שאלה

torso2

New member
שאלה

שאלה לי אליכם... חשקה נפשי מאוד בפוסטר כלשהו של ביליארד לחדר...זה יכול להיות של סרט, כדוגמת Poolhall junkies או the hustler...או סתם של שחקן/כדורים/וכד'.. העיקר שיהיה יפה... יש המון תמונות בסגנון בליקולן למשל (למרות שלא כולם בטעם)... יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג פוסטר/תמונה כזו...?

בהפנינג יש כמה תמונות חמודות ...

של כלבים משחקים סנוקר ..מאוד יפה אבל קצת יקר \:

torso2

New member
לגבי האתר....

אכן יש בו מאגר ענקי אבל: 1. האתר יושב בחו"ל ומשלוח לארץ יעלה הון תועפות. 2. האתר לא נראה לי מהימן מהשורה הראשונה וקצת מלחיץ להזמין מאתר כזה פוסטר. 3. אני לא חושב שהוא בכלל עושה משלוחים לארץ :) לגבי התמונה של הכלבים משחקים סנוקר..אני מכיר את התמונה, היא תמונה מפורסמת..אני רוצה לראות איך זה נראה בעצמי...אתה יכול להגיד לי אם ראית אותה בהפנינג מסויים? היא בגודל נורמלי? ואולי מישהו יודע על מקומות אחרים...? תודה..אגב :)

pooltool

New member
תמונה

בעידן יפה ומודרני שאנחנו חיים בו היום כל מה שאתה צריך הוא לבחור תמונה באינטרנט בעלת רזולוציה טובה לעשות לה עיבוד בפוטושופ או כל תוכנה גרפית אחרת ולשלוח אותה להדפסה בבית דפוס כן אני יודע זה קצת טירחה אבל זה אלטרנטיביה ...

9ball master

New member
קצת בעייתי....

בדרך כלל כאשר שמים תמונה באינטרנט אז עושים לה אופטימיזציה על מנת להוריד את המשקל שלה (גודל הקובץ) בדרך כלל עושים זאת על ידי הורדת כמות הצבעים בתמונה, באינטרנט זה לא נראה לעין אך בבית דפוס זה יצא ממש לא טוב.... בכל מקרה.... ישנם מאות אתרים, רק תרשום בגוגל billiard poster ותראה מה תמצא ואין מה לעשות בארץ אין כלום וצריך להזמין מחו"ל.... וזה עולה כסף...

pooltool

New member
חתולים

בגלל זה אמרתי רזולוציה גבוה יש לא מעט אתרים שמספקים תמונות אכותיות ברזולוציה מצויינת אתה רק צריך לדעת איך לחפש ואני בהחלט אשתדל למצוא לך משהו לראיה ...

9ball master

New member
במקרה....

התעסקתי עם כל הנושא הזה לאחרונה...... על מנת להוציא משהו בדפוס באיכות טובה זה צריך להיות ב 300dpi , רוב התמונות באינטרנט הן 72dpi, נכון שניתן למצוא גם של 300 אבל זה מאד נדיר, במיוחד כשזה מגיע לביליארד... גם אם תמצא משהו ברזולוציה של 300dpi אז ברוב המקרים הגודל שלה יהיה בסביבות ה 10x15 ס"מ (גודל סטנדרטי של תמונות מצלמה...) ואם תרצה לנפח את זה אז הרזולוציה חייבת לרדת..... ואז שוב זה לא יוצא איכותי.... עינין נוסף הוא ההדפסה עצמה, הדפסה של פוסטר אחד יבוצע בהדפסה דיגיטאלית שהיא ממש לא איכותית, בדרך כלל מוציאים הדפסה אחת שכזו לראות איך התוצאה נראית בדפוס ואז שולחים להדפסה במדפסות post script שיש להכין להם גלופות שעולות הרבה כסף (לכן לא מדפיסים עותקים בודדים...) נושא אחרון ולא פחות חשוב - זכויות יוצרים אל תשכח שמישהו צילם את התמונה ואני בטוח שהוא לא ישמח שאתה הופך אותה לפוסטר מבלי לתגמל אותו או לפחות לבקש רשות...... אמנם אנחנו חיים בחור נידח והגישה הישראלית אומרת "אף אחד לא רואה אז מותר...." אבל בכל זאת..... וזה היה דקה וחצי על הבאה לדפוס, עוד תוכלו ללמוד בפורום המתאים.....

