שאלה

שאלה

תגידו יש פה מישהוא שצם ב9 באב? אני לא צם אבל אני כן חושב על הסיבות הלאומיות לזה שגרשו אותנו ממדינת ישראל בגלל ששנאנו אחד תשני בקיצור סתם שאלה? חחחחחחחחח אני כל הזמן שואל מה לעשות אני יוצא בשאלה לא ? חחחחחחחח

whitewidow

New member
מ מ ד י נ ת ישראל לא גירשו אותנו

לא אחרי החורבן הראשון ולא אחרי השני.

אלמנה, לא יפה!

יש לו בעיות בזיכרון, נו... (הוא בעצמו הודה) בסוף עוד יאשימו אותנו שאנחנו דוחפים אנשים להתאבד. ולפורום שלנו יצא שם רע. ואז, מה יהיה בשידוכים, מה?

whitewidow

New member
יפת עיניים יקרה

הטעות של דרוריקון אינה נובעת מבעיות זיכרון. אין צורך לזכור במדיוק מתי קמה מדינת ישראל, רק לדעת שזה קרה במאה ה20 או לכל הפחות בעת המודרנית. גם השם "ישראל" למרחב הטירטוריאלי הזה בעת העתיקה הוא בעייתי. אפשר לומר פלשתינה, או יהודה, אבל ניחא, לא אדקדק עד כדי כך. השימוש הלא מדויק של דרוריקון, שאינו קשור לבעיית זיכרון כלל וכלל, נובע (אולי) מהבלבול שמערכת חינוך ציונית מטווה במכוון עם בני ישראל, הדת היהודית והלאום המודרני.

אה, וואלה?

בעצם את צודקת: בגלל בעיות של זיכרון, שכחתי לכתוב חחחחח או לשים סמיילי. אני אקבל שידוך טוב, נכון? (סמיילי בחיוך מתחטא)

whitewidow

New member
אגב- צו גירוש היהודים

מממלכת ספרד- שניתן במרץ 1492 - נתן ליהודים אולטימטום עד ה31.7.1492 למכירת/הפקרת רכושם וליציאה מן הממלכה. התאריך הזה נפל באותה שנה בט' באב.

whitewidow

New member
דרוריקון יקר

יש דרכים שונות לאנשים ונשים שונים ושונות לבטא צער או דאגה במצב חברתי זוועתי. אפשר לצום ולהתפלל אפשר להתנדב או לתרום בפעילות חברתית כלשהי. אני, באופן אישי, בוחרת באפשרות השנייה. אם זה לא הולך, תמיד אפשר להגדיר מחדש את המושגים "אחים" "אנחנו" "ישראל" וכו'.........

creo ergo sum

New member
עיקר הצום הוא על חורבן בית המקדש

שמייצג בעיני אקט פאגאני מתועב של טבח סתמי באלפי חיות, רק מתוך אקט של פולחן. במצב אידאלי היו צמים ככפרה על הפשע הזה.

whitewidow

New member
טבח בחיות הוא אקט פגני?

אתן לך בקלות דוגמאות לדתות פגניות צימחוניות ולדתות מונותיאיסטיות רצחניות. השימוש במושג פגני כשם נרדף לביטוי פרימיטיבי הוא מיושן, מיותר ובטח לא מדיוק.

creo ergo sum

New member
הבהרה

זה לא היה העיקר כמובן. כוונתי היתה שזה מנהג שהושאל מדתות פגניות בסביבה (שיתקנו אותי אם אני טועה). באופן כללי אני מזדהה מאד אם אופן המחשבה הפגני באספקטים מסוימים, והדתות המונתאיסטיות קשורות לאכזריות ורצח לאורך אלפי שנים כלפי בני אדם ובעלי חיים. אני כן חושב שלמחשבה שע"י טביחת החיה האדם ניטהר, יש יסודות אליליים מסוימים.

pinprick

New member
מהמעט שהצלחתי לזכור

מ5 יחידות התנ"ך הארורות ההן, אחד מטעמי הקורבנות של הרמב"ן הוא שהיהודים הכירו את הנוהג מדתות אחרות ולכן הוא נקבע גם ביהדות. יורת קל להתחבר אל משו שנראה לך הגיוני ומוכר כדרך לעבוד אל. אבל בטח יש כאן עילויים למינהם ופוניבז'ים מוצלחים, אז מקווה שאני אכן מגדירה את זה נכון..

pinprick

New member
הממ..דווקא חשבתי שבזה אני בטוחה

כנראה שעל זה ירדה לי הנקודה בבגרות...

הוא כותב את זה ב"מורה הנבוכים"

הרמב"ם ידוע כנותן למצוות טעמים יותר רציונאליים, היסטוריים ופילוסופיים. הרמב"ן לא מקבל את הגישה הזו, ומעניק למצוות טעמים מיסטיים על גבול הפגאניים.

למעלה