שאלה...

Blackpanter1י

New member
שאלה...

1.ידוע שחבישת כיפה במשך כל היום, זה לא מדרבנן, ולא מדאורייתא... (נכון מנהג ישראל דין לתורה הוא) וזה נפסק להלכה בשולחן ערוך, אבל גם זה שצריך קודם לישון על צד שמאל, ורק אחרי 12 בלילה לעבור לצד ימין נפסק בשולחן ערוך, וגם אופן נעלית הנעליים נמצא שם, השאלה היא האם זה שווה משקל לכיפה? אני בטוח שלא כולם מקפידים על הצורת שינה בלילה... ובטח שלא יקבלו על זה גיהנום לדעתי (למרות שאני קטן בכדי לדעת) וכיפה אחרי הכל זאת מידת חסידות, אז בקיצור מה המשקל של חבישת כיפה במשך כל היום? עד כמה זה חמור לא לחבוש כיפה? והאם אפר לשים ציצית בלי כיפה?

mgb

New member
כיפה וצד שמאל..

בס"ד שלום! לצערי אינני יכול להאריך כעת בתשובה אולי בהזדמנות אפרט יותר. אתה מניח הנחות וקובע עובדות ומסיק מסקנות שגויות, מסולפות ומוטעות.. פלא שיש לך שאלות כאלה?? לכן הרשה לי להבהיר לך: חבישת כיפה או בכלל כיסוי ראש לאיש מאז שכך נפסק בשו"ע היא חובה ולא מנהג! אסור ללכת ד' אמות ללא כיסוי ראש! אסור לאמר שם ה' ללא כיסוי ראש! אלה הן הלכות בשולחן ערוך ומחייבות כל יהודי כמו כל הלכה אחרת מהשו"ע! לישון על צד שמאל ולעבור לצד ימין זו עיצה מחז"ל ולא הלכה! מה שאסור הוא לישון על הבטן או על הגב בלבד! מי שיישן על הבטן או על הגב מקבל קללה ל"ע נמרצת מאחד מגדולי האמוראים!! וכן..הוא יקבל גיהינום על כך!! משקל חבישת כיפה במשך כל היום הוא בדיוק כמו משקל כל הלכה שיהודי מקיים ועוד יותר היות שהרבה שמירה רוחנית היא קובעת ותלוי בחבישה העבודה הגדולה ביותר המוטלת על יהודי - "יראת שמיים"!! כמו שנאמר(קהלת בסוף): "סוף דבר הכל נשמע..את הא' יירא..ואת מצוותיו שמור..כי זה כל האדם "! לשים ציצית ללא כיפה אפשר כי כל אחת מהן היא מצווה בפני עצמה! מקווה שכעת ברור יותר. בברכה חמה וה' ישמור עליך! מגב

החשמלאי

New member
אם אני שוכב לא לצורך שינה

אז מותר לי על הבטן\גב? וקרה לי כמה פעמים שבטעות נרדמתי על הגב.... מה זה אומר?

mgb

New member
שינה על הגב..

בס"ד אינני יודע מה זה אומר אבל זה לא נכון על פי ההלכה. גם לא לצורך שינה אסור בכל אופן אם מבינים מהו טעם האיסור מבינים שאין נפקא מינא לצורך מה. בברכה

האם גם לנשים אסור לישון על הגב?

האם גם הן צריכות לישון בצד שמאל ואז ימין ?תודה

TheNightcrawler

New member
לא הבנתי..

אז אתה אומר שחובה בעצם לזוז ולא להישאר על צד אחד... אני אמורה להתהפך מצד שמאל לימין..איך בדיוק?כאילו נניח נרדמתי על צד שמאל איך אני אמורה לשנות צד?מתוך שינה?

mgb

New member
שינה על הגב

בס"ד שלום! שתהיי לי בריאה רק!! ההלכה הזאת מתייחסת אך ורק לבנים ולא לבנות.. בברכה

Blackpanter1י

New member
זה אסור לבנים מיבה מאוד מסויימת,

אבל למה גם על הבטן? ואם זה באמת אסור לשכב על הגב... אז יש פה בעיה רצינית, כי יש המון אנשים לא שומרים על זה בכלל.

mgb

New member
שינה על הצד..

