תשובה
אני חושב שנעליים זו הקניה הכי חשובה לטיול, בטח לטיול ארוך. כיוון שהן יהיו רוב הזמן על הרגל, גם בטרקים אך גם ביום יום, אני חושב שהשיקולים צריכים להיות כאלה: 1. נוחות - אני מאמין שלכל אחד יש נעל שמתאימה לו כמו כפפה, פשוט צריך למוא אותה. 2. איכות - נעל חזקה, לא כזו שנראית טוב אבל תיקרע תוך שבועיים. 3. התאמה - פירוט בהמשך. 4. יופי - שתיראה טוב על הרגל, כן כן, יש סיכוי גדול שגם תצאי איתה. לגבי התאמה, אפשר לשים את הנעליים על סקלה. בצד אחד יהיו סנדלים - הכי נוחים בבית, קלים, מאווררים, אבל ככל שתקחי אותם למסלול קשה יותר הנוחות שלהם הולכת ופוחתת. בצד השני יהיו נעליים גבוהות למסעות הרים (תרגום צולע), הכי נוחות בשטח, סוליה קשה, תמיכה מירבית, אטומות למים וקור, אבל תנעלי אותם בבית זה יהיה סבל, הן כבדות ומגושמות יחסית. עכשיו תשאלי את עצמך איפה את עומדת. מן הסתם זה איפה שהוא באמצע. את רוצה נעליים שגם יהיו נוחות בטרקים אבל שלא יהיו כבדות מידי לסתם הליכה בעיר... תחשבתי לאיזה כיוון את יותר נוטה, וככה תמצאי את הנעל שלך. לטיולים קלים יש היום נעלי ספורט כאלה עם סוליה קשיחה, שיהיו הכי נוחות שיש. לטיולים בינוניים - נעלי זמש+בד עם/בלי גורטקס (נגד מים). לטיולים קשים עם משקל רב - אני ממליץ נעלי עור מלא.