שאלה

baroolit8

New member
שאלה

מי שמשחק מבוכים ודרקונים יוכל לעזור: אני צריכה אשימה של יצורים של מבוכים ודרכונים כגון,אלף, גמד וכו' מי שעונה אם אפשר להוסיף תאור של היצור או תמונה או לינק (עדיף בעברית) תודה לעונים
אם עברת על איזה חוק פורום אז אני מתנצלת ותתקנו אותי

Nihau

New member
בסדר, אבל קודם תעני לי על כמה שאלות

1. את מחפשת יצורים שאפשר לשחק אותן כדמות שחקן? אלפים, גמדים ובני אדם הם בדרך כלל גזעים ששחקנים יכולים לבחור לשחק. גובלינים, דרקונים, קוביות גלטין חומצי הם בדרך כלל בקטגוריות המפלצות שצריך להתמודד מולן- תלוי ברדידות או עומק המשחק. 2. את צריכה את הרשימה כדי להתחיל משחק או כדי להדגים איזה מגוון עשיר יש למבוכים ודרקונים ספציפית להציע? במשחק בהנחייתי ביטלתי את הרוב המאוד גדול של הגזעים ואת כל המפלצות וכל האלים מספרי השיטה. במשחקים אחרים אנשים נצמדים לספר כאילו הוא הד'או. ספרי לי למה את צריכה את הרשימה וארכיב לך אחת כבקשתך. 3. למה דווקא מבוכים ודרקונים? יש המון שיטות ועולמות משחק למשחקי תפקידים. מבוכים ודרקונים היא אחת המפורסמות והמוכרות ביותר אבל בשום אופן אין היא היחידה ובהחלט לא "הטובה ביותר" או אפילו "הרחבה ביותר" או "היקרה ביותר" למרות שאין ספק שיש רבות זולות ממנה. 4. קחי בחשבון שתמונה או ציור יקבעו אצלך בדמיון גרסה אחת של היצור שאת מחפשת ואולי זו לא הגרסה הטובה ביותר. לגזעים שונים יש בעולמות שונים שמות זהים אבל תיאור שונה. למשל אלף- יכול להיות גבוה מאוד, בעל צבעים מתכתיים קלות, יכולת ראיה בחושך וראית אור אינפרא אדום, חיים ארוכים פי 10 מבני אדם אם לא יותר ואהבה לסביבוץ טיבעיות מיוערות. באותה מידה אלף יכול להיות נמוך כחצי אדם, חי מתחת לפני האדמה בעולם נפרד, בעל גישה לקסם אשליות וחוש מפותח לתעלולים, נבזיות בסיסית כלפי כל מי שאינו אלף ולבוש שמורכב בעיקר מעלים ופרחים. לשניהם קוראים אלף אבל תסכימי איתי שזה ממש לא אותו הדבר.

baroolit8

New member
אוקיי..

אני לא מעונינת במשחק מבוכים ודרקונים למרות שהוא תמיד עינין אותי אני רק רוצה לדעת על יצורים שקימים אז גם כדמויות שאפשר לןשחק וגם כיצורים שנלחמים נגדם. בחרתי דווקא מבוכים ודרקונים כי אינני מכירה משחקי תפקידים אחרים אם תמליץ לי על משחק טוב יותר זה לא מפריעה לי פשוט היכרתי את מבוכים ודרקונים כמשחק הטוב ביותר אבל זה לא ממש משנה לי מאיזה משחק היצורים פשוט היה לי הכי קל לזהות יצורים מהמשחק מבוכים ודרקונים. אני צריכה תמונה או ציור כדי לנמחיש את היצור במוח אבל לא מפריעה לי איזה "גרסה" הוא אני למשל מכירה אלפים כיצורים נמוכים שמנים עם אוזנים מחודדות ותבונת טבע עמוקה ושהם חיים בי 15 יותר זמן מאנשים. אז מי שעונה לי יכול לבחור איזה גרסה שהוא רוצה כל עוד הוא לא המציא אותה כרגע והיא ידוע. מקווה שעכשיו תוכל לענות לי בקלות רבה יותר

Nihau

New member
טוב... בואי נראה אם הבנתי.

