שאלה

שאלה

אולי מישהו מכיר ברשותכם תלמוד עם יותר סימונים מאשר התלמוד הרגיל , כי פשוט לפני כמה זמן אני קראתי בבית כנסת חוברת של מסכת שבת ובכל עמוד היה " מקרא " בתחתית העמוד של המון סימונים .

mgb

New member
תלמוד מפוסק..

בס"ד שלום ! אכן יש וזכורני שפעם הייתי לומד מגמ' עם פיסוק. והכוונה לש"ס רגיל(דפוס ווילנא המקובל) אבל עם תוספות של סימני שאלה, קריאה, פסיק, נקודה, מרכאות, סוגריים וכו' אם אינני טועה הגמ' נקראת "ש"ס מפוסק"! אם יעזור אני מוכן בלנ"ד בדף שאנו לומדים כאן לפסק עבורך את הדף! בברכה מגב

היו שמה המון סימנים ...............

כמו למשל היה סימון של " כוכב " ושל " סימן שאלה " ועוד כהנה וכהנה . זה היה ספר של " חסידות בעלז " בירושלים . " חזק ואמץ ! כבוד הרב
" .

mgb

New member
סימני גמרא

בס"ד שלום שוב! אחחח...כמה טוב לאמר לך שוב ושוב "שלום"! הבט נא, למעשה בכל גמרא ישנם סימנים אבל הם נועדו ל"קישורים" או ל"הגהות" ולא להקלת הקריאה. ל"קישורים": "עין משפט-נר מצווה": לרמב"ם לטור לשו"ע "מסורת הש"ס": לסוגיא דומה במקום אחר בש"ס. "תורה אור": לפסוקים בתנ"ך ל"הגהות": הגהות הב"ח (בית חדש) הגהות הגר"א (הגאון רבנו אליה') גיליון הש"ס (הגהות והערות) לרעק"א (רבי עקיבא אייגר) הגהות מהר"ב רנשבורג הגהות מהר"י לנדא תו"י (תוספות ישנים) לכל אחד מהקישורים או ההגהות הנ"ל יש סימון מיוחד בדף. בברכה

למעלה