שאלה

adidas88

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה בתור תלמידה ולא בתור מורה. אל תילחצי-לכל מורה יש את שיטת הלימוד שלו ולפעמים זה גם בכלל לא קשור לאיך שאתה נוהגת אלא שיטה אחרת. בהצלחה לך!

lsd500

New member
זה מה שצריך ללמוד בשיעור הראשון..!

מה אם לא זה? הסתכלות על ההגה? מישוש ידית ההילוכים? מה בדיוק אפשר ללמוד בשיעור הראשון אם לא עצירה, התחלת נסיעה והחלפת הילוכים???? אלה דברים של שיעור ראשון... בשיעורים שאח"כ לומדים מראות, פניות, השתלבות...

abcdcba

New member
אני מסכים איתך, חןץ מהדעה שלך

"לדעתי, מורה שמלמד כבר בשעור הראשון להחליף הילוכים ,התחלת נסיעה , עצירה (וכמובן כבסיס גם הכרת הרכב, הכנות לנסיעה והתנעת המנוע) הוא מורה חפפן"- כל מורה נהיגה מלמד בדרך שונה- בלי קשר לניסיון התלמיד- ואין זכות לתלמיד או למורה אחר לומר אם הדרך שלו לא טובה- בסופו של דבר זה יכולותיו של התלמיד על הכביש שיעידו האם דרך הלימוד הייתה טובה או לא. המורה שלי לימד החלפת הילוכים, התחלת נסיעה ועצירה על השיעור הראשון- והתלמידים שלו הם בלי יוצא מן הכלל תלמידים שמגיעים עם ביטחון ויכולות טובות מאד על הכביש.

פרטנר

New member
ואת זה אתה קבעת?

דעתי מבוססת על נסיון רב בתחום . שעור הראשון, גם אם מאוד ממהרים ,קשה עד בלתי אפשרי ללמד את התלמיד להכיר את הרכב ברמה הבסיסית -אביזרים מדים וכד', להסביר לו על תנוחת הנהיגה הנכונה וההכנות לנסיעה ,התנעת המנוע שימוש בסיסי בהגה (כולל תירגול) וקבלת תחושה בסיסית של נהיגה ברכב כולל שימוש בדוושת הגז (ואם התלמיד ברמה טובה גם בלם ומצמד בהנחיית המורה. להספיק ללמד גם החלפת הלוכים התחלת נסיעה ועצירה הווה אומר חיפוף של הדברים שהוזכרו קודם.

abcdcba

New member
../images/Emo13.gif אני לא מפקפק בכישוריך

אבל אתה מפקפק בכישורי עמיתיך למקצוע. אני מכיר מספר מורים שמלמדים בדרך שאתה מכנה אותה "חפיפניקית", ואין לך זכות לומר עליהם שהם לא מורים טובים (כשאפילו לא פגשת אותם או ראית את היכולות של התלמידים שלהם).. אני לא פיקפקתי בדרך הלימוד שלך, וכך גם לא מורה אחר, כך שלך אין זכות לפקפק בדרך הלימוד של מורים אחרים. עם כל הכבוד, גם אתה מורה מהמניין, עם דרך לימוד משלך- ועם תלמידים משלך, וזה לא אומר שדרך לימוד אחרת היא אינה טובה- לפחות לך אין זכות לקבוע זאת.

פרטנר

New member
אין לי זכות?

מדוע אין לי זכות להביע את דעתי ? אם היא לא מוצאת חן בעיניך -אל תקבל אותה . מעניין שכשמכנים כאן מורים כגנבים ורמאים ,למרות הטיעונים המגוחכים ,לא מיהרת לגנות זאת. ואגב, אני לא מפקפק בכישורים של אף מורה אך מנסיוני אני יודע שעם עובדות (שאני מכיר טוב יותר ממך ,יש להניח) קשה להתווכח. נסה אתה ,ב40 דקות (וקצת יותר אם תרצה) להעביר מידע וחומר שאמור לגזול זמן כפול לפחות ותיווכח שאתה נאלץ לוותר על חלקו או לדקלם משפטים שהתלמיד כלל לא יזכור. אני כמורה משתדל שתלמידי גם יבינו מדוע הם אמורים לעשות את מה שהסברתי להם ולא "לאלף" אותם לפעולות אוטומטיות .

abcdcba

New member
יש לך זכות להביע את דעתך על

שיטת לימוד זו או אחרת. אבל אין לך זכות, כמו לאף מורה נהיגה אחר, או לתלמיד אחר, להכריז בפורום ציבורי ששיטת לימוד של מורה כזה וכזה היא שיטה לא טובה או "חפפנית". אתה יכול להביע את דעתך, אבל במקרה זה- במעמדך כמורה נהיגה, זה מעשה לא ראוי לגנות שיטת לימוד שונה משלך. גם למורים שאתה כל כך מגנה יש ניסיון עשיר, יכול להיות אפילו יותר משלך, וגם להם יש עובדות בשטח (העובדה הסופית היא יכולות התלמיד והתמודדותו בתנועה ובכביש). אני מציע שנסיים את הדיון כאן. אני לא פיקפקתי לרגע בניסיונך או בדעתך. אני רק הדגשתי את הנקודה שאין לזלזל בדרך הלימוד של מורים אחרים אם היא שונה משלך- שכן חלקם אף מורים מעולים (ולא "חפיפניקים" כמו שכינית אותם). ודרך אגב, לא מעט פעמים גיניתי בפורום הזה כינויים של מורים ושל בוחנים- כך שלפחות אותי אתה לא צריך להשמיץ. תודה ולהתראות שבוע טוב