pooltool

New member
בובו

דבר ראשון אני מסכים זה מאוד נדיר למצוא באינטרנט תמונה ברזולוציה גבוהה או כמו שאמרת 300 dpi אבל מה לעשות שיש מספר לא מבוטל של אתרים שאתה יכול להוריד תמונות כאלה בנוסף כל מה שאמרת על הגלופות הוא פשוט לא נכון אין שום צורך בשום גלופה כל מה שצריך זה מדפסת לייזר אכותית ודף פוסטר מיוחד שכרגע מאיזה שהיא סיבה אני לא זוכר את שמו בקשר לזכויות יוצרים ... אתה לא רציני בשביל פוסטר שבן אדם רוצה לתלות בבית שלו קשה לי מאוד להאמין שצלם כזה או אחר אי פעם יגלה על המקרה ובוא נגיד שכן איזה בדיוק אפשרויות יש לו לנסוע לארץ ולהגיש תביעה דרך משטרת ישראל ?ובנושא אחר אין צורך לדבר בכזאת התנשאות לידיעתך רוב הכסף שעשיתי בחיי בא כתוצאה ישירה מכרזות ופוסטרים בתור מעצב כרזות!

9ball master

New member
ביבי

דברי לא באו מהתנסאות אלא מהתנסות.... ולא אני לא מקצועי, אני לא עוסק בדפוס אבל כן מתעניין.... נכון, ישנם אתרים שמיועדים להסגת תמונות באיכות גבוהה עבור שימוש מקצועי וכן יש גם פה ושם גם תמונות לא רעות שהם חינמיות אבל רובן עולה כסף... והטובות באמת עולות הרבה כסף.... דף פוסטר??? אני חושב שדף כרומו 200 גרם יתאים בול.... אני מציע לך לקפוץ לבית דפוס ולשאול על אופציות הדפסה, ברגע שתגיד "עותק אחד" (או אפילו כמות קטנה) אז יגידו לך שרק בדפוס דיגיטלי.... ולא כל בתי הדפוס מתעסקים בדפוס דיגיטלי.... שוב, דפוס דיגיטלי הוא לא איכותי כמו דפוס רגיל (שמצריך גלופות)

pooltool

New member
מוק

שוב אתה מתחיל אני מדפיס במקום חביב ברחובות שהוא בית דפוס לפחות פעם בשבוע בשביל להראות ללקוחות שלי איך יצא העבודה ואני לא משתמש בכלום חוץ מקובץ במחשב לא גלופה לא בטיח והתוצאה תמיד מרשימה ואני מעדיף דף כרומו 300 גרם הוא תופס צבע יותר טוב והוא לא מתקמט כמו ה200 גרם

אני לא זוכר האמת...אבל התמונה.....

בגודל סביר ובולט לעין ... חוץ מזה בשולחן הירוק פעם נתן לי אחד מהעובדים תמונה קטנה של סטיבן הנדרי ופיטר אבדון מגמר אליפות העולם,יכול להיות שהם מחזיקים עדיין תמונות...שווה לבדוק...חוץ מזה שהוא נתן לי שתי פוסטרים במתנה :)

torso2

New member
איזה פוסטרים...?

אז אולי הם מחזיקים באופן סדיר פוסטרים ? אני ארים להם טלפון אולי..

thewierdo

New member
באתר הזה:

http://www.allposters.com/gallery.asp?CID=E5ABBA1637E94D70A64F44598156F8B1&txtSearch=pool או פשוט להכנס לפה www.allposters.com ולהריץ חיפוש על המילה pool או billiard האתר נוח ואני סומך עליו למרות שלא הזמנתי משם עדיין.

torso2

New member
אני חושב...

שהם לא עושים משלוחים לארץ, אם אני לא טועה.... רק לארה"ב ומספר מדינות אחרות

למעלה