שאלה

חיננית3

New member
שאלה

סליחה על האורך שאלתי לפני מס' ימים לגבי בני: בן שנה וחמישה חודשים שסך הכל אוכל יפה במהלך הארוחות. הבעיה שבתקופה האחרונה הוא אומר כל הזמן כמעט (ללא הגזמה) "הם הם" שאצלו מבטא בין השאר רעב (אומר זאת גם כשרואה אוכל, או פלסטיק בצורת אוכל וגם כשמשחק בלהאכיל את הבובות שלו). הבעיה שאני לא יודעת מתי להציע לו אוכל, כפי שכבר כתבתי הוא יכול להיות רעב שעה אחרי ארוחת צהריים ולאכול מעדן, פרוסת לחם וכד'. כפי שכתבת אני נותנת לו ארוחת ביניים בין ארוחת צהריים וערב, אבל הבעיה שאני לא יכולה לדעת מתי הוא באמת רעב ונראה לי אבסורד כל פעם כשהוא אומר "הם הם" להציע לו אוכל (הבעיה שלפעמים הוא באמת רעב) דבר נוסף: בשלושת החודשים האחרונים היה חולה די הרבה כך שלא עלה במשקל (נשאר על 10.200) האם כדאי להעשיר את תזונתו ואם כן כיצד? תודה מראש

מחשבות

New member
כשהוא אומר הם הם זה בסך הכל בא

להצביע על התחלת דיבור. הוא מראה שהוא יודע לשיים (לתת שם) את פעולת האוכל. מכאן לרוץ ולתת אוכל זה בדיוק לפתח ילד עם הפרעות אכילה.

חיננית3

New member
אני יודעת

לכן אני מתייעצת, כי אין לו שעות קבועות לאוכל. הוא יכול להיות רעב שעה אחרי ארוחת צהריים גדולה או 3 שעות אחרי. השאלה שלי היא כיצד לאתר תחושת רעב אמיתית בלי לרדוף אחריו עם אוכל

גילור

New member
לתת 5-6 ארוחות ביום: 3 ארוחות

עיקריות ועוד שתיים-שלוש קטנות יותר כמו יוגורט/מעדן או פרי או מדי פעם חטיף, בשעות קבועות. בין לבין רק שתיה. בשום אופן לא להאביס את הילד בכל פעם שהוא אומר "האם". דוגמה לסדר יום מבחינת האוכל: בוקר: בקבוק או כריך או דגני בוקר אח"כ פירות צהריים: מנת בשר, ירק ופחמימה אחה"צ: מעדן/יוגורט ו- 2-3 ביסקוויטים/עוגיות. אפשר לתת גם ירקות חתוכים - הכי בריא. ערב: חביתה, גבינה, ירקות אפשר להוסיף ארוחה קטנה נוספת בין לבין.

מחשבות

New member
גם ילדים וגם אנחנו אוכלים בעיניים.

לא תמיד זה בא בתחושת רעב אמיתית ולא תמיד צריך לרדוף עם אוכל אחרי הילד סתם כי אנחנו מודאגים מזה שלא יהיה מרופד היטב.

חיננית3

New member
מקפיצה לתשובה מקצועית

אשמח להתייחסות גם ממנהלת הפורום, תודה מראש

מצטרפת לתשובה של גילור

אני חושבת שעניתי על שאלתך באופן דומה גם בפעם הקודמת ששאלת. בכל אופן כדי להיות בטוחים שהוא באמת רעב יש לתת את האוכל רק בפינת האוכל אם הוא באמת רעב הוא ישב לאכול

למעלה