שאלה

tiger claws

New member
שאלה

איך זה שסגנונות הקונג פו הצפוניים(או רובם) מתאפיינים בבעיטות(גבוהות בעיקר) ובגמישות רבה בעוד שרב הסגנונות הדרומיים מתאפיינים בעיקר בעבודת ידיים ועמידות נמוכות?האם זה קשור להפצת סגנון מסויים בצפון(או בדרום) שממנו אח"כ התפתחו מגוון סגנונות באותו אזור שהבסיס שלהם מתחיל מאותו סגנון שהופץ?

אונתן

New member
הגובה של האנשים

בצפון הם יותר גבוהים ובדרום הם יותר נמוכים.....

tiger claws

New member
זה באמת משפיע הגובה? ומישהו שם את

השאלה האחרת שלי באותו שרשור(אז לא רק אתה חייב לענות עליה).

ננדין

New member
מה הקשר לגובה?

אם האנשים בצפון גבוהים יותר זה אומר שהם יכולים לבעוט גבוה יותר אבל בגלל שממוצע הגובה של האנשים באזורם גדול יותר זה גם אומר שהם צריכים לבעוט לגובה גדול יותר, לא חושב? אני מכיר אגדות שכאשר מקדש שאולין נחרב המורה שהתעסק בבעיטות גבוהות ברח צפונה והמורה מהדלת מולו ברח דרומה. אני מכיר גם אגדה שאומרת שבדרום יש תנאי קרקע קשים יותר מה שדורש יציבה נמוכה יותר ושתי רגליים על הקרקע...למישהו יש אגדות לזרוק? אולי הכי פשוט והגיוני זה להניח שהעגורים והגמלי שלמה (ושאר מקורות ההשראה) בדרום חולניים יותר בגלל חסך במקורות מזון נאותים בדרום העני והמפגר יותר ולכן הם לא בעטו גבוה בניגוד לאחיהם בצפון...

fa jing

New member
עצה ידידותית ללא תשובות

לעיתים לא כדאי להאמין לכל דף אינטרנט שנפתח בגוגל, או לכל מבוא שטוען לכתוב את ההיסטוריה של אמנויות הלחימה הסיניות. האגדה של גבוהים/נמוכים מול בעיטות ועמידות נמוכות הינה אגדה אורבנית. חנן

ננדין

New member
../images/Emo45.gif

(חוץ מהאתר העתידי שלי שכל מה שיהיה בו הוא "אמת"...)

tiger claws

New member
אבל זה די הוכח,אינך חושב?

חוץ מהעובדה שג'ט לי כפי שהוזכר נורא נמוך והוא בועט מאוד גבוה ובצורה גמישה - וירטואוז.

crane

New member
הוכח?

יש הרבה אומנויות לחימה סיניות צפוניות שלא בועטות גבוה- שינג אי צ'ואן ובה ג'י צ'ואן, למשל.

tiger claws

New member
סליחה שלא הסברתי

התכוונתי לאומנויות לחימה סיניות חיצוניות וקשות - קונג פו בשפת המערביים.

crane

New member
דווקא אחרי ההסבר אני לא מבין

אתה יכול לתת דוגמאות לסגנונות כאלה?

hyabusa

New member
אין כזה דבר!!!!!

ידידי הסגנונות עם הבעיטות הגבוהות קפיצות וכיוצא בזה הם סיגנונות מודרניים הדגמתיים הם אינם קשורים ללחימה ובעניין זה גם לא לקונג פו זהו עיבוד של סוגי מחול סיניים עם שילוב של טכניקות מקונג פו אבל זה לא קונג פו זה וירטואוזיה בלט ישנם סיגננות שבועטים בהם וזה נכון שסיגנונות צפוניים יכולים להיקרא ''ארוכים יותר'' ביחס לדרומיים אבל הסגנונת שאתה רואה עם בעיטות גבוהות ומרובות קפיצות ותנופות הם בדיוק זה ולא יותר אם יש קשר לקונג פו הוא קלוש ביותר וכל מורה לקונג פו שמכבד את עצמו יאמר לך את זה

crane

New member
על אילו מקורות מידע אתה מסתמך?

