שאלה

sof72

New member
שאלה

שלום נתקלתי בתופעה ורציתי לדעת אולי תוכלו לומר לי מה זה אומר.. אני לומדת ויש לי מחברות שמתי לב כשאני מתחילה לשרטט או לקשקש סתם בצד או בדפים האחרונים של המחברת אני מציירת ענן בלי לחשוב על זה או להתכוון ראיתי שזה קרה לי כבר כמה פעמים אז רציתי לדעת מה זה אומר? אם יש לזה הסבר כמובן.. תודה רבה נעמה בת 20 כותבת ביד ימין (אם זה חשוב..)

sof72

New member
למה אף אחד לא עונה לי?

זה מעניין אותי מאוד

graphein

New member
נעמה, אני מבינה שהדבר חשוב לך אך

לצערי אי אפשר לספק את סקרנותך מבלי לראות את הציורים. שרבוט מהסוג שאת מתארת הוא בד"כ תוצאה של פעילות מוטורית ספונטנית. התייחסות לשרבוט לפי פרמרטים של לחץ, סוג קו, גודל, צורה וכו'. לשם כך צריך לראות את הציורים ולא מספיקה ההגדרה שלו כי הפרשנות לא מתמקדת במשמעות הסימבולית של ענן אלא בפרמרטים הגרפיים של הציור.

sof72

New member
תודה על התגובה

אני מבינה מה שאת אומרת אבל חשבתי שיש משמעות לזה שאני מציירת דווקא ענן אני עדיין חושבת שיש לזה משמעות רק שאולי לא בגרפולוגיה אני יכולה למצוא את התשובה לזה בכל מקרה, תודה על התגובה יום טוב

graphein

New member
נעמה, במסגרת הכוללת של ציורים

מתייחסים ומייחסים משמעות לנוכחות/העדר עננים. במקרה של שרבוט כפי שאת מתארת יש לזה פחות משמעות. זה שאת רואה בציור שלך ענן נושא משמעות אבל לעוסק בפענוח ציורים זה כשלעצמו לא אומר הרבה. ציור נטול הקשר שאת מגדירה כענן לא בהכרח יוגדר כך ע"י אחרים......יש מספר דרכים לצייר עננים. גם אם נניח תנסי לשאול בפורום פענוח חלומות מה המשעות לכך שאת חולמת הרבה על עננים קודם ישאלו אותך איזה סוג של עננים היו בחלום, מתי זה קרה וכו'.... לענן כשלעצמו יש מספר משמעויות אבל איזו מהן היא המתאימה אפשר לדעת רק מתוך הקונטקסט. אם את רוצה לדעת את המשמעויות הסימבוליות השונות של ענן ולמצוא איזו מהן מתאימה לך, אני ממליצה לך לפתוח מילון סימבולים כלשהו.

למעלה