שאלה

בטח שזה אומנות!

ואני הייתי אפילו תולה ציור ענק בסגנון אם היה לי או אם הייתי עושה....

Druyanizem

New member
נכון???

זה של הגוקר... הפסיכודלי הזה.. בן זונה על הקיר! בכל אופן... אני מדבר על קומיקס כקומיקס.. ולא רק כציור.... אני מדבר על הקומבינציה של סיפור וציור. מחשיבים לאומנות? לא חושבים שזה הפך לממוסחר מדי?

זה תלוי איך זה מבוצע

למשל רוי ליכטנשטיין שעסק בזה התכוון לעשות את זה כדבר מאד לא אישי (פחות ריגשי) וזה כן אומנות. וגם אם משלבים תמונה נכונה עם טקסט מתאים שיותר יותר חיבור לשאר הצופים לרגשות של האמן גם אז זה אומנות- אז לדעתי בכל מקרה זה אמנות...

Druyanizem

New member
לצערי אני לא מכיר

אמני קומיקס ישראלים... יש מצב שתעלי דוגמאות של רוי ליכטנשטיין או כל אמן קומיקס ישראלי אחר?

רוי ליכטנשטיין....

עשינו לו שבוע הומאז´ (אגב - שבועות אמנים יחזרו אחרי התערוכה) אז אם תעשה חיפוש על המילים רוי ליכטנשטיין פה בפורומים תמצא המון חומר - שווה לבדוק. אפרת

כמו שאפרת אמרה

תעשה חיפוש על רוי ליכטנשטיין, ותמצא את מה שעשינו לכבודו, גם המאמרים יש מאמר שאני כתבתי שמסכם קצת את העניין, ואגב הוא לא ישראלי. הנה ציור שעשיתי בהשראתו עם מחוה לתאומים.

אני לא יכולה לדבר בשם אחרים

אבל בעיני זה בהחלט אמנות, יש ציירי קומיקס שאני פשוט עומדת המומה לנוכח עבודות שלהם - ואם ניקח דוגמא אז מישל קישקא האדיר מלמד בבית הספר הגבוה לאמנויות - בצלאל לא?

oren*

New member
אני בהחלט כן, אמנות לכל דבר,

הקומיקס שהצגת כאן הוא רק ז´אנר אחד מתוך עולם שלם של סוגי קומיקס. יש קומיקסים בלי איורים של אנשים, רק בועות טקסט. יש קומיקסים בלי טקסט, רק עם איורים של אנשים. יש בשחור לבן, יש בתלת מימד. ביפנית, אנגלית, צרפתית, עברית, רוסית, סינית... הכל הכל הכל - אמנות לכל דבר, ובחלק מהמקרים אפשר להגיד שקומיקס היא מדיית תקשורת שווה לטלוויזיה ולרדיו מבחינת היכולת להשפיע על אנשים ולהעביר מסרים באופן מחתרתי במסווה של ציורים לילדים.

Druyanizem

New member
אז למה, לדעתך...

הקומיקס הוא כלכך לא מפותח בארץ? למה בשביל להשיג קומיקס אני צריך להזמין מאמזון ולשלם בנוסף לקומיקס גם איזה 35 שקל למשלוח? הקומיקס ממש לא מפותח בארץ וזה באמת חבל... יש לנו הרבה על מה לכתוב

אל תשכח שהקומיקס

לא קיבל "האדרה" טלויזיונית כמו במקומות אחרים, הרי באטמן, סופרמן ודומיו קיבלו המחזות לסרטים מצוירים ששודרו בטלויזיה האמריקאית לפני שאנחנו פה ידענו שיש ערוצים בעודשפות חוץ מעברית, החשיפה שניתנה לקומיקס בארץ היא קטנה מאוד, רק בשנים האחרונות אתה פוגש גיבורי קומיקס ותיקים בשעות של תכניות הילדים, אני מאמינה שגם פה תהיה התפתחות אבל בהתאם לחשיפה המאוחרת.

Druyanizem

New member
עוד דבר שאני לא אוהב...

איך שהם הפכו את באטמן לגיבור ילדים... איך ילדים יכולים להבין דמות אפילה כמו באטמן? הם לא! וזה פשוט מה שמוריד מהערך של הדמויות האלו... המסחור. אני מתפעל מקומיקס... אני פשוט חושב שזה הדרך הכי טובה שבן אדם יכול לבטא את עצמו.... אם הייתי יודע לצייר הייתי כותב כמה קומיקסים שיש לי ממש עכשיו רעיונות אליהם. בכל אופן... אני מקווה שהקומיקס יתפתח בארץ כי אני רואה פה כמה כשרונות שלא מנצלים את הכישרון שלהם כמו שהם יכולים.

למעלה