שאלה

asaf2000

New member
שאלה

בתפילת שחרית כשהציבור ממהרים ואני נמצא עוד מאחור, כשמגיעים ל"עלינו לשבח" צריך לומר עם הציבור ואחר כך לחזור לסדר התפילה. השאלה האם כשאני מגיע שוב ל"עלינו לשבח" צריך(או יש עניין מיוחד) לומר שוב או שמספיק מה שאמרתי קודם עם הציבור

stifapt

New member
לא יודע אבל יש לי שאלה

איפה ראית את ההלכה הזאת? טוב לדעת!!! תודה

mgb

New member
חזרה על "עלינו לשבח"

בס"ד שלום! אינני יודע מהי ההלכה אבל לדעתי יש לחזור ואף חובה היות שבפעם הראשונה אתה מצטרף לציבור ובפעם השניה כי כך הוא סדר התפילה. אני בכל אופן חוזר תמיד. בברכה

קדיש

אני ספרדי ואני צריך לענות עד "בעלמא" עכשיו אם אני לא מספיק לענות עד "בעלמא" וכבר צריך להגיד אמן, אז מה לעשות? להגיד אמן ולהמשיך? או שעדיף לעצור ב"בריך הוא" ולהגיד אמן ולא להגיד בכלל עד בעלמא"?

mgb

New member
חשיבות עניית אמן

בס"ד שלום! אינני ספרדי ולא אומר לך הלכה שאינני מכיר אבל סברא ארשה לעצמי לאמר ומסתבר לי שכך גם ההלכה. כיוון שאמן היא עניה חשובה יותר יש לאמר אמן ומייד להמשיך כרגיל. בברכה

asaf2000

New member
תשובה

העונה יהא שמה רבה מברך וטרם הגיע ל"דאמירן בעלמא" ושמע שהשליח ציבור כבר הגיע ל"בריך הוא", לא יענה אמן כי לפי דעת האריז"ל אין להפסיק בין "יהא שמה רבא" עד ל"דאמירן בעלמא", והאמן שאחרי קודשא בריך הוא לא כל כך חיוב לפי הדין. ואם השליח ציבור אומר את הקדיש במרוצה ומגיע כבר ל"דאמירן בעלמא ואמרו אמן", והעונה עדיין לא הספיק להגיע ל"דאמירן בעלמא", חיב להפסיק ולענות על אמן של דאמירן בעלמא כי זה חיוב לפי הדין (קונטרס דיני הקדיש)

למעלה