מה שאת מחפשת הם גזעים של יצורים שאפשר לשחק אותם ובמידת הצורך גם להלחם נגד נציגיהם השוגים. במשחק בהנחייתי בעולם פרי מוחי הקודח אפשרתי לשחקנים בתחילת הקמת הקבוצה לקחת מה שהם רוצים, בלי שום הגבלה. להפתעתי הם לא לקחו ערפד חצי מלאך חצי סירנה או משהו מוזר עוד יותר אלא בחרו בגזעים הרבה יותר אנושיים. בני אדם וחצי אלפים. יותר מאוחר הצטרפה גם אלפית לקבוצה. לאחר שיחה עם חברי הקבוצה הוחלט לא להכניס לעולם את כל הגזעים הנמוכים, ירוקים, מכוערים וחצאי חיות- אין גמדים, אין ענקים, אין טרולים-אורקים-גובלינים-גנומים, אין אנשי זאב וכו'... כמנחה החלטתי לא לקחת מפלצות מספר המפלצות של מו"ד* כדי שהדמויות והשחקנים שלהם באמת לא יכירו את היצורים המופלאים שיפגשו בדרכם. אז אצלי יש בני אדם ואלפים והשילוב ביניהם. וזהו. אלפים הם קצת נמוכים יותר מבני אדם בממוצע, רזים לרוב, חיים בערך פי 10 מבן אדם ממוצע ובעלי זיקה אוטומטית לטבע פראי. בני אדם מגיעים בסטנדרט הפנטסטי הרגיל של לבן שזוף, שריריים ועובדים קשה בשביל כל דבר. במשחק כמו מירוצללים (shadowrun) יש הרבה יותר גזעים שחיקים מהטרול ועד הגהול דרך האורק הגמד והאלף חצאי חיות, ליקנטרופים שונים וכמובן האדם. בקישור יש מידע על העולם וקישורים נוספים לגזעים השונים. במבוכים ודרקונים וההרחבות השונות שיצאו בעקבות סדרות ספרים של ממלכות נשכחות, שמש שחורה, רומח הדרקון ועוד אפשר לשחק כמעט כל דבר. אחת הדמויות הזכורות לי לטובה משועשעת היה טרי-קרין- Thri-kreen חרק דמוי גמל שלמה, גובה 2.5 מטרים, אורך 3 מטרים, 4 ידיים חמושות עם שתי חרבות דו ידניות לענקים ואידיוט כמו נעל. הוא גזע שחיק מתוך שמש שחורה אבל לא הייתי מכניסה אותו לאף מערכה אחרת. גם במו"ד רגיל אין מניעה אמיתית לשחק מפלצות, רק החלטה קבוצתית לכאן או לכאן. מצד שני ספרי השיטה מתארים במפורט איך לבנות דמויות של הגזעים האנושיים, לא תמצאי עמוד שלם יחיד על איך לבנות דמות של מאנטיקורה... *מו"ד-מבוכים ודרקונים

baroolit8

New member
כן, בדיוק!

זה מה שאני מחפשת! אבל אני צריכה שלכל יצור שאתה מדבר עליו יפסף גם תיאור מדויק ככל האפשר עד הפרטים הקטני או תמונה\ציור

NacroMittler

New member
לשם כך אני מציע

את אוגדן המפלצות של מו"ד. בספר זה תוכלי למצוא ציאור מילולי של המפלצת ומנהגיה (ברמות שונות של פירוט), נתונים פיזיים כגון כוח וזריזות (אם אף פעם לא שיחקת מו"ד זה לא יגיד לך הרבה) והרבה הרבה ציורים צבעוניים. הבעיה העיקרית בספר זה שהוא יקר, ואם את צריכה אותו לשימוש חד פעמי לא ממש שווה להשקיע עליו את הכסף. כך או כך, את תמיד יכולה לגשת לחנות הספרים הקרובה לביתך ולהתרשם ממנו בעצמך.

baroolit8

New member
אוקיי....

קודם כל תודה רבה אבל כמו שאמרתי לשימוש חד פעמי זה יהיה ביזבוז אז אולי מישהו יכול לעזור לי בפורום או להפנות אותי לאינפורמציה הרצויה (או שבגלל שאני חופרת הרבה אז להפנות אותי לעזה...
) בכל מקרה תודה רבה על המידע שכבר ניתן ואם אפשר לקבל עוד זה יהיה נהדר!
(אני כזאת חנפנית
)

לוחם 96

New member
או שפשוט GOOGLE IT

תרשמי את שם היצור במנוע חיפוש התמונות של גוגל

לוחם 96

New member
או שפשוט GOOGLE IT

תרשמי את שם היצור במנוע חיפוש התמונות של גוגל

Nihau

New member
בעיה נפוצה בגוגל...

כמות הפורנו שאתה מקבל לפעמים על חיפוש תמים כמו "elf" היא מדהימה עד מעצבנת. ויש כל כך הרבה תמונות גרועות שקשה לדעת מה כן קשור למה שחיפשת. לפני שכתבתי את התשובה שלי למעלה ערכתי כמה חיפושי גוגל ודי מהר הבנתי למה יותר טוב לה ולמוניטין של מ"ת בכללותו שאני אסנן קצת את מה שעולה ברשת, יש הרבה מאוד זבל במים הווירטואליים של ימינו...

baroolit8

New member
ניסיתי את זה כבר אבל...

יש כל כך הרבה תמונות ומתוך נגיד 50 אחת קשורה לנושא ואם יש מאות תמונות אז תעשה את החשבון לבד... וגם תמונות שקשורות לנושא רוב הפעמים לא ברורות ולא מדויקות....

JuffoWup

New member
תשוטטי ב-elfwood

זה אתר עם תמונות של אמנים, חלקן קשורות וחלקן לא; את הסיפור את יכולה להמציא לעצמך. http://elfwood.lysator.liu.se/

ogmios

New member
Epilogue

מזכיר קצת בקונספט את Elfwood (דהיינו - אתר שמרכז גלריות של חובבים בנושאי מד"ב, פנטזיה ואימה), אבל כאן כל תמונה צריכה לעבור אישור של וועדת ביקורת כלשהי, מה שלרוב מבטיח מבחר קטן יותר, אבל איכות גבוהה יותר. http://www.epilogue.net

למעלה