שאלה האם מותר ל'קנות מחר חולצות חדשות?
נ נ א מ ן ל מ ק ו New member 24/7/06 #2 עד השקיעה מותר. אבל אסור לחדש אותן עד אחר ט' באב. הכותב: מנהל הפורום שהגוילם חסם אותו וטכנאי תפוז מנסים לשחרר!.
עד השקיעה מותר. אבל אסור לחדש אותן עד אחר ט' באב. הכותב: מנהל הפורום שהגוילם חסם אותו וטכנאי תפוז מנסים לשחרר!.
א אופירA New member מנהל 24/7/06 #5 וודאי שאסור מברכים שהחיינו לכשמחדשים את הבגד (לובשים בפעם הראשונה), והרי אסור לחדש את הבגד בימים אלו.
וודאי שאסור מברכים שהחיינו לכשמחדשים את הבגד (לובשים בפעם הראשונה), והרי אסור לחדש את הבגד בימים אלו.
Y yaakii New member 25/7/06 #6 ברכת שהחיינו דווקא אני שמעתי שמברכים בשעת הקנייה חוץ מזה רציתי לדעת -האם על בגד ים צריך לברך שהחיינו..?
ברכת שהחיינו דווקא אני שמעתי שמברכים בשעת הקנייה חוץ מזה רציתי לדעת -האם על בגד ים צריך לברך שהחיינו..?
M mnm6 New member 25/7/06 #9 לגבי שהחיינו רשום לברך בשעת קניה אך אנו נוהגים לברך רק השעת לבישה וכך עושים
M mnm6 New member 25/7/06 #10 הסבר מדוע אסור מכיוון שיש דעות בהלכה שצריך לברך שהחיינו בזמן הרכישה ואסור לברך בשלושת השבועות לכן למרות שאנו לא נוהגים לברך אלא בזמן מלבישה אין לרכוש בגדים
הסבר מדוע אסור מכיוון שיש דעות בהלכה שצריך לברך שהחיינו בזמן הרכישה ואסור לברך בשלושת השבועות לכן למרות שאנו לא נוהגים לברך אלא בזמן מלבישה אין לרכוש בגדים
נ נ א מ ן New member 25/7/06 #11 בבית ההוראה של מרן הגר"ש ואזנר אמרו לי: שהיום שחולצה נרכשת ב-15 ש"ח אין זה בגד חשוב שמברכים עליו שהחינו. למעשה מברכים שהחינו רק על חליפה חדשה בזמן הלבישה הראשונה. הכותב: הוא מנהל הפורום שגם את הכינוי מאתמול חסם לו המחשב.
בבית ההוראה של מרן הגר"ש ואזנר אמרו לי: שהיום שחולצה נרכשת ב-15 ש"ח אין זה בגד חשוב שמברכים עליו שהחינו. למעשה מברכים שהחינו רק על חליפה חדשה בזמן הלבישה הראשונה. הכותב: הוא מנהל הפורום שגם את הכינוי מאתמול חסם לו המחשב.