אינני יכול להסכים אתך.
לצערי אתה נוטה להשתמש בקלישאות שפשוט אינן נכונות אם לא להגיד שקריות. לא אכפת לי מי מפיץ אותם ולמה. אבל עצה כללית שלי בשבילך – תמיד כדאי להיות ביקורתי ולהשתמש בשיפוט עצמאי. - רק לחלק מוו שו יש מטרה להראות יפה. וזה החלק הקולנועי, אומנות הבמה והבידור כמו לדוגמה סרטי ג'קי צ'אנג וג'ט לי או דוגמה אחרת – אופרה סינית מסורתית, קרקס סיני. - בנושא הספורט אתה לגמרי הופך הכול ביחס למציאות. ידוע לכל ילד שספורט תורם להתפתחות ועיצוב האישיות בצורה מעולה, הוא גם מקדם נושאי בריאות וכושר גופני. בעצם זאת הסיבה שספורט לסוגיו נתמך בידי כל המדינות בכל העולם. ספורט וו שו אינו שולל כלל וכלל כל הדברים האלה. להפך שם דגש לא על תכונות האלימות ולוחמניות, אלא על תכונות השיפור וקידום הבריאות והאישיות. אתה חייב להבין שלא כל מי שהיה עוסק בעבר באומנויות לחימה היה עוסק גם בהתפתחות עצמית ועיצוב אישיות. שומרי קרוונים ב-"דרך המשי" היו לוחמים פשוטים ודאגו בעיקר לכיסם, נגדם נלחמו אומני סגנונות שונים שהיו פשוט שודדים. חיילים בצבא הקיסרי היו פשוט חיילים ורק גנרלים אגדיים בודדים אופיינו בגדולות אישית. דמויות רבות וחשובות בהיסטוריית וו שו היו לא כל כך חיוביות עם תכונות נעלות. אפילו נזירים לוחמים משאולין או ממנזרים אחרים לא ממש כולם תמיד היו מלאכים. אין צורך באידיאליזציה של אמני לחימה של העבר. - בצורה הכי רחבה השתמשו בוו שו ככלי ללחימה ב-"מרד הבוקסרים" בסוף מאה ה-19 – תחילת מאה ה-20. היום מאוד קל היה לך לברר את התמונה האמיתית עם וו-שו. הסגנון המודרני צ'אנג צ'ואן נמצא בשימוש בצבא הסיני בצורה רחבה. בצורה יותר מצומצמת הם עובדים עם סגנונות מסורתיים אחרים, זה כולל גם צ'י גונג לסוגיו. כמובן הם מתאמנים מאוד חזק על סאן דה. מדינות רבות אחרות במזרח הרחוק מפעילים לימוד של וו שו מסורתי ומודרני בכוחות הלחימה שלהם (צבא, משטרה, מיוחדים למיניהם). מאוד נפוץ סגנון ווינג צ'ון. המשטרה בטייוון לומדת שואי ג'יאו. משתמשים בצורה רחבה מאוד בצ'י נה. שיטות מסורתיות של לחימה עם נשק קר (מקלות במשטרה, סכינים בקומנדו...). אתה יכול להיות בטוח שהסינים והמדינות השכנות דואגים לא לאבד את הדברים שהם הנכס האמיתי בתרבות ובהיסטוריה שלהם.