שאלה

sl 3977

New member
שאלה

האם אפשר להתנדב במסגרת המשמר האזרחי כמתנדב בבית מעצר או ב יחידת ליווי עצירים לבתי משפט ולעוד כול מיני מקומות נחוצים? האם למתנדבי משטרת התנועה יש מדים?

קרבינוש

New member
יש מדים למתנדבי תנועה

וגם המשאז קלאסי מלווה לפעמים עצורים ושבחים

sl 3977

New member
האם יש מתנדבי

משא"ז קלאסי במדים אני לא זוכר בדיוק מה עניתם לי בשרשור הקודם

ma7k

New member
יש מתנדבי מתמי"ד...

אשר מחוייבים ל 8 שעות פעילות חודשית מינימום למיטב זכרוני... אני לא מבין מה ההתלהבות שלך ממדים, אף על פי שמדים זה יותר יצוגי. יש הרבה שוטרים שמתים ללכת רק עם סתם חולצת משטרה ובלי כל המדים...

sl 3977

New member
אני

מעדיף שמתנדבי הקלאסי ילבשו מדי משטרה כחולים מתחת לאפוד הזוהר כי זה הכן נראה יותר יצוגי ויותר מכובד וזה נותן יותר הרגשת ביטחון האם גם לשוטרי סיור עם מדים כחולים יש אפוד זוהר כמו לשוטרי ומתנדבי התנועה ומתנדבי קלאסי?

silvio3

New member
עוד פעם זה...

אז מה שאתה מעדיף תכתוב מכתב למפכ"ל שאתה רוצה שזה יהיה ככה לשוטרים של הסיור יש אפוד זוהר אבל הם לא תמיד הולכים איתו בעיקרון זה אם הם נמצאים על הכביש אז חשוב שיראו אותם אז הם לובשים אפוד זוהר

ma7k

New member
זה שאתה רוצה זה יפה מאוד...

רק תזכור שאתה לא זה שמחליט באילו מדים ילך מתנדב ובנוסף גם אינך מחליט איזה סוג מתנדב או שוטר יכנס ויפעל בשכונה בה אתה מתגורר (כפי שביקשת שיכנסו רק אנשי בילוש, מג"ב ועוד איזה כמה באחד האשכולות הקודמים). זה שיש לך הרגשה יותר בטוחה ממדים, זו בעיה אצלך. אתה לא יודע, אך יש הרבה מתנדבים בקלאסי בלי מדים שתופסים המון עבריינים וכו'. בנוסף, ישנם מתנדבים בעלי כושר ויכולת גופנית טובה משל השוטרים. אני לא אגיד לך שאין מתנדבים בקלאסי אשר לא ראויים לייצג את המשטרה וגם אינם יכולים, אך עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה ולא על החצי הריקה. יום טוב שיהיה לך.

sl 3977

New member
לפי

מה שידוע לי למתנדבי קלאסי אין סמכות לעצור ולהשתמש בכוח אלא רק למתנדבי יח"מ ושוטרים במדים מג"ב יס"מ ובילוש מרק אתה לא תגיד מה מותר לי ומה אסור לי אתה כי אתה לא בדרגה כזאת שאתה יכול להגיד לי ואתה לא תגיד לי על מה אני כן מחליט ועל מה לא ובשכונה שלי מותר לי קצת יותר להיות מעורב בענינים אתה לא תחנך אותי ובחודש האחרון לא ראיתי אף ניידת בשכונה שלי כי כמעט ואין סיורי משטרה בשכונה שלי אני אכתוב מכתב הצעה+הצעה למפכ"ל כדי שיתן הוראה שכל מתנדבי הקלאסי ילבשו מדי משטרה ושיבחר רק מתנדבים מתאמים ולא יתנו לכל אחד להתנדב אלא רק למי שמתאים באמת ולא כאלה שהם לא מתאימים וכן בשכונה שלי אני כאן אנסה להשפיע על כך שלא יהיו בכלל סיורים של מתנדבי קלאסי בשכונה שלי וזאת זכותי המלאה ואתם לא יכולים להגיד לי שאין זכות להשפיע על כך

i need money

New member
אז אני יגיד לך....

מתנדב קלאסי שהולך עם מדים זה מפורש זה התחזות לשוטר גם אם הוא מתנדב ואם יש לך בעיה תפנה למפכ"ל ואני כן בדרגה שלהגיד לך מה תגיד ומה לא כי טחנו פה מים סתם על זה אל תשאל שאלות מציקות יש מאמרים וכאלה שטויות או שתשגע את הרמק"מ שלך פה מדברים על חוויות באירועים אל חוויות בכלל ועל הכייף והיופי במשא"ז ולא על מדים המון ביייי

ma7k

New member
תשובה

ניראה לי שבנוסף להיותך טרול אתה גם שישייה (חנ"ש). בנוסף, אינך מכיר אותי או מכיר את תפקדי או תפקיד של כל כותב אחר בפורום. ולא, אתה ממש לא מחליט מי ילך באילו מדים ואיפה ילך. אתה יכול להמשיך לבלבל את המוח שאתה יכול ואתה יכול, אבל אתה לא. רוצה לשלוח מכתב למפכ"ל? רוב הסיכויים שזה יעבור דרך המזכירה של המזכירה שלו ישר לפח, אז חבל על המאמץ. בנוסף, למתנדב קלאסי ישנן סמכויות מעצר ושימוש בכוח סביר. אם אינך יודע, עדיף שתשאל או שתשתוק, כי אתה מדבר שטויות ומוציא את עצמך מטומטם. תיהיה בריא, אבל משהו בהבנות שלך באמת לא בסדר... יום טוב.