פרטנר

New member
תודה שאתה מעניק לי זכויות../images/Emo140.gif

בהודעותי לא היו ולא יהיו התיחסויות למורה זה או אחר (ובטח לא שמות) . אני לא מגנה אף אחד ולא מכריז הכרזות אלא מתייחס לעובדה שהועלתה כאן הגורסת שמורה שמלמד בהדרגה וביסודיות הוא גנב ומושך שעורים , ואילו מורה ש"מספיק " הרבה ומהר עדיף עליו. אני טוען שדווקא המורה הראשון עדיף.(וכן ידידי , יש לא מעט מורים חפיפניקים בשטח).

B i g B

New member
לא הייתי רוצה ללמוד אצלך...

סליחה על הגסות אבל זה נשמע לי ממש מטומטם, "בשעור הראשון ... קשה עד בלתי אפשרי ללמד את התלמיד להכיר את הרכב ברמה הבסיסית". איך אפשר להתחיל לנסוע ברכב מבלי להכיר אותו קודם ברמה הבסיסית? "כולל שימוש בדוושת הגז.." באמת תודה, אם הייתה בצד שלך הדוושה הזאת גם בה היית משתמשת במקום התלמיד?

Krishi

New member
תגיד.. אתה בסדר?

תלמיד בא לשיעור ראשון.. לא יודע מהחיים שלו.. אתה חושב שאפשר ללמד אותו ישר איך לנהוג אפילו ברמה בסיסית? אתה יודע כמה חומר צריך להכניס לו לראש? חצי מהשיעור יילך רק על הסברים וגם זה בצורה לקונית לחלוטין שבסופה הוא לא יזכור הכל... ואז החצי השני יילך על התרגול שיתבצע גרוע כי התלמיד לא יזכור חצי מההסברים וגם אם הוא יזכור יקח לו זמן לבצע את זה בצורה טובה ונכונה (זמן הרבה יותר גדול משיעור אחד)

פרטנר

New member
אני מבין.

זכותך לבחור את מורה הנהיגה שלך. אתה הרי לא ממש מבין בתחום וקרוב לודאי תבחר במורה שיכוון את דבריו בכדי לרצות אותך ו"לקנות " אותך. יבטיח לך רשיון תוך 28 שעורים או פחות עוד לפני שהכיר אותך. מלבד זאת, רצוי שתקרא את המשפטים עד הסוף . אני כתבתי:",קשה עד בלתי אפשרי ללמד את התלמיד להכיר את הרכב ברמה הבסיסית -אביזרים מדים וכד', להסביר לו על תנוחת הנהיגה הנכונה וההכנות לנסיעה ,התנעת המנוע שימוש בסיסי בהגה (כולל תירגול) וקבלת תחושה בסיסית של נהיגה ברכב כולל שימוש בדוושת הגז (ואם התלמיד ברמה טובה גם בלם ומצמד בהנחיית המורה)."וזה מתייחס ל"שעור הראשון, גם אם מאוד ממהרים". אז מה נשמע לך מטומטם - אין לי ממש מושג. נ.ב יש לי דוושת גז נוספת ואני משתמש בה לעיתים במקום התלמיד.

aviGODFATHER

New member
2 שיעורים זה באמת מוגזם...

בשיעור הראשון שלי (זה היה שיעור כפול) - התחלתי נסיעה עם גז והגה ואחרי כמה דקות התחלתי עם הקלאץ' וההילוכים. 2 שיעורים זה יותר מדי זמן בשביל לגעת רק בהגה ובגז. אם שיעור הבא את לא תגעי בהילוכים ובקלאץ' תעברי מורה כי זה נראה לי מורה שסתם ימשוך אותך, ועדיף להיפטר ממורים כאלה כמה שיותר מהר (אם עברת תאוריה אל תביאי לו את הטופס עדיין).

Yakird12

New member
שלום לך !

אל תעשי את אותה טעות שאחותי עשתה ! גם לה זה היה ככה המורה שלה לימד אותה הכול בנפרד והיא הגיעה ל70 שיעורים בגלל זה ! הצעה שלי תעברי למורה אחר כבר עכשיו . בהצלחה !

tttttttttt1

New member
איזה שטויות..חשבת פעם כל זה שאולי

אחותך לא נהגה 100% לא הייתה מוכנה לטסט...ברור שקל להאשים את המורה..."המורה היה גנב,מורה סתם משך"....יש כאלה שלא מוכנים לטסט אחרי 28 שיעורים...מה לעשות...יכול להיות שההתחלה של מי שכתבה את הההודעה היה קצת לא טוב אז הוא לא רצה לסבך אותה ישר על ההתחלה....כמו שנאמר פה=כל אחד והקצב שלו....

רן88

New member
../images/Emo45.gif אