שאלה =

ציר11

New member
שאלה =

מה הסיבה לדעתכם שתדר מסויים נקלט ( באותו מכשיר ובאותו מיקום ואילו תדר אחר לא נקלט ) .אני מאזין לתל אביב קונטרול - כאשר משדרים ב 132050 הם נקלטים יפה ,כאשר עוברים ל 121.400 הם לא נקלטים . היום אגב הם עבדו על 124.400 ולא קלטתי אותם כאמור עד שמטוס אחד בטעות קרא להם ב 132.050 ואז הפקח ענה לו (שמעתי היטב )והיפנה אותו לתדר השני האם יש מה לעשות על מנת לקלוט את התדר השני גם כן ? תודה למשיבים

ציר11

New member
אנטנה

אני מאזין בהרצליה העיר באמצעות אנטנה קטנה של הסגקנר , ולפעמים מתוך הסירה שלי כאשר אני נעזר באנטנה הימית שעל ראש התורן.בדקתי חזור ובדוק ,באותו מקום ,באותה אנטנה. תדר אחד נקלט תדר שני לא נקלט. זאת עובדה . אספר לך יותר מזאת , היום בים האזנתי ל 2 התדרים הללו , מטוס אחד קרא בטעות ב132.050 ואז הפקח ענה לו שהם עובדים על 121.400 המטוס קרא בתדר החדש - שמעתי אותו אך את התשובה של הפקח כבר לא שמעתי. זה המצב ,ולא נותר לי אלא להמתין שהם יעבדו על התצדר שנקלט אצלי

טוב קח בחשבון ששני התדרים פתוחים בו זמנית על שני מקמשים שונים והבקר מאזין לשניהם. אפשרי גם, ומאוד סביר לפי ההסבר שלך, ששני המקמשים לא מצויים באותו אתר. את התדר ב132.050 אני לא זוכר אבל אנסה לבדוק בימים הקרובים אם באמת קיים תדר כזה ומאיפה פיזית מפעילים אותו. אני כמעט כל יום במרינה הרצליה. חוץ מפגישות עסקיות אני גם מדריך מסחרי ושט במרינה. איזה סירה יש לך?

הבהרה - הבקר מאזין בו זמנית על שני התדרים אצלו על השולחן. המקמשים לא נמצאים לידו - אחד לידו והשני מרוחק עשרות קילומטרים כלומר הוא יכול לשלוט מרחוק במקמ"ש.

mot264

New member
שני תדרים

מערכות קשר מוטסות גם אזרחיות מאופשרות לשדר בתדר אחד ולהאזין בתדר אחר במיוחד כדי שלהקטין את החסימות כאשר מדברים בו זמנית. ראה במצורף

קטגורית - לא נכון, בניגוד לתחום הימי בו מוקצים ערוצי סימפלקס וערוצי דופלקס. בתחום האווירי אין ערוצים אלא כיול ישיר של תדרים במקמשים. ואין מצב דופלקס (שמצריך הקצאת ערוצים מראש). לא לזרוק תשובות מהשרוול כי הן אינן נכונות - נא להקפיד על תשובות מדויקות.

זה לא מאמר זה רק ברושור. קראתי אותו שנית מלמעלה למטה ואין בו איזכור של דופלקס. לשום מכשיר תעופתי אין מצב דופלקס. אין פטנטים וICOM לא תמציא פישרים חדשים בתחום הזה. כי בתעופה אין מצב של דופלקס חד וחלק !

mot264

New member
אז, מה אתה רוצה ?

אני לא כתבי : לא דופלקס, לא סימפקס, ולא אחרת. מי שהבין לא נכון זבש"ו. אני כתבתי שבתעופה קיימים אפשרויות לשתי תדרים. והצגתי מכשיר כזה.

למעלה