שאלה

Rinattt

New member
שאלה

מה הייתם עושים אם האקס\ית מאיים עליכם לפני הילדים? או אפילו לבד? [קחו בחשבון שאתם די מאמינים שהוא\היא מסוגלים לכך] הדרך היחידה כדי להגיע לפשרה היא לוותר על דבר שמגיע לכם [כמו מזונות למשל] האיום הוא - רצח!

Rinattt

New member
ואז מה?

נניח ואת יודעת שברגע שישתחרר בערבות הוא מסוגל להגיע אלייך ולממש את הבטחתו?

יש מצבים...

שבהם אני לא נותנת לעצמי ל"הניח"..כל מני תאורים של מצבים וסיטואציות ותאוריות של... ועדיף שגם את היא..וכל מי שתהייה במצב כזה תעשה..

Rinattt

New member
שאלתי

כי חברה שלי חושבת שמשטרה לא תעזור כאן, שמתישהו כשהוא יצא לחופשי הוא יממש מה שהבטיח לה. וקרו דברים מעולם. עכשיו נשאר לה או לא לפחד ולהתלונן או לוותר לו [שוב]
מה עדיף אנחנו יודעים, מה ישאיר אותה בחיים... זה אנחנו לא יודעים...

שלי 9

New member
לא בטוחה שמשחררים בערבות כ"כ

מהר בנושא כזה,(אבל אולי אני טועה), לא יודעת בוודאות, מעבר לזה אני חושבת שהוא מקבל צו הרחקה מביתה של המאויימת על ידו.

Rinattt

New member
צו הרחקה...

גם לפלסטינאים אין רשות להכנס לארץ ללא אישור לא? נראה לי שצו הרחקה פשוט לא יעצור אותו אם הוא נחוש בדעתו. יכול להיות שזו סתם צעקת "זאב זאב" כמו כשהיו נשואים כשכך פעם שרצתה ללכת השתמש באותה דרך והיא נכנעה. הגיע הרגע שלא יכלה ועזבה והנה הוא לא מימש את הבטחותו אליה. ושוב הוא משתמש באותה דרך על מנת לא לשלם מזונות לילדים שלו. שוב היא פוחדת ושוקלת לוותר. דעתי שצריכה להלחם, שדי כבר, אם היא לא תכנע לאיומים שלו שוב היא פשוט תצליח והוא יבין שזה כבר לא עובד. היא טוענת שהיא יודעת עם מי יש לה עסק...

שלי 9

New member
משטרה ללא צל של ספק..לא משחקים

בדברים האלו! ויפה שעה אחת קודם!

אא ניר

New member
אם אני קורא רק את השאלה שלך,

אז משטרה כמובן. מאחר שקראתי גם את תשובותייך לאלו שהשיבו לך, אספר לך סיפור קצר. יש לי ידיד שעבד אצל מעסיק נחמד, בעבודה נחמדה. הידיד פוטר, ולא קיבל שתי משכורות. כ 4000 $. לאחר שניסה כל דרך ישירות מול המעסיק, ללא הואיל, פנה לבית המשפט. בית המשפט חייב את המעסיק לשלם. המעסיק טען שאין לו, נפתחו תיקי הוצאה לפועל.. עברו שנים והידיד לא קיבל דבר. בצעד נועז, פנה לשוק האפור. לאחר יומיים קיבל 3500 $, וחיוך. שבת שלום {בטון ובאינטונציה של אבידור הכהן
} ניר

ערסlight

New member
מאזן האימה.

רינתי, כמה עובדות חיים אפשר? כל הרעיון של "כוחנות" הוא לא כלכך מטומטם כמו שהוא נראה. במצב של איום... יש שתי תגובות בסיסיות. הצד המאיים, יעשה את כל יכולתו בכדי להגביר את האיום. [תחזיקו אותי... לפני שאני מתחרפן לגמרי] זה תמיד[!] בא ממקום שהמאיים מזהה פחד אצל המאויים. זה גם כל הרעיון של הערסים, נגיד. אם תגמגמי, המאיים יגביר ת'לחץ. הוא גם יעשה מעשים בכדי להגביר את האיום אבל כמעט אף פעם לא ילך עם זה עד הסוף. אף פעם אי אפשר להיות בטוחים עד הסוף, זו עובדת חיים ועל זה בנוי כל המשחק. הדרך אחת היא להתמודד עם זה, זה לוותר על הפחד. [נכון, מי שמפחד לא יכול סתם "רק" להחליט. צריך לפעול נגד הפחד. פשוט אין ברירה. יש בזה סיכון מסויים, אבל להכנע זה להפסיד על בטוח. הדרך השניה, זה להראות לך שיש לך יותר גדול. להפחיד אותו יותר. פה צריך לדעת מול מי אתה עומד וללכת איפה שהכי כואב לו. זה לא משחק בכח באמת... זה משחק בנקודות. פה מנצחים העצבים. מי שממצמץ ראשון... מפסיד. ומי שלוקח את זה לעולמות אחרים, כמו המאפיונרים או פוליטיקאים,.. צודק.

d a n i e l s 5

New member
כל מה שכתבת נכון , אבל..

לא הייתי לוקחת את הסיכון של כמעט אף פעם. ולו רק בגלל שהיו כבר כמה וכמה מקרים שהכמעט בשנייה אחת הפך למוחלט. לא חושבת שזה שווה ! אם זה איום שחוזר על עצמו , מסכימה עם כל השאר שממליצים לפנות למשטרה. אני לא הייתי לוקחת את הסיכון שבמשחק הכוחות. אבל גם מודה שאף פעם לא הייתי מול איום שכזה.

Ima Adama

New member
ניתוח נכון רק במקרה של אדם שפוי.

ולעתים הגבול בין שפוי ללא, הוא דק מאוד. זה מה שקורה אצל הרוצחים, שפשוט עוברים את הגבול הדק הזה. היא יודעת הכי טוב עם מי יש לה עסק ולמה הוא מסוגל ושיש זיכונים שלא לוקחים. עד כמה שאני יודעת המוסדות כולל המשטרה הם חדלי אישים לעתים קרובות.

למעלה