שאלה

count on me

New member
אני בטוחה שאת התשובה את יודעת

והיא שאין אפשר לדעת מה קדם הביצה או התרנגולת.. משתמשים באמירה זו שרוצים לתאר דבר הנעשה שאין יודעים איך הוא התחיל...משהו אינסופי... אפשר לדבר על זה.....אבל התשובה אינה חד משמעית..ולצערנו ולשמחתינו גם לא תיהיה....חח

count on me

New member
ודרך אגב - שמת לב שאת ערב בשעה

יחסית מאוחרת כמו שהגדרת..? הפעם לא שלחו אותך לישון ב 11 ?? חיחי לילה טוב ונעים לכולם..!

סידרתי את ההורים שלי...

tal 05

New member
כמו שאדר אמרה..

זה ביטוי לדבר שלא יודעים איך התחיל. אבל אם את רוצה תשובה כזאת חד משמעית אז.. כשאלוהים ברא את העולם,כל יום הוא ברא דבר אחד ובאחד הימים(רביעי אם אני זוכר נכון) הוא ברא את העופות,זה אומר גם תרנגולת לא? הוא לא ברא את הביצה,אלא את העוף עצמו. אבל כמובן שזאת תשובה רק למי שמאמין שכך נוצר העולם. מקווה שעניתי ברצינות המתבקשת
אני לא אהיה פה עד מוצ"ש אז לא אוכל לשים סיפור לסוף השבוע,בבקשה אל תשברו את המסורת. שיהיה לכולם המשך שבוע נעים טל

count on me

New member
ואדר תמיד אומרת...חח וגם צודקת?

אומרת...לא תמיד צודקת..! למרות שיש אחד שיחלוק עלי...חחח

לדעתי הצנועה

מאחורי השאלה מסתתרת שאלה הרבה יותר גדולה - האם את דתית ? הרי זה ברור שע"פ תורתו של דארווין, תורה מדעית מובילה בעידן המודרני המביאה פתרון מדעי לשאלות אטיולוגיות שונות, אשר בה מאמינים רוב אינו דתי, שבתמציתה אומרת כי כל יצור חי על כדור הארץ שלנו הוא התפתחות של מין קדום לו, הרי זה ברור כי הביצה היא זאת שנוצרה לפני התרנגולת. שכן עוד לפני בוא התרנגולת לעולם היו לנו ביצים - לדינוזאורים, למשל. לכן ה"חילונים", (או ה"חופשיים", ביטוי מהספר "קאטרינה" של אפלפלד), יאמינו כי הביצה היא זאת שהופיעה ראשונה על הבמה הגדולה שקוראים לה כדור הארץ. אך למאמינים הדתיים תשובה שונה - המאמינים הדתיים מאמינים כי כל יצור על כדור הארץ שלנו בא מאב קדום יותר, לא ממין אחר, ובהחלט לא התפתחות של מין קדום יותר. ולכן הם מאמינים כי התרנגולת היא זו שבאה קודם, שכן ה' ברא את היצור בשלמותו (ולא נדרשו מיליוני שנות התפתחות כפי שתורתו שדארווין הוכיח), והוא זה שהמשיך את קיום מינו. כלומר רק לאחר התרנגולת באה הביצה. נשמע הגיוני ? ...לי כן.

עזוב אותך, דרווין לא רציני...

הוא לא סגור בעצמו על התיאוריה שהוא עצמו פיתח... ואני הכי אוהב להגיע לחלק של "מאיפה החיידק הכי קדום" ולשמוע גמגומים "אה... האמממ... אווו... הייייא...."

Are you for real ?

אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר ? תבדוק את עצמך מייקי בוי, אתה פולט דברים בלי לדעת מה אתה אומר בכלל.

chuchi46

New member
יש עדיין בעיה עם דארווין...

(אני לא מכירה אותה ביסודיות, אבל...) נניח שהתורה של דארווין לוקחת נקודת התחלה שהיו יצורים חיים ובלה בלה בלה הייתה אבולוציה והם היתפתחו... איך נוצרה עין? איך זה קרה? כיום יש המאמינים שעדיין יש חורים בתאוריה של דארווין, ושמאמינים באבולוציה, אבל לא מאמינים שהכל הצליח להיתגלגל כפי שהתגלגל ללא כוח עליו מנחה...

למעלה