בס"ד מה שכן..מבחינה בריאותית ממליצים חכמים לישון על צד שמאל בתחילת הלילה משום שבצד שמאל נמצאת הקיבה וחום הגוף מיטיב עם העיכול. כשאדם מתעורר יסתובב לצד ימין ואז הדבר מועיל לפעולת הכבד. (קיצור שולחן ערוך סימן ע"א) בברכה

MOOLKI

New member
וואו... מעניין... לא ידעתי על הפן

הבריאותי שבדבר. החכמתי. תודה.

gdisrael

New member
בעניין גהינום לא גהינום

בין כה וכה כולם יושבים בגהינום, אפילו צדיקים גדולים - אז אני בכלל לא מבין את הפרפקטיבה להלכות וגהינום. ואין בכלל מקום בעבודת השם, לשקול שכר\עונש לעניות דעתי. זה מכוון לפנתר-שחור. ולתגובת רבי mgb על דין גהינום לגבי שכיבה על בטן\גב - איננו בקיאים בחשבונות שמיים, ואכן יש 'עונש' (תיקון, יהיה עדיף לאמר?) על עבירות, אבל הם לאו דווקא גהינום, לא כך ? יש עוד עניינים של תיקון. ובנושא נוסף - איני מצליח כלל וכלל להרדם על הצד , אלא רק על הבטן (גם על הגב לא) מה אני אמור לעשות ? להפסיק עם המנהג המגונה שנקרא שינה

mgb

New member
חשבונות שמיים

בס"ד הקלסיקה של אמירה "איננו בקיאים בחשבונות שמיים" שמיים משום מה יצרה מצב שאנשים מקילים בהלכה במקום לאמר מכיוון שאינני בקיאים בואו נחמיר שמא איננו נוהגים כראוי.. קיצורו של דבר לפעמים זו עצת היצר (הרע) לאמר "איננו בקיאים.." ובכלל מה פירוש?! בגלל שאיננו בקיאים זה אומר שיוותרו לנו על עבירות?? גיהינום לפחות בדבריי הכוונה לעונש כללי על עבירה ואיננו יודעים מה יקבל איש על מה..זה נכון!! אבל זה שיקבל?! בטוח! "כל מי שאומר שהקב"ה וותרן....."(ולא אמשיך!) לגבי הרגל.. אם חלילה וחס היה לך פרונקל גדול בגב או אתה יודע מה נאמר השתזפת יותר מדי בגב..מה תעשה? לא תישן 3 ימים?? או למשל אני נותן לך 1000$ על כל לילה שלא תישן על הגב..ממריץ מספיק?? מה שאדם רוצה הוא יכול! בצבא אומרים ש"לא יכול" הוא בן-דוד של "לא רוצה".. בברכה