sl 3977

New member
די להגיד

עלי סתם דברים הדברים! זה שאתה כותב עלי טרול זה אומר שאתה מדבר שטויות ואין לך כל סמכות עלי כך שאתה לא בעמדה שאתה כן יכול לקבוע לי מה מותר ומה אסור לי ועדיף מאוד שתהיה יותר מנומס

ma7k

New member
לא קובע לך דברים...

רק מציג בפניך עובדות... שוב, אתה יכול לרצות הרבה דברים, אבל לא כל מה שרוצים זה מה שיש או יכול להיות. גם אני רוצה הרבה דברים, אז מה...?!

sl 3977

New member
או קיי

אני מבין אותך ומקבל את דבריך ואני מצטער אם פגעתי בך מרק נכון אף אחד אינו מושלם כל אחד טועה לפעמים ואם מישהו מודה בטעות שלו אני תמיד סולח לו ולא מקבלים תמיד את מה שרוצים בחיים מה לעשות אלה החיים

ma7k

New member
sl 3977- ניראה לי שיש לך קשיי הבנה.

היכן בדיוק ראית שאני שהתנצלתי בפניך או הודתי בטעות כלשהי? ניראה לי שאתה הוזה חבר... בנוסף, למה ניראה לך שאני אעלב מבנאדם (שהאמת ניראה כלא כל כך שפוי בפני רוב הפורום) ועוד כאשר אני מדבר איתו בפורום...? ומארק כותבים עם א', שתדע לך להבא.

sl 3977

New member
דווקא

את רוב המעצרים במחוז ת"א מבצעים בעיקר שוטרי הסיור אנשי הבילוש אנשי מג"ב והיס"מ ואת הכי פחות המעצרים מבצעים מתנדבי הקלאסי אני כותב את זה כי אני מסתכל הרבה באתר המשטרה של מחוז ת"א וזה מה שכתוב שם בחדשות היומיות בנושא הפלילי מה עושים עם עצור או חשוד בעל נטיות אובדניות או הפרעות נפשיות או הפרעות התנהגותיות קשות?

ma7k

New member
זה די ברור וממש לא מוכיח את דבריך.

ברור שאת רוב המעצרים מבצעים האנשים המוסמכים יותר, אך עדיין זה לא לוקח את הסמכות לביצוע ממתנב מוסמך פחות אף על פי שאותו מתנדב קלאסי מבצע את הפעולה הנ"ל לעיתים רחוקות יותר. חוץ מזה, לא הכל נרשם באתר, וגם מה שנרשם לא תמיד מאומת ונכון ב 100%. לא פעם אנחנו המתנדבים תפסנו משהו, ואז הגיעה ניידת סיור ורשמה את זה על עצמה. בנוסף, לדעתי, כל מתנדב צריך לעבור קורסים ומיונים, אך לצערי זה לא מתאפשר ולא מתבצע. בקשר לשאלתך בסוף, להבנתי אתה שואל בקשר לשימוש בכוח. ההיתר הוא לשימוש בכח בעצור בלבד. כאשר האדם הוא מעוכב, לא יבוצע בו שימוש בכוח עד שיועבר לסטטוס עצור. בדבר שימוש בכוח, השימוש בכוח המותר הוא 'שימוש בכח סביר'. כדי להקדים את שאלתך "מהו כוח סביר?", אענה מראש. כוח סביר מוגדר כקצת מעל רמת הכוח אשר מפעיל העצור. כלומר, אם העצור איננו משתמש בכוח, אין באפשרות השוטר/מתנדב לתת לו אגרוף לפנים (סתם לדוגמא) וכו'. במידה ובשאלתך התכוונת לאנשים בעייתים מבחינה פסיכולוגית/פסיכיאטרית, תפקידי להביאו לתחנה מסיבה X ובתחנה הוא יקבל את הטיפול הנחוץ לו במידה ונחוץ, על ידי איש מקצוע. לא מתנדב ולא שוטר לא צריכים לטפל באדם מבחינה פסיכיאטרית. אין לנו צורך בזה, וגם לא הסמכה של פסיכיאטר. יום טוב.

i need money

New member
אדון אס אל או משהו כזה...

כהיותי שוטר אני מצפצף עליך לך תתלונן אני יגיד מה שדעתי אומרת וגם בתור שוטר מותר לי זה לא פוליטי אז דבר לקיר.... אחד כמוך נראה לי או קיבל ים דוחותמשוטרים או שמגבניקים פיצצו אותו מכות או יס"מ או משהו אתה לדעתי מקניט את המשטרה ומזל שאתה לא חלק מהמערכת ואל תשלח לי מסרים אישיים כל מה שיש לך להגיד תגיד פה...

למעלה