שאלה

  • פותח הנושא hoeg
  • פורסם בתאריך

hoeg

New member
שאלה

האם יש אלגוריטם או תאוריה מקובלת הנותנת תשובה לקשר שקיים בין קצת התרבות לאבולוציה הם האבולוציה של מין מסויים תואץ במידה וקצב הילודה בתקופת חיים יגדל בהשוואה לאותו מן הנמצא באותם תנאים? האם האבולוציה של מין מסויים אשר קצב ההתרבות שלו איטי אך הוא דואג לצאציו (פיל) מהירה או איטית יותר בהשוואה למין אשר מתרבה בקצב מהיר אך אינו דואג לצאציו(סלומון)? כמובן שאנו מדברים אל תרחיש תאורטי אשר בו לא מתרחשים שינויים בסביבה ובהינתן משאבים לא מוגבלים (מזון וכו).
 
אם לא מתרחשים שינויים בסביבה

והמשאבים אינם מוגבלים כלל, אין שום סלקציה על הצאצאים ולא תהיה התפתחות מהירה יותר כי לא תהיה התפתחות בכלל. כדי שתהיה התפתחות של אדפטציות יש צורך במשאבים מוגבלים שיביאו לכדי ברירה. התפתחות אבולוציונית היא לא דבר שקורה סתם כך, אלא כתגובה לסביבה. בהינתן מצב שבו כן יש סלקציה והמשאבים כן מוגבלים, אז בהחלט לאורך דור קצר יש יתרון ביצירת אדפטציות.
 

hoeg

New member
כמובן

כן כמובן שאתה צודק...טעיתי בניסוח השאלה בעקבות שעת הלילה מאוחרת. למרות שגם בסביבה בעל משאבים בלתי מוגבלים עדיין יתקיים יתרון אבולוציאוני לפריטים מסויימים בעקבות קיומם של טורפים. אך אתה צודק בההחלט לגבי המשאביםהמוגבלים על הברירה הטבעית לכן אשמח עם תתעלמו מאותו חלק בשאלה המתייחס למשאבים בלתי מוגבלים.
 
במקרה של משאבים בלתי מוגבלים

ותנאים סביבתיים שאינם משתנים (טורפים נכללים בין התנאים הביוטיים) מה שתקבל זה ESS- כלומר אבולוציה שנתקעה במקו אחד. אולי תקבל שינויים מינוריים כתוצאה מדריפט.
 

tombenarye1234

New member
ההיגיון אומר

שככל שיהיו יותר פרטים נולדים, כך האבולוציה תהיה יותר מהירה מ-2 סיבות הגיוניות: 1. הסיכוי למוטציות גדל 2. הברירה הטיבעית הרבה יותר חזקה. במצב בו נולדים פרטים מרובים, הדבר נעשה ב"ידיעה" שכמעט כל הפרטים שנולדו לא ישרדו. כך שרק המובחרים ביותר (או שלפעמים המזליסטים ביותר) ישרדו. הסיכוי של פרט יחיד לשרוד היא קטנה מאד ולכן הפרטים שכן ישרדו הם כנראה פרטים ממש ממש חזקים, ולכן האבולוציה של המין הזה תהיה יחסית מהירה. לדוגמא, אם אני זוכר נכון, בספר "אבולוציה: מהאדם ועד הDNA" (היה לי את הספר וחיפשתי אותו עכשיו 5 דקות כדי להביא ציטוט מדוייק, אבל אני לא מוצא אותו
) נאמר שהאבולוציה אצל אמבה (יצור שמתרבה בקצב היסטרי, אך לא דואגת בכלל לצאצאיה) מהירה פי מאות (או יותר?) מאשר האבולוציה אצל בני אדם... שוב, מצטער על חוסר הדיוק (אגב, הספר ממש מומלץ, ואפשר למצוא אותו בקלות בספריות)
 
למעלה