שאלה-^^

ורד 34

New member
שאלה קטנה והסבר

אני קוראת הרבה אתכם בפורום הזה ויש כאן אנשים מעניינים וכיפים ועכשיו לשאלה. אם התערובת היא מטהר אנרגטי האם אפשר להישתמש בה לטהר בית? או טיהור כללי לעסק וכדומה ואם כן איך עושים את זה?

אני יודעת שניתן לטהר את הבית

או העסק בכך ששוטפים עם מי ים את החדר ושמים מלח בפינות, והכי חשוב זה לבדוק את המזוזה

ורד 34

New member
זה אני עושה

עם נרות וקטורת וגם ברכות וגם דימיון מודרך אבל חשבתי שאם יש טיהור אנרגטי חזק יותר כגון התערבות הזו שהיא טובה לניקוי הכל אולי זה מתאים לניקוי העסק/בית מ"ברכות" של אחרים ועיניים של אחרים

גל סופר

New member
למה "הכי חשוב זה לבדוק מזוזה"?

המזוזה נועדה לשמור על הבית שלך מטוהר?

ljs

New member
יש משהו

השאלה מאיזה נקודת מבט, לפי הקבלה היהודית במזוזה יש כח סגולי חזק לשמירה.

ljs

New member
אני בטוח ש...

"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"... אבל לצערי אין באפשרותי לגאול אותך בנושא זה, מהסיבה הפרוזאית שאינני זוכר היכן זה כתוב. אוכל לתת לך פרס ניחומים: האדמו"ר מליובאויטש הזכיר פעמים רבות את נושא בדיקת המזוזות כאמצעי לשמירה, אני מאמין שידוע לך שקיים קשר הדוק בין חסידות לקבלה. הרמב"ם, למרות שהוא נחשב מאד בהלכה היהודית, לא הדעה היחידה בנושא, וככלל, מיוחדותו של הרמב"ם היתה יותר כמכריע הלכתי מאשר כמומחה לענייני קבלה, אין בכוונתי לומר שהוא לא הבין בעניינים אלו, אלא שבשונה מאחרים, לא קבלה היתה השטח שהתפרסם בו.

אורי רז

New member
תודה שאתה דואג לגאולתי האישית

אני יודע שקיים קשר בין חסידות לקבלה, ולא עלה על דעתי שהאדמו"ר מליובאויטש הקל במצוות מזוזה. ברור לי שהרמב"ם אינו הדעה היחידה בנושא, כפי שברור לי שהוא לא נחשב מוומחה בענייני קבלה מעשית מסיבות מאוד ברורות. אבל אם אינך זוכר היכן זה כתוב, הרשה לי להחזיק - בצניעות וענווה - בדיעה שהבעתי קודם לכן בשרשור זה.

אורי רז

New member
שני פנים לנושא

התפיסה הרמב"מיסטית היא שהמזוזה אינה קמיע, אלא דרך לסמן את הבית כמקום משכנם הקבוע של יהודים. לפי שולחן ערוך, יש לבדוק את המזוזה פעמיים בשבע שנים. בהתאם, אני חושב ש'להפיל' אסונות לסוגיהם על אי-תקינות המזוזה גובל בעבודת אלילים - היהודי שם פתק שכתוב עליו בנוטריקון 'שומר דלתות יאנוש' בשביל המטרה לשמה שם הרומאי את הפסל עצמו באותם המקומות. מצד שני, קיימת ביהדות התפיסה שאמונה וקיום מצוות מביאים תועלת בעולם הזה, לדוגמא 'כבד את אביך ואת אמך' נושא תועלת בצורת הארכת ימים על פני האדמה. עם זאת, אני תוהה עד כמה הקוראים כאן בפורום, ככלל ובלי להצביע על אף אחד בפרט, אכן מאמינים באלהים ומטריחים את עצמם לקיים מצוות.

גל סופר

New member
לכן גם שאלתי את השאלה ../images/Emo13.gif

ע"פ הרמב"ם צריך לבדוק את המזוזה- אם אינני טועה- פעמיים בחמישים שנה. בכל אופן, אנשים נוהגים לחשוב שזה קמיע או משהו שישמור על ביתם ללא שום סיבה... ע"פ הפשט הרעיון הוא רק זכר למשיחת הדם במזוזות הבתים במצריים בכדי לסמן למלאך המוות שהמקום יהודי ויש לפסוח עליו. מעניין אבל למה כותבים היום כוז"ו במכוס"ז כוז"ו במזוזות...

אורי רז

New member
בקטע שהפנתי אליו

כתוב, למיטב זכרוני, שמזוזה בבית פרטי (אני מניח שזה המקרה) צריך לבדוק פעמיים בשבע שנים, ובמקום ציבורי פעמיים בחמישים שנה.

PurpleFilth

New member
קצת מתחיל להעליב אותי כל הדיבורים

על טיהור. מה, זוהמה כבר לא מספיק טובה בשבילכם?

ljs

New member
אם כבר מדברים על תערובות

אולי יש למישהו איזשהי תערובת או משהו אחר, שעוזרת להתמקד ולהתרכז, ולהתחבר לתת מודע ולפתח כוחות על חושיים.

ljs

New member
לא רע,

רק כמו שכתבת העבודה קשה...
חוצמזה, אל דאגה, תהיה מספיק עבודה גם כך.

ljs

New member
מה שלא בהכרח

מונע ממך לעזור למי שמעוניין, לא?

למעלה