שאלה...

Blackpanter1י

New member
שאלה...

אני חייב לצום? כי בגלל המצב פה בצפון, לא כלכך אכלתי טוב אתמול, ולא הרגשתי הכי טוב... ועוד מה שקורה עכשיו... מאוד קשה לי, אני גם ככה תקועה בממ"ד ומת משעמום. ואפשר לשמוע קצת מוזיקה? (לא שמחה) לשיפור ההרגשה בגלל המצב?

אולי תיקרא קצת בתורה

בראשית זה מעניין כול מיני פרקים במקום להשתעמם. אני חושב שמותר, לא?

mgb

New member
ל-Blackpanter1י היקר!

בס"ד שלום! חז"ל קבעו את התעניות על מנת לעורר את הלב לתשובה וכמו שכותב השו"ע אין התענית עיקר אלא הרהורי התשובה המתלווים לתענית. עם זאת אם אין סיבה כפי שקבעו חכמים מי פטור "אסור לפרוש מן הציבור". נכון שהמצב בכלל ועוד לתושבי הצפון קשה ועצובה אבל אין מצב זה בין הסיבות שהתירו חכמים שלא לצום. אדרבה חז"ל אומרים שכאשר אדם נמצא במצב של צער ומערב בצערו את צער השכינה הקדושה שנמצאת בגלות זכותו ושכרו רב(ברכות דף סג, א): "א"ר הונא בר ברכיה משום רבי אלעזר הקפר כל המשתף שם שמים בצערו כופלין לו פרנסתו שנאמר (איוב כב) והיה שדי בצריך וכסף תועפות לך ר' שמואל בר נחמני אמר פרנסתו מעופפת לו כצפור שנאמר וכסף תועפות לך" לכן, להלכה אם אתה בריאותית מרגיש טוב אל לך להפסיק את הצום. השתדל לעסוק בלימוד ענייני היום ואם יש איתך עוד מי שתוכל לשוחח איתו נסו ללמוד יחד על מנת להיות עסוקים בדברי תורה וכך ההרגשה והלקח שיש לקחת מיום צום זה יביא תועלת ומעשית הזמן יעבור מהר ומועיל יותר. שמיעת מוסיקה אף עצובה ואף שקטה אסורה כיוון שדרכה של מוסיקה להסיח דעתו של אדם מהתענית ואין זו הכוונה אלא כפי שציינתי יש למעשה לקיים תקנת חכמים ולצום אבל ובעיקר לעסוק ולחשוב במהות התענית ולחשוב מה אני יכול לתרום לעם ישראל בשעה קשה זו. ואתה יכול לתרום! כל אחד יכול! אי אפשר לדעת בזכות מי יזכה אותו ה' למהר את הישועה ולפעמים אדם חושב מה אני יכול כבר להועיל, יש צדיקים וגדולים ממני, אבל בשמיים החשבון לגמרי אחרת ולא חסרים מעשים ששמענו שבזכות אדם בודד ה' מציל ומושיע. מסופר על רבי חיים שמואלביץ זצ"ל שאמר שבזכות אישה אחת ששהתה במקלט ה' ריחם והציל את עם ישראל. אישה זו היתה עגונה שנים רבות וכשהיתה במקלט שמע אותה רבי חיים שפונה ואומרת לקב"ה שהיא עגונה הרבה שנים ונמצאת בצער גדול ועם זאת היא מוכנה למחול לבעלה ובזכות זה הקב"ה יעשה ניסים לעם וכך היה, הודו לה'! זכריה פרק ח פסוק יט: "כֹּה-אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת, צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית-יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה, וּלְמֹעֲדִים, טוֹבִים; וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם, אֱהָבוּ" אכי"ר!

Blackpanter1י

New member
דיברתי על מוזיקה לא בצום... מותר?

ולגבי הצום, הבעיה היא שבקושי אכלתי, והרגשתי גם לא טוב לפי הצום אתמול, וישנתי ב 2 בלילה בגלל המצב...

asaf2000

New member
אסור לשמוע מוסיקה בבין המצרים

גם לא מוסיקה שקטה. מותר לשמוע "מוסיקה ווקאלית" ללא כלי נגינה. לרדיו-אינטרנט של מוסיקה ווקאלית חסידית 24 שעות אפשר להכנס לכאן.

כל עוד אינך מוגדר רפואית כחולה..

עליך לצום - גם אם זב כרוך בסבל. שב במקום קריר ועיין באיזה ספר - או תלך לישון עד יעבור הצום.

למעלה