שאלה..

שאלה..

אם אני אוכלת פרי ומברכת "העץ" ואז אחרי 10 דק' אני רוצה לאכול עוד פרי אז אני מברכת שוב ? ככה גם נגיד אני שותה מים ומברכת "שהכל" ואז אחרי 10 דק' אני שותה קולה אני צריכה לברך שו2?

אוקיי עוד שאלה..-האם זה נכון

שאם יש לאדם פחדים בלילה אז שמים סכין וגפרורים מתחת למזרן? מה אפשר לעשות חוץ מזה?

פסיבי 1

New member
ראשית מה שאת כותבת עם הסכין זה

אמונה תפלה שני דברים ששמעתי שעוזרים 1.קריאת שמע על המטה 2.תפילת ערבית 3.מזמור תהילים יושב בסתר עליון 4.נשמע מצחיק אבל אם כל זה לא עוזר אפשר גם לישון עם אור 5.צריך לזכור שכל הפחדים נובעים מחסרון האמונה,כי אם היינו מאמינים שהכלו מה' יתברך ,ובלעדיו כלום לא יכול לפגוע בנו, אז באמת לא היינו מפחדים מכלום,ולכן כדי לעבוד על הבטחון בהקב"ה

ואם אני שותה קולה ואחרי חצי דקה

מים אני צריכה לברך שוב ??(בידיעה שלא ידעתי אם אני ישתה מים)

mgb

New member
היסח הדעת בברכות הנהנין

בס"ד הכלל הוא כך: אם לא ידעת כלל על האפשרות לשתות שוב חייבת לברך. אם לא חשבת כן או לא אם היה מונח לפנייך פטורה מברכה. אם את מתארחת אינך מברכת בכל מקרה. הנ"ל אם בין שתיה לשתיה לא עברה כמחצית השעה. בברכה

אסביר...

הגעת לחברה וכבדו אותך באבטיח - את מברכת בורא פרי האדמה. לאחר רבע שעה הביאו מילון - אין לברך שנית - כי אורח מברך על דעת כל מה שיגיש לו בעל הבית.

פסיבי 1

New member
אבל אם יגישו לך משהו שהברכה שברכת

לא פוטרת כןתצטרכי לברך כלומר אם יגישו לך פרי לא תברכי מכיוון שברכת אדמה וזה פוטר פרי העץ ,אבל אם יביאו לך לשתות תצטרכי לברך כי אמה לא פוטר שהכל פתרון נוסף שאת מתארחת תכווני לפ]טור רק את מה שברכתו אותו דבר ואז אין לך בעיה לברך אפילו עץ לאחר אדמה

למעלה