שאלה

שאלה

אגב, אני שואל על עצמי, אני מקווה שאפשר...:-\ אז ככה: אני בן 14 וקצת, שוקל 45 ק"ג, 158 ס"מ, בדיקת הדם האחרונה הייתה בערך לפני 3-4 שנים ובה הכל היה תקין. אני לא אוכל פירות וירקות (הירקות היחידים שאני מוכן לגעת בהם, אם הם נחשבים ירקות, זה תפו"א, זיתים, תירס, ואולי קצת בטטה שמוסתרת איפהשהוא). זה פשוט מגעיל אותי. מספיק שאני רואה חתיכה קטנה של עגבניה/בצל/גזר או כל דבר אחר במאכל, אני לא נוגע בו. אני אפילו נגעל מלגעת בהם.עד גיל 3-4 אכלתי ירקות באופן חופשי, אך מאז אני בקושי נוגע בהם. מדי פעם (פעם בחצי שנה - שנה) אני מנסה משהו חדש, וגם זה לא טעים לי, רק מגעיל. בקשר למאכלים אחרים: בעיקרון אני אוכל בשר - אני אוכל נקניקיות, המבורגר, שניצל, שיפודים, קבב, חזה עוף מדי פעם ודברים כאלה.., אוהב בצקים, אוכל את כל סוגי הגבינות וביצים..אני לא אוכל דגים, מאף סוג. נתנו לי ויטמינים, שהקפדתי לקחת אותם די בקביעות אך בזמן האחרון אני כבר לא לוקח אותם. יש לכם פיתרון? בתודה מראש, תומר

מחשבות

New member
פתרון למה? אתה נגעל ואני לא יכול

להבין למה. אם הייתי מבין איך מישהו נגעל מיופים של הפירות והירקות שהתברכה ארצנו, טעמם המשובח וכך הלאה, אולי היה ה לומר.

תוליק 1

New member
גמני לא מבינה מה בדיוק מגעיל בזה?

ממה אתה נגעל? מהמראה? מהמרקם? מהריח? אולי אם תסביר למה אתה נגעל נוכל לעזור לך למצוא דרכים לביטול הגועל

אז ככה../images/Emo26.gif

בוא נגיד שהטעם קצת פחות מגעיל אותי (סתם לדוגמא - אני אוכל קטשופ ורסק עגבניות אם אין חתיכות עגבנייה ברסק). יותר מגעיל זה המרקם. ברגע שאני מרגיש בפה משהו שמזכיר לי לפחות את המרקם של הירקות - אני ישר נגעל ויורק את זה. נוצרה לי כבר דעה קדומה שזה מגעיל, ואחרי שאני מנסה לטעום ירק/פרי חדש הדעה הקדומה עדיין אצלי ואז זה כבר נתפס כמגעיל (לדוגמא: אני שותה מיץ תפוחים, אוהב את הטעם. לא יכול לסבול את המרקם. לא מזמן ניסיתי לטעום תפוח...חתוך לחתיכות...אבל נגעלתי לגמרי מעצם הנגיסה ובקושי סיימתי ביס). אגב, לא אמרתי, תודה רבה על התשובה המהירה

מחשבות

New member
אני רואה את זה אצל הרבה ילדים ולא

מבין למה הם אוהבים טחון בשלב כל כך מתקדם בחייהם. מה מגעיל בבננה שלמה? מה מגעיל בשזיף?

מי אמר שאני אוכל טחון?

אז זהו, שאפילו נגיד מחית תפוחים מגעילה אותי. ומה מגעיל בבננה? לא הצורה ולא הצבע, המרקם..הסברתי למעלה.

מחשבות

New member
מאחר ואני אוכל הכל ולא יכול להבין

מה מגעיל, אבל יכול להבין שיש כאלה שנגעלים, לא ממש ממה, לא יכול לסייע.

ירקות בכל מצב שהוא?

גם ירקות מבושלים למשל, שלא תמיד אפשר לקשר ביניהם לבין אותם ירקות במצבם ה'מקורי'?

מחשבות

New member
אכן, ירקות מבושלים זה בסדר לאכול,

למרות שלעיתים אובד בהם ערכם התזונתי. אני נותן לבנות שלי לשתות מיץ עגבניות. הן אוהבות אותו קר ומבחינתי אכלו עגבניה.

תני דוגמאות../images/Emo13.gif

אני לא חושב שניסיתי כל כך, פשוט כי אני מקשר את זה לירקות הרגילים וזה מגעיל אותי. אבל אם יש מתכון שאני אוהב של ירקות מבושלים - אז בשמחה
ותודה רבה על התשובה.

למעלה