שאלה

julietta1

New member
שאלה

שלום לכולם...לא פעם אחת עולה במוחי השאלה מדוע אין תחרויות לריקודי בטן בארץ? מדוע אין יותר פעילות במה בתחום..הכרת הריקוד כאומנות.. אני מודעת לעובדה שטורחים ומנסים לפתח ז'אנר זה של מחול אך למרות כל המאמצים המחול עדין לא קיבל את הכבוד המגיע לו. מקרה שנורא הרגיז אותי היה כשפניתי לקבלת יעוץ בנושא רקדן מצטיין בצבא לפני גיוס וענו לי שאם אני לא עוסקת במחול קלאסי או מודרני אין לי אפשרות לקבלת הטבטת של רקדן מצטיין. האם זה לא חוסר כבוד לכל שאר סוגי המחול?! אני רוקדת מגיל שש סיגנונות מחול שונים..בשלוש השנים האחרונות אני עוסקת רק במחול המזרחי ומציגה את ישראל בהופעות בארץ ובעולם. לדעתי הבאת הריקוד לתודעה רצינית יותר כסוג של אומנות זו בקשה לגיטימית לגמרי...הלא כן?!

julietta1

New member
זו אני

אחרי זכייה בפסטיבל לאומנויות ילדים ונוער במוסקבה

julietta1

New member
אני מצטערת

משום מה הקובץ לא נשלח ...אנסה בפעם אחרת. בכל מקרה אשמח אם תגיבו לי על השאלה הקודמת

yberry

New member
דעותי בנושא

תחרויות בתחום הזה נראות לי לא במקום, ממש נוגדות בעיני את מהותם של ריקודי הבטן... כזה דבר אורגני, בו הרקדניות ניזונות אחת מהשניה ונותנות אחת לשניה - יש משהו מנכר בתחרות שישבור את האנרגיה המיוחדת של צורת המחול הזאת. לעומת זאת, זה שלא מכירים בעיסוקך בתחום כאמנות של ממש זה חבל מאד... הצבא נאלץ לשים גבולות על תכניות המצטיינים שלו ותמיד נשארים בחוץ כל מיני אנשים לא פחות ראויים מאלה העוסקים בתחומים המוכרים. אני מאחלת לך שתגיעי בשירות הצבאי שלך לשרת תחת מפקדים שידעו להתגמש איתך כדי לאפשר לך להמשיך ולקדם את עצמך בתחום. ושתהני גם מהדרך...

למעלה