שאלה...

raz248

New member
שאלה...

דיברתי עם חבר שלי לא מזמן על אמונה ודת, והוא אמר שהוא פעם היה בקת השטן או משהו כזה, והוא עשה טקס (לא רצה להגיד לי מה הוא עשה שם), אמר כבר דברים ושכל הדברים האלו קרו "בטומא". אמרתי לו שיכול להיות שזה צירוף מקריים אבל הוא אמר שאחרי שהוא הפסיק את הטקס והתחיל ללכת חזרה לפנימיה הוא הסתכל על השמיים ולטענתו הוא ראה אותו(!). עכשיו, לפי מה שאני יודע, דמות השטן נוצרה ע"י הכנסייה כדי להפחיד אנשים ולהחדיר להם את האמונה. עוד אני יודע שהדמות לקוחה מאמונה פאגנית כל שהיא. עכשיו, אם הדמות היא המצאה של הכנסייה, למה חבר שלי התפלל ואת מי הוא ראה?!
 

מילקי 888

New member
לפי דעתי...

האמונה שלי היא שהשטן הוא חלק מהאישיות של כל אחד מאיתנו, החלק שמושך אותנו לחומריות למחשבה אגואיסטית ולכל מעשה או מחשבה מטועת בעצם שמובילה אותנו הרחק מהיעד האמיתי שלנו ומהשלווה האלעית הנוצרת ממעשית וכוונות טובות. אם החבר שלך היה בקת שכזו לפי דעתי זה אומר שהוא התחבר ליצר הרע שבו ובלי להכנס לוויכוח אם זה מעשה נכון או לא, מבחינתי אם הוא ראה את עצמו בשניים כל זה מתחבר לדברים שאמרתי מהתחלה שמסבירים מהם השטן, אין יותר מהעובדה שהוא התחבר לעצמו בדרך הלא נכונה ומה שהוא ראה זה את דמותו בלבד. סליחה על הזילזול אבל מה מרגש בלראות את עצמך? הרי אתה עושה זאת כל יום מול המראה לא? אין זה הישג גדול או הארה כל שהיא. ניתן לומר ששמיים הראו לו שבדרכו הוא חושב על עצמו בלבד ולא על הסובבים ואין זו הדרך הנכונה. לגבי הכנסייה וכל המסביב זה עניין של אמונה כ ל אדם באמונתו יחייה יהיו כאלה שיגידו שהשטן זו דמות שאכן הומצאה על- ידי האדם ויהיו כאלה שיראו בה דמות אומנם לא מוחשית אך כמו האלוהים דמות אמיתית לכל. כמו שכל דת מאמינה באלוהים שלה בצורה אחרת כך גם בשטן, ולפי דעתי זהו פשוט החשבה/היצר הרע המנסה להסיט אותנו מהמטרה האלוהית. להתפלל לכך? או לבנות קט? נראה לי קצת דרמתי מידי לא? :)
 

מילקי 888

New member
תיקון טעות***

מוטעת* עילאית* ממעשים* בשמיים* (סליחה, העייפות משתלטת)
 

Swicca

New member
Yeah..

I remmember that one. The church wanted everyone to hate the pagans so no one will be influenced by their blieves, so they took the male side of their religion which is a person with "horns"(!) and made him the devil.... hence satan. :) If he belives in him he probably didnt hear this before or he has a deep belief that cannot be changed by reason. Just respect it. If you really wanna at least try to see it the way he does, then ask him how it made feel and what he thinks on it exactly.
 
מה זה משנה מי המציא מה?

העיקר הוא מה זה אמר לבן אדם. זה הכל שפה אידיוסינקרטית. לך תבין.
 

MetalSinagouge

New member
אהמ...

הכל פשוט מאוד. אני לא רוצה לרמוז לחוסר כנותם של אנשים שאני לא מכיר, אבל במצב הזה, זו אפשרות לא מבוטלת. כן, אתה צודק- דמות השטן לקוחה מאמונות פאגאניות שונות. פאן היווני תרם את המראה. לוציפר את הרצון למרד. לוקי את העורמה. סת' את הביטחון. צ'רנובוג (הרוסי
) את האופל הכללי. חלק מהאלים האלה נעבדו על ידי הפאגאנים, חלק פשוט נתפסו בתור דמויות דואליות שבלעדיהן אי אפשר להתקיים, כמו צ'רנובוג. בשטניזם של ימינו יש המון זרמים, חלקם רציניים, חלקם נועדו לקחת כסף מאנשים, חלקם עושים את 2 הדברים בהצלחה מרובה. יש שטניזם ולוציפריאניזם דתי. בעוד שהראשונים סוגדים לשטן הנוצרי (ועל ידי כך הם בעצם עצמם- נוצרים בעקיפין), השניים סוגדים לדמות המיתולוגית הרומאית שמסמלת אור, חוכמה, גדולה, מחשבה חופשית וכו' (כמה אירוני שזה כמעט ההפך ממה ששטנישטים תאיסטים מנסים למצוא אצל השטן שלהם). זהו.
 

neophile

New member
הוא ראה את מה שהחדירו לו לראש

חבר שלך ראה "תמונה" שהחדירו לו לראש באמצעים היפנוטיים.
 