ממה שידוע לי, הוו שו המודרני מהווה סינתזה והאחדה של סגנונות מסורתיים, וחלקם נוצרו ע"י מורים בעלי שם. נכון הדבר שעם התפשטות התחרויות והסיכוי לעשות קריירה בסרטי קונג פו החלו להשמיט את הדגשים הלחימתיים ברוב בתי הספר ונשאר רק "לקפוץ גבוה יותר, מהר יותר וחזק יותר", אבל לומר שאין קשר בין זה לקונג פו.... אגב, גם בסגנונות מסורתיים אפשר למצוא בעיטות גבוהות, למשל בפי גואה ג'אנג או צ'ואו ג'יאו (שם יש לך הרבה בעיטות גבוהות).

hyabusa

New member
כמו שאמרתי...

יש קשר לקונג פו אבל הוא מעורפל במקרה הטוב וגם אמרתי שיש בעיטות גבוהות ונמוכות אבל מה שאתה אומר לגבי סינתזה ודגשים...אם תברר תראה ששאולין כיום מתחלק לשתיים חילוני ודתי זה פשוט מאוד החילוני מלמד את מה שאתה קורא לו וו שו לבודהיסטים לא בודהיסטים ולכל המרבה במחיר הדתי מלמד רק אבל רק נזירים בודהיסטים שחיים במינזר ואין קשר בין מה שהם עושים לסיגנונות החילוניים אם אני לא טועה אמרת פה פעם שאתה רוצה לטוס לסין או משהו כזה אז אם אתה באמת תעשה את זה אתה תיווכח שמה שאני אומר הוא נכון אתה יכול להכניס בעצמך דגש לחימתי לכל דבר שאתה עושה גם לריקוד בלט אבל זה לא אומר שבמקור זה היה קונגפו אם יש לך מורה שמלמד אותך סיגנון כזה ואומר שהוא מלמד את המקור הלחימתי אז צר לי לומר לך אבל זה לא נכון הוושו שאתה קורא לו אינו לחימה אם אתה רוצה להיות ממש טוב בו לך ללמוד באופרה סינית שמה הוא פותח ואגב המקורות שלי הם כמו שלך:שיחות עם מורים שפגשתי במשך השנים,מאמרים,ואינטרנט ודבר אחרון שרצוי שתשקול מניסיון שלי ושל רבים אחרים כל אדם כזה שעוסק רק בוושו בתור האומנות היחידה שלו נופל מחוסר הכרה לקרשים בתוך כמה שניות אם זה לא מקור מספיק טוב בשבילך? אני לא יודע מה כן

