה את אוגוסטו (דיקטטור) לנשיא החדש, 5000 צ'יליאנים , מתנגדי השלטון נרצחים. ויאטנם - המלחמה הכי מיותרת שהיתה אי פעם , לא ברור למה ארה"ב נכנסה לויאטנם , בסופו של דבר הצפון והדרום התאחדו נגד הפעולות של ארה"ב. בכל מקרה, דיאם , ראש ממשלת דרום ויאטנם נרצח ע"י הCIA בשנת 63 ואז פרצה המלחמה בין ארה"ב לדרום ויאאטנם עד 1973 4 מיליון אזרחים הרוגים, עשרות אלפי חיילים אמריקנים. אני יכול לספר לך גם על גוטמלה , אל סלבדור , סודן ומקומות נוספים.

redot

New member
זה מעניין, תמשיך

אני שונא אותם! בשנות ה-60 או ה-70, האמריקאים עשו ניסוי בגז רעיל כלשהוא, בתעלות איוורור של רכבת תחתית. כ-70 איש נהרגו, אבל המשפחות שלהם הפסידו במשפט. למדתי את זה בספר הלבן(קורס חובשים, לא עקרוני)

the red king

New member
מה???

"בשנות השמונים הסי איי איי אימן את הטאליבן על מנת לתפוס סובייטים , 3 מיליארד דולר הועבר לפרויקט ולמימון נשק לטאליבן ולבן לאדן"; "1982 - ארה"ב מעבירה מיליארדים לסדאם חוסיין על מנת לסייע לו בקנייית נשק למלחמה מול איראן"; זה ב-א-מ-ת נכון? במיוחד הפסקה המצוטטת הראשונה - ארה"ב באמת הרחיקה לכת עד כדי כך כדי שתיהיה לה עליונות מול ברה"מ? אוי ואבוי.

יואב ק.

New member
בטח אין קו עוני

ככה קל להסתיר את זה שהתושבים במצב קשה. אם המצב לא היה קשה לא היה לך מספר עצום של מהגרים קובנים בארה"ב ומדינות אחרות ולא היו לך אלפי אנשים שמנסים כל שנה לברוח משם. פידל, כמו כל דיקטטור, עוזר למי שנוח לו לעזור לו ומהשאר לא ממש אכפת לו. לגבי אנאלפבתים, אחוז נמוך קיים בהרבה מדינות, זה לא אומר הרבה בימים אלה. המדינות שבהם המספרים גבוהים אלה מדינות ערב ואפריקה אז כאן ממש אין מה להשוות. לגבי ההיסטוריה, אני מודע למה שארה"ב עשתה, אבל העיקר שנוח להתעלם שהמדינה הקומוניסטית אז (ברה"מ) עשתה אותו דבר, והכל היה בעצם חלק מהמלחמה הקרה. אם לא היתה ארה"ב, לך תדע אם היתה ישראל כיום (אם לא היתה מדינה שנותת את התמיכה שלה בדיוק בחרם הערבי).

סטלנרי

New member
לא אמרתי משהו על בריה"מ

ובטח שאני לא מסכים עם סטאלין . אני לא מתעלם ממה שבריה"מ עשתה, לא הכל היה חלק מהמלחמה הקרה , בריה"מ לא הכתירה דקטטורים וכדומה . תמיכה בטאליבן בשנות האלפיים זה לא קשור למלחמה הקרה, מלחמה כדי להוריד מחירי נפט בעיראק זה לא מלחמה קרה, תמיכה באירגון טרור בסומליה זה לא מלחמה קרה. איפה ארה"ב בסודן ? למה היא לא עוזרת לאלפי הפליטים שעושים להם שואה בחבל דארפור ? איפה הדמוקרטיה שבוש חולם עליה? כולם בורחים לארה"ב בסופו של דבר , הכלכלה בארה"ב חזקה , גם מגיעים לארה"ב ממכסיקו , אסיה , רוסיה , ישראל , אפילו ישראל !!!! כי כולם מנסים לעשות את הכסף הגדול בארה"ב , החיים בארה"ב זה תחרות ללא הפסקה. אם קסטרו עוזר רק למי שנח לו , איך אתה מסביר את זה שאין ילדים רעבים בקובה (בארץ אם אני ל אטועה כל ילד שביעי נחשב ילד רעב, בארה"ב 1 מ8 מרוויחים פחות 10 אלף דולר בשנה , לפחות לפי הכתבה שהיתה אתמול בוואלה, משכורת של 10 אלף $ בשנה בארה"ב זה כלום . )

יואב ק.

New member
ברה"מ היא המקור לכל זה

שם התחיל הקומוניזם ומשם הוא הגיע לאן שהוא היום. עניין הכתרת הדיקטטורים היה בתקופת המלחמה הקרה וזאת כנגד שלטונות קומוניסטים שנתמכו ע"י הסובייטים. זה היה אז וזה נגמר. לארה"ב יש כלכלה חזקה והרבה אנשים מגיעים לשם בגלל זה, אבל יש לך הרבה שבורחים קובה ומדינות אחרות ששם יש שלטון טוטאליטרי כי הם חיים בתנאים מוגבלים שנגרמים ע"י השלטון. בקשר לעניין הרעב זה אותו דבר כמו העניין של העוני, אם אין קו עוני אז אין רעבים, הכל עניין של הגדרה...

סטלנרי

New member
מה הכוונה המקור?

חחחח יואב , אתה מאוד מצחיק אותי , אם התכוונת בריה"מ היא המקור לדיקטטורה, לרודנות וכ'ו , בארה"ב 50 שנה לפני היה משטר מאוד גזעני ואפיליה חמורה, שום דמוקרטיה ושום דבר. אם התכוונת שבריה"מ התחילה בדייקטטורות, יכול להיות , אבל מה לעזאזל זה קשור ? אני לא מנסה להצדיק פה את ברית המועצות , סטאלין זה לא מודל לחיקוי . מדברים פה על מה שארה"ב עושה ואתה כל הזמן מנסה להצדיק למה היא תמכה בדיקטטורות, זה לא רלוונטי למה היא עשתה את זה, מה שיותר חשוב שאתה רואה שלארה"ב אכפת רק מפוליטיקה וכסף . אין מדינה בעולם שאין בה תנאים מוגבלים ע"י השלטון (אלא אם כן יש אנרכיה, שאני תמיד בעד) . להיפך , ארה"ב בעלת חוקים רבים יותר מכל מדינה אחרת בעולם אני חושב , היתרון היחידי שאני מוצא הארה"ב זה שיש חופש ביטוי כמעט חופשי לגמרי , אם זה לא היה הייתי קורא לה מדינת משטרע. יש לי חבר שגר בארה"ב ולומד בקולג' , באחד הלילות הייתה פריצה לאחד הבתים והמשטרע הקימה מחסום כדי לתפוס את הפורצים . בגלל שהיה לו בתא מטען כמה מברגים פנס ועוד כמה כלים, לקחו אותו למעצר. אבל שתבין מזה מעצר בארה"ב - לקחו לו את האוטו לחודש , שמו עליו אזיקים ולקחו אותו לתחנה, יומיים היה בתא מעצר . אחרי השחרור היה אסור לו לצאת 60 יום ממדינת צפון קרוליאנה, וכל זה ללא משפט (כמובן שהוא לא עשה כלום) . אם תוכל להראות לי מקרה דומה בקובה אני אשמח , החיסרון היחידי ב'קובה זה חופש הביטוי , הבדל המהותי בין ארה"ב לקובה.

למעלה