ההגמון

New member
לפי האמונה שלי, וקצת היסטוריה.

הכנסייה הנוצרית הפכה את הדמות של האל "פאן", אכן, מתוך חלק מהמסורות הפאגניות, לדמותו של השטן, כדי שאנשים יצטרפו לכנסייה. אבל לפי האמונה שלי, הכנסייה הנוצרית לא "המציאה" את הדמות הזאת, היא לקחה אותו מהפאגנים, שגם הם "לקחו" אותו מאייפשהו. לדעתי, זאת דמות של יצור לא אורגני (שדים למשל, הם יצורים לא אורגניים), שאחראי, במיימד מסויים שקשור למיימד שלנו (הם נמצאים באותו מגדל) על דברים מסויימים. מכיוון שהשטן נתפש כדמות הזאת, שהוא בעצם היצור הלא אורגני הזה, חבר שלך התפלל אליו. אבל אני גם מאמין שמה שהוא ראה בשמיים היה או שקר או דמיון.
 

neophile

New member
הלא נודע

"אבל אני גם מאמין שמה שהוא ראה בשמיים היה או שקר או דמיון." העולם הוא לא מטריאליסטי נטו, יש שכבות רוחניות כל התורות האזוטריות נותנות הסבר לגבי השכבות. יש תורות איזוטריות מטריאליסטיות יותר, ויש רוחניות יותר כמובן שברמה הכי עמוקה כולם מדברים על אותו הדבר , הלא נודע. בן אדם עם מערכת אמונה מסויימת יתייחס למה שאתה קורא לו דמיון כדבר אמיתי בהחלט.
 

ההגמון

New member
כמובן שזה

עיניין של תפיסה. אבל אני בספק אם מנקודת הראות של פאן, או אותו שד שהוא ראה בשמיים, הוא הציג את עצמו בפני אותו בנאדם. מה שאני מנסה להגיד, שאם היצור לא אורגני הזה לא היה שם באותו זמן, סימן שזה היה דמיון, וזה בכלל לא משנה אם לפי התפיסה של אדם כזה או אחר זה מציאות. אבל כמובן, שבשביל זה אתה צריך לשאול את אותו שד. רוצה לנסות?
 

neophile

New member
הודעה ארוכה

יש איזה שהיא אמת שחומקת ממך , אמת מהסוג שגורמת לנו להיות פחות שפויים אני מכבד את זה ואני לא ילחץ בעניין אחרי עמל רב יצרתי קשר עם המלאך השומר הקדוש לכן אני לא מפחד משדים . לפני שנה-שנתיים אחרי שעשיתי קורס תיקשור הייתי בטוח שיצרתי קשר עם ה"מדריך המלאכי" שלי , שהוא המלאך השומר הקדוש לא מעט פעמים אימצתי מערכות אמונה חדשות , רק כדי לשחרר אותם זמן מה אחר כך...למדתי מהם דבר מה והמשכתי הלאה תמיד התענינתי בתיאוריות קונספירציה מוזרות ,כאלה שגרמו לי לחרדה איומה...תמיד הרגשתי שיש במציאות הזאת משהו...מתחת לפני השטח שיש סיבה לכל התימטום כל הזמן הזה שדיברתי על להתפטר מהאגו...זה היה חוסר לוגיקה מצדי עכשיו אני מבין שיש להרחיב את האגו מעבר לדפוסים הבסיסיים של השרדות ומין, דפוסים אוטומטים... כל עוד הייתי בדפוס הזה של דיכוי האגו זימנתי לחיים שלי עוד ועוד ארועים שבאו ללמד אותי שלהדחיק את הבעיות הפסיכולוגיות שלי לא יוביל אותי לרוחניות או כל דבר כזה... לא שאני מצטער על רגע אחד, עם החיסרון הזה באו יתרונות ככה זה היקום , לכל דבר יש מחיר. ההתפתחות הזאת היתה יעילה בשבילי , האם זאת היתה ההפתחות האופטימלית? כנראה שלא אבל אין טעם לבכות על העבר. לדעתי זה אחד השיעורים הכי חשובים של הנשמה, להסתכל אחורה ולהודות שהייתי יכול לעשות את זה יותר טוב ועדיין להאמין שזה היה בדיוק מה שהנשמה שלי התכוונה. כי זה אני שמסתכל אחורה ולא הנשמה שלא נמצאת במסגרת הזמן שלנו. לקחתי את זה מאוד קשה כשקיבלתי זילזול במערכות האמונה שלי , בייחוד כשניטפלו אלי לקטנות לוגיות. במקום לעזור לי הם דרכו על הפצעים שלי ונהנו מכל רגע . גישה של אדם לאדם זאב . ניצול חולשות של אנשים לשם השגת רווח מיקסמי , זאת לא עבודת אלים או אלות זאת עבודת טפילים.
 
למעלה