tiger claws

New member
יש איזה עניין בקשר למקדש השאולין

הוא נשרף לפני כ200-300 שנה ע"י המנצ'ורים ונפתח מחדש ע"י הממשלה הסינית במטרה להכניס עוד כסף על תיירות והאטרקציה שבסביבה. למעשה , (לא יודע אם זה נכון או לא) נאמר לי בהרצאה כלשהי שכל מה שנשאר ממקדש השאולין האמיתי שהיה קיים(ולא מה שאתם מגדירים כיום שנפתח מחדש ע"י המשטר הסיני) זה בית קטן ועלוב נעול בשרשראות ובתוכו ציורי קיר המתעדים כל מיני לוחמים מבצעים תרגילי קונג פו. יכול להיות שהבית הקטן והמסכן הזה הוא חלק ממנזר השאולין החדש מאוד (שוקם והתווספו אליו הרבה מאוד דברים)שהוקם כיום. אני לא יכול להגיד למשל שמנזר השאולין של היום כ"כ אמיתי ושבאמת מלמדים בו אומנויות לחימה- זו מהסיבה הפשוטה שמראים בתוכנית של נשיונל ג'יאוגרפיק את המנזר ובו נזירים מבצעים משהו מאוד מעוות שהשדר קורא לו קונג פו. לדוגמא: העמידת סוס של ה"נזירים" שם על הפנים - הגב מאוד לא ישר וזה יותר חשוב מלעמוד נמוך(מאסטר אמיתי היה מציין את זה במהלך האימון ולא כ"כ מתייחס באותו רגע לכמה נמוך עומד המתאמן). דבר נוסף שגורם לי לפקפק בקיומו של מנזר השאולין כיום (מאותה התוכנית) זה שמראים שם כיצד הם דוחפים את הראש של חבריהם לעבר שק האיגרוף - ברור שייגרמו להם זעזועי מוח אם הם יעשו זאת הרבה וכנ"ל אותו קטע שהם מאגרפים את הקיר שם כאשר הם מרביצים לערמת ניירות שמפרידים בין האיגרוף לקיר עצמו - דלקת פרקים עלולה להיגרם בעתיד הרחוק ותאמינו לי שהיו מספי ק מאסטרים כדי להבין את זה. כך שלפני שאתם באים לתקן אותי אז המסר העיקרי שלי הוא - לפי איך שמפרסמים את מנזר השאולין , בעיני בן אדם המתאמן בקונג פו, אני מתקשה מאוד להאמין שהוא בכלל קיים כיום ושהאימונים בו הם אימוני קונג פו מקוריים ומסורתיים.

hyabusa

New member
יפה אמרת

ואל תשכח שהמינזר נשרף גם במאה הזאת או הקודמת ע''י מאו צה טונג בזמן המהפכה התרבותית רוב המאסטרים הדתיים נירצחו ומי שהיה וניקרא ע''י הממשלה הסינית להרכיב את המינזר מחדש הם מאסטריים חילוניים לגמרי ואכן בתכנית הזו שאתה מדבר עליה גם אומרים את זה זו הסיבה גם שהסיגנונות וושו בפדרציה הסינית זהים כמעט לגמרי לסיגנונות של מה שמוגדר כיום כ''שאולין''זהו אותו מקור חילוני הם פיתחו את זה בהיסתמך על ידע מעורפל של המאסטרים החילוניים ושוב על סמך התירגולים הריקודיים של האופרה הסינית כיום סיגנונות של שאולין הם נדירים מאוד ולרוב נימצאים במכונים פרטיים שבאיזור טאיוואן לשם ברחו המאסטרים הדתיים ששרדו הם לא מקבלים כל אחד בטח ובטח שלא מערביים וזה אם בכלל

crane

New member
לגבי שאולין:

כבר נכתב כאן הרבה על חוסר הקשר בין מה שמלמדים בשאולין היום, לבין מה שלימדו בשאולין בעבר, וזה תופס לגבי כל החלקים של המנזר, כולל השירותים. לגבי: לא זכור לי שרשמתי בפורום שאני רוצה לטוס לסין. מאיפה אתה יודע מה מקורות המידע שלי? הוו שו המודרני לא פותח באופרה הסינית, תבדוק שוב את המידע שבידך. אגב, אפשר לשאול איפה אתה לומד ואיזו א"ל?

hyabusa

New member
אז אמרתי

שאני לא בטוח אם זה היית אתה לגבי טיסה לסין זה א' ב' לא אמרתי שאני יודע את מקורות המידע שלך אמרתי את המקורות שלי ואמרתי לך לבדוק את שלך ג'נכון הוושו המודרני לא פותח באופרה הסינית הוא פותח מהאופרה הסינית אין לי צורך לבדוק את המידע שלי כל מי שלמד או לומד קונגפו בסיגנון מסורתי אמיתי שאינו שייך לפדרציה יודע את האמת ואין לי צורך לבדוק את המקורות שלי לרוב הם התבררו כנכונים לא סיפרו לי משהו אחד ואז גיליתי סתירות לכן אני יודע שהם אמינים ולשאלתך האחרונה:אתה קודם ואז אני אומר לך

למעלה