שאלה

שאלה

מותר לי לבקש מאמא שלי למשל שתכין לי סלט? כי מרגישים לא נעים לפעמים משום כבוד הורים? מה אומרת ההלכה על זה?

אופירA

New member
מנהל
אם אמא אוהבת להכין לך סלט

ואתם נוהגים להכין אחד לשני מאכלים בדרך קבע בבית - אין בעיה לבקש ממנה. הלכות כיבוד הורים אינן אמורות לנתק את קירוב הדעת והחיבוב שיש בין ההורים והילדים. אם אמא עייפה, זקוקה לשקט וכו', ובכל זאת נוהגת להכין לך סלט עפ"י בקשתך, וסביר שלא נוח לה הדבר אע"פ שהיא תסכים - לא כדאי לעשות זאת. לכן אפשר לשאול אותה אם מתאים לה בכיף להכין לך סלט, אם היא רוצה ובתנאי שלא מפריע לה בשום צורה וכו'. אם לא נעים לך לבקש מפני שאת מרגישה שזה פוגע בכבודה, וההימנעות מלבקש ממנה לא פוגמת בחיבה ביניכן וביחסים ביניכן - מוטב שתימנעי מלבקש ממנה, ולא תתעלמי מהרגשתך הפנימית שזו פגיעה בכבודה.

asaf2000

New member
תגובה

אני קראתי שבעיקרון אסור לבקש מההורים להכין אוכל.

*האמ* הגזמות *האמ*

אין צורך להגזים... אני מכיר דתיים הדוקים לומדי הלכות שכן מבקשים מאמא שלהם (שהיא דודתי) להכין אוכל כזה וכזה... ידידי אתה מאוד מחמיר אם אתה חושב שאסור לי לבקש מאמא שתכין לי שניצל לצהריים. יש גבול לכל דבר אחי אבל כידוע לך בתנ"ך מעמד האישה היה לבשל ולנקות.

asaf2000

New member
אני לא פוסק

מכיוון שאני לא מוצא מקור לדברים כרגע אז אני לא הגבתי להודעה אבל אחרי שהגיבו מצאתי לנכון לציין שזכור לי שבהלכה כתוב שזה אסור. זה שיש דתיים שעושים כך זו בהחלט לא ראיה.

אופירA

New member
מנהל
מצטרפת לדברים מאוד

העובדה שדתיים עושים דברים אינה ראייה שכך ההלכה. ההלכה נלמדת מפוסקי הלכה. אף אני הצעתי הנהגה, שיכולה להתאים לבעל תשובה, ולא הבאתי הלכה! מעמד האשה אינו לבשל ולנקות, אלא שזה תפקידה (ולא רק בתנ"ך, אלא גם בימינו), כשם שתפקידו של הגבר לשאת ולתת, להילחם ולהביא פרנסה. עם זאת, אין הבן אומר לאביו בבוקר - לך לעבודה, תביא פרנסה! כך גם לא יאמר לאמו - תבשלי לי, תנקי לי... זה לא מכובד! גם כאשר יש חלוקת תפקידים מסודרת - הנשים יולדות, מנקות ומבשלות, הגברים לומדים תורה, מפרנסים - יש עזרה הדדית ביהדות. האשה והילדים מסייעים לגבר בפרנסת הבית, משום שאין בכוחו לעשות זאת באופן בלעדי, ומשום שאין ראוי לשבת רגל על רגל ולהסתכל בזמן שהשני יגע ועמל. וכך הגבר מסייע לאשה בבישול ובניקיון, משום שאין ראוי לשבת רגל על רגל ולגלוש במחשב, ולראות את האשה מכלה כוחה בניקיון ובבישול, כאשר אתה פנוי ובטל. ובוודאי שאין ראוי שהילדים יעשו זאת (והרבה ילדים בימינו עושים זאת...). וכך, לפי המקרה, מובא במקורות שיש מקרים שאדם יעביד את אביו בפרך בטחינה בריחיים, ויזכה לשכר על כך, ויש מקרים שיאכיל את אביו תרנגולות פטומות, וייענש על כך...

למעלה