שאלה..

BaGirl

New member
שאלה..

או יותר נכון מין טעיה, משהו שמציק לי; בספר הרביעי מודי המזוייף (ברטי קראוץ' ג'וניור) מבקש מהארי שישאיל לו את מפת הקונדסאים, והארי משאיל לו כמובן. השאלה שלי היא, איך הארי קיבל את המפה חזרה? כי מצויין בספר החמישי שהוא משתמש בה, אבל אני לא זוכרת שום קטע בו מודי המזוייף החזיר להארי את המפה... אני מניחה שאני פשוט לא זוכרת את אותו קטע, כי אני מניחה שמודי המזוייף כן החזיר לו בשלב מסויים את המפה במשך שנת הלימודים, אבל זה לא מפגר מצידו של מודי להחזיר להארי את המפה? הרי הארי יכול בכל רגע להסתכל במפה ולראות בבית ספר את "ברטי קראוץ'" בשלב מסויים הארי היה מחפש אותו או משהו, ומוצא את מודי... וגם, לקראת סוף גביע האש, כשדמבלדור מקשיב לסיפור של ברטי קראוץ' ג'וניור, תחת השפעת שיקוי האמת (שכחתי איך קוראים לו), קראוץ' ג'וניור מזכיר את זה שהוא לקח מהארי את המפה, ודמבלדור שואל "איזה מפה?" אבל משם זה לא הוזכר יותר.. דבמלדור לא שאל את הארי על המפה אחרי זה... לא מוזר? או שאני פשוט מפספסת פרטים?

פלאפאל

New member
עצה:

תקראי שוב את הספר ~.~ את לא צריכה אותנו שנספר לה מה היה בו, יש לך אותו בבית. או בספרייה. או משהו. פשוט תבדקי שוב.

n u k e y

New member
בקשר לשאלה הראשונה..

רולינג ענתה על זה באתר שלה. היא אמרה שהארי הלך למשרד של מודי לפני שהלימודים נגמרו ולקח את זה, והיא פשוט לא תיארה את הקטע בספר... ואני חושבת שדמבלדור לא שאל יותר על המפה כי הוא כבר ידע עליה, הרי בזכות המפה גילו שסיריוס חף מפשע בספר השלישי, אז סיריוס ורמוס בטח ספרו עליה לדמבלדור. חוץ מזה שדמבלדור סומך על הארי עם פריטים כאלה, הוא נתן לו את הגלימה בשנה הראשונה..

למעלה