שאלה: מותר לשחק בשבת שש בש, ולזרוק קוביות וכדומה, וכנ"ל לגבי זריקת כדור (במשחק)??
N new tone New member 9/7/06 #1 שאלה: מותר לשחק בשבת שש בש, ולזרוק קוביות וכדומה, וכנ"ל לגבי זריקת כדור (במשחק)??
J Jermaine Jackson New member 9/7/06 #2 אסור אסור שש בש ואסור גם משחקי כדור למיניהם. עדיף להתעסק בדברי תורה באיזה ספר טוב,זאת ההנאה הכי טובה תאמין לי.
אסור אסור שש בש ואסור גם משחקי כדור למיניהם. עדיף להתעסק בדברי תורה באיזה ספר טוב,זאת ההנאה הכי טובה תאמין לי.
J Jermaine Jackson New member 9/7/06 #4 99 אחוז שזה מוקצה זה לא יהיה כתוב כמעט בשום ספר הלכות, אני שיערתי רק.
N new tone New member 10/7/06 #6 תודה, אבל לא התכוונתי לכדורגל אלא רק למסירות, בין ילדים קטנים או משהו כזה?? (ללא הזעה)
J Jermaine Jackson New member 10/7/06 #7 האיסור לא במאמץ האיסור הוא שחוששים שהכדור הוא מוקצה בשבת ואסור לגעת בו.
ה הפלאות של עליזה1 New member 10/7/06 #8 תשובה בספר דיני מוקצה כתוב,פרק ה,פסוק ח כדור רגל לא מוקצה, וכן כדורים קטנים פינגפונג או גולות לא מוקצים אך יש להחמיר לא לשחק איתם,אבל מהדין מותר ולא מוקצה
תשובה בספר דיני מוקצה כתוב,פרק ה,פסוק ח כדור רגל לא מוקצה, וכן כדורים קטנים פינגפונג או גולות לא מוקצים אך יש להחמיר לא לשחק איתם,אבל מהדין מותר ולא מוקצה
J Jermaine Jackson New member 10/7/06 #9 ע"פ הרב עובדיה ילקוט יוסף-מוקצה מחמת גופו: כו. יש אומרים שאסור לשחק בכדור בשבת וביום טוב, ואסור לטלטלו אפילו לצורך גופו או מקומו. ויש חולקים ומתירים לשחק בו במקומות שיש ריצוף ובחצר מעורבת. ולדידן העיקר כסברא ראשונה.
ע"פ הרב עובדיה ילקוט יוסף-מוקצה מחמת גופו: כו. יש אומרים שאסור לשחק בכדור בשבת וביום טוב, ואסור לטלטלו אפילו לצורך גופו או מקומו. ויש חולקים ומתירים לשחק בו במקומות שיש ריצוף ובחצר מעורבת. ולדידן העיקר כסברא ראשונה.