תשובה
שלום רבי mgb - שוב, כמדומני, הדברים יצאו מהקשרם. לעולם לא אמרתי שהמשפט 'איננו בקיאים בחשבונות שמיים' נותן לגיטמציה לחטוא. אבל בטח ובטח - הוא נותן לגיטמציה להפסיק את המנהג, שהוא באמת מגונה, להתערב בהנהגת השם יתברך את העולם - לקבוע לו מי הולך לגהינום\גן-עדן על פי מעשיו. אין בכלל עניין בין הלכות לבין חשבונות שמיים - הלכות זה עבודת השם, חשבונות שמיים זה עניין של זכר\עונש (או בקיצור, תיקונים והשגות). דקדוק במצוות, אינו יכול להתבטל בכפוף למשפט 'איננו בקיאים בחשבונות שמיים', ואכן, רק ה' יודע
איך הבנת זאת מדבריי. אני הסברתי למלעה, מה כוונתי בעניין 'אין לנו חשבונות שמיים', להגיד שעל שינה על הבטן - בן אדם יירש גהינום, זה מעשה פזיז בלשון המעטה - ואין, גם פה, שום קשר למשנה הידועה : ""כל מי שאומר שהקב"ה וותרן..." ובאמת, לא אמשיך. אני ארחיב : 1) אף אחד לא אמר שהקדוש ברוך הוא וותרן, אבל מאי וותרן ? על פי מידת הדין, 'כל' עם ישראל, מלבד אולי עשרות אנשים, לא היו צריכים לקום בבוקר. ואתה יודע זאת יותר טוב ממני. אם ה' היה מדקדק איתנו, כפי שהוא דקדק עם דור דעה, דור מלכות דוד ושלמה, דוד התנאים, דור האמוראים, ואפילו אחרי זה - אתה יודע בדיוק כמוני, שהעלום היה סביר להניח, נחרב. ולא בכדי אומרים, שגדול הדור היום, הוא פחות מעם הארץ של דור דעה, ואפילו דור התנאים. אין פה בכלל עניין של ויותר ! והרי שה' מוותר, שאין הוא הורג את כולנו ? מביא מבול חוזר לעולם ? הנהגת השם יתברך את העולם, משתנה. במרכאות כפולות, אין לנו השגה בדברים. כפי שהנהגת השם יתברך את העולם, לפני המבול הייתה שונה, ואחרי המבול השתנה. קל וחומר - אחרי קבלת תורה. ובטח ובטח - עם ירידת הדורות. אין לנו להבין ולו טיפה אחת בים הגדול, שנקרא חשבונות שמיים, שהרי יש טריליוני (אם לא גוגלי - מספר בעל 100 אפסים) זווית, בחינות, חשבונות וכו' וכו' וכו' וכו' מה גם - שכל עם ישראל היום בהגדרת 'תינוק שנשבה', אפילו דתיים, חרדים, חסידים, ליטאים וכו' וכו' ... אני לא יודע חשבונות שמיים ! לא מכיר גן-עדן\גהינום מהו ! לפי הגמרא, רובנו נירש כף הקלע, ודיננו כשל רשעי-עולם ! איני חס וחלילה אומר שגדברי הגמרא, לא נכונים ה' - כי הם דברי קודש עליון - אבל אין לנו השגה בדברים, כפי שהזכרתי למלעה. כמו שאמרתי, אינני יודע מהם חשבונות שמיים, לא גן-עדן גהינום ! זה כמו סינית, ואף גרוע יותר, בשבילי. אני יודע דבר אחד - וזוהי עבודת השם מהי. 1) ללכת בדרך תורה, לאכוף את ההלכות, ולעשות המצוות. 2) לאו סעיף 1. וזה מה שמדריך אותי בחיי, אהבת ויראת השם - ועבודת השם. לא נוגע לי בכלל שכר\עונש\תיקון וכו' , הרי בין כה וכה ה' מסתכל עלינו כמו תינוקות - הידע שלנו כה מוגבל, שההפתעה הכי גדולה שנגיע לשמיים (בעזרת השם, ונזכה למקום אשר הנשמות חצובות) היא עד כמה הידע שלנו היה חסר וקולקל - נבין עד כמה בחינת בורים עד אין-שיעור אנחנו. סוף דבר - את חשבונות השמיים, והנהגת העולם נשאיר לשם יתברך. אנחנו צריכים להסתכל על מה 'כרגע', שכפי שאמרתי - זאת עבודת השם, תורתנו הקדושה, יראת\אהבת השם, ובנתיים - לעבור את הרגע. וכאמור , שנגיע לגשר נעבור אותו. וכאמור עוד יותר, שיבוא משיח צדקינו - אומרים שכל המושגים שלנו יתהפכו, ונבין עד כמה הרבה פעמים דברים שחשבנו לאמת, נמצאים כשקר (אני חס וחלילה לא מדבר על הגמרא ותורתנו הקדושה ובכלל כל דבר קדוש באשר הוא, לפחות - את השגת הדברים מבחינתו, בזה אכן יכול להיות מצב - ואני גם בטוח שיש - דברים קלוקלים), רק אציין שאין זה נותן לנו שום לגיטמציה לקבוע עכשיו מה אמת\שקר, אלא ללכת נטו על פי הדרך שרבותינו הקדושים קבעו לנו. בכל אמת יש שקר, במיוחד בעולם הזה - שנקרא עולם השקר. והאמת תהיה אובסולטית ואולטימטיבית, רק כאשר תגיע הגאולה, בעזרת השם במהמרה בימינו אמן. עד אז, נצטרך לחיות גם עם השקר. ואני חושב שהעניין מוצה. כל טוב ובשורות טובות !