gdisrael

New member
תשובה

שלום רבי mgb - שוב, כמדומני, הדברים יצאו מהקשרם. לעולם לא אמרתי שהמשפט 'איננו בקיאים בחשבונות שמיים' נותן לגיטמציה לחטוא. אבל בטח ובטח - הוא נותן לגיטמציה להפסיק את המנהג, שהוא באמת מגונה, להתערב בהנהגת השם יתברך את העולם - לקבוע לו מי הולך לגהינום\גן-עדן על פי מעשיו. אין בכלל עניין בין הלכות לבין חשבונות שמיים - הלכות זה עבודת השם, חשבונות שמיים זה עניין של זכר\עונש (או בקיצור, תיקונים והשגות). דקדוק במצוות, אינו יכול להתבטל בכפוף למשפט 'איננו בקיאים בחשבונות שמיים', ואכן, רק ה' יודע
איך הבנת זאת מדבריי. אני הסברתי למלעה, מה כוונתי בעניין 'אין לנו חשבונות שמיים', להגיד שעל שינה על הבטן - בן אדם יירש גהינום, זה מעשה פזיז בלשון המעטה - ואין, גם פה, שום קשר למשנה הידועה : ""כל מי שאומר שהקב"ה וותרן..." ובאמת, לא אמשיך. אני ארחיב : 1) אף אחד לא אמר שהקדוש ברוך הוא וותרן, אבל מאי וותרן ? על פי מידת הדין, 'כל' עם ישראל, מלבד אולי עשרות אנשים, לא היו צריכים לקום בבוקר. ואתה יודע זאת יותר טוב ממני. אם ה' היה מדקדק איתנו, כפי שהוא דקדק עם דור דעה, דור מלכות דוד ושלמה, דוד התנאים, דור האמוראים, ואפילו אחרי זה - אתה יודע בדיוק כמוני, שהעלום היה סביר להניח, נחרב. ולא בכדי אומרים, שגדול הדור היום, הוא פחות מעם הארץ של דור דעה, ואפילו דור התנאים. אין פה בכלל עניין של ויותר ! והרי שה' מוותר, שאין הוא הורג את כולנו ? מביא מבול חוזר לעולם ? הנהגת השם יתברך את העולם, משתנה. במרכאות כפולות, אין לנו השגה בדברים. כפי שהנהגת השם יתברך את העולם, לפני המבול הייתה שונה, ואחרי המבול השתנה. קל וחומר - אחרי קבלת תורה. ובטח ובטח - עם ירידת הדורות. אין לנו להבין ולו טיפה אחת בים הגדול, שנקרא חשבונות שמיים, שהרי יש טריליוני (אם לא גוגלי - מספר בעל 100 אפסים) זווית, בחינות, חשבונות וכו' וכו' וכו' וכו' מה גם - שכל עם ישראל היום בהגדרת 'תינוק שנשבה', אפילו דתיים, חרדים, חסידים, ליטאים וכו' וכו' ... אני לא יודע חשבונות שמיים ! לא מכיר גן-עדן\גהינום מהו ! לפי הגמרא, רובנו נירש כף הקלע, ודיננו כשל רשעי-עולם ! איני חס וחלילה אומר שגדברי הגמרא, לא נכונים ה' - כי הם דברי קודש עליון - אבל אין לנו השגה בדברים, כפי שהזכרתי למלעה. כמו שאמרתי, אינני יודע מהם חשבונות שמיים, לא גן-עדן גהינום ! זה כמו סינית, ואף גרוע יותר, בשבילי. אני יודע דבר אחד - וזוהי עבודת השם מהי. 1) ללכת בדרך תורה, לאכוף את ההלכות, ולעשות המצוות. 2) לאו סעיף 1. וזה מה שמדריך אותי בחיי, אהבת ויראת השם - ועבודת השם. לא נוגע לי בכלל שכר\עונש\תיקון וכו' , הרי בין כה וכה ה' מסתכל עלינו כמו תינוקות - הידע שלנו כה מוגבל, שההפתעה הכי גדולה שנגיע לשמיים (בעזרת השם, ונזכה למקום אשר הנשמות חצובות) היא עד כמה הידע שלנו היה חסר וקולקל - נבין עד כמה בחינת בורים עד אין-שיעור אנחנו. סוף דבר - את חשבונות השמיים, והנהגת העולם נשאיר לשם יתברך. אנחנו צריכים להסתכל על מה 'כרגע', שכפי שאמרתי - זאת עבודת השם, תורתנו הקדושה, יראת\אהבת השם, ובנתיים - לעבור את הרגע. וכאמור , שנגיע לגשר נעבור אותו. וכאמור עוד יותר, שיבוא משיח צדקינו - אומרים שכל המושגים שלנו יתהפכו, ונבין עד כמה הרבה פעמים דברים שחשבנו לאמת, נמצאים כשקר (אני חס וחלילה לא מדבר על הגמרא ותורתנו הקדושה ובכלל כל דבר קדוש באשר הוא, לפחות - את השגת הדברים מבחינתו, בזה אכן יכול להיות מצב - ואני גם בטוח שיש - דברים קלוקלים), רק אציין שאין זה נותן לנו שום לגיטמציה לקבוע עכשיו מה אמת\שקר, אלא ללכת נטו על פי הדרך שרבותינו הקדושים קבעו לנו. בכל אמת יש שקר, במיוחד בעולם הזה - שנקרא עולם השקר. והאמת תהיה אובסולטית ואולטימטיבית, רק כאשר תגיע הגאולה, בעזרת השם במהמרה בימינו אמן. עד אז, נצטרך לחיות גם עם השקר. ואני חושב שהעניין מוצה. כל טוב ובשורות טובות !

mgb

New member
חשבונות שמיים - סיכום!

בס"ד שלום! אין זה מענייני ותכני הפורום אז ארשה לעצמי לסיים את הדיון כך: הינך טועה טעות בסיסית חמורה בהבנה של עניין שכר ועונש ולו הדברים היו אמורים בשיחה אישית מילא אבל כאשר רבים קוראים בפורום ועלולים חלילה לטעות אין לי ברירה אלא להעמיד אותך על טעותך! ואתה טועה מאוד! איננו יודעים להקביל מעשה לשכר או עונש נקודתית אבל, איך אמרת בטח ובטח "על כל נעלם יביא הא-לוקים במשפט"! ויתור אתה מחליף ב"ארך אפיים" ועוד כהנה וכנה טעויות.. טוב.. עד כאן! אנא אל תגיב בפורום אם תרצה ואוכל נמשיך במסרים! בברכה ובהערכה! מגב

gdisrael

New member
שלום

"ויתור אתה מחליף ב"ארך אפיים" ועוד כהנה וכנה טעויות" זה לא מה שאמרתי, שוב הבנת מה שרצית להבין, אבל זוהי זכותך. שורה תחתונה - אני לא בודה שום דבר בליבי. אשמח שתשלח לי הודעה בפרטי, איפה בדיוק טעיתי - ולמה.

mnm6

New member
אתה צודק אחי לא חייבים גהנום אפשר ג

גם חס ושלום עוני ,מחלות,סגירת המזל,תאונות אסונות וכו' מה אגיד לך "מאד מנחם"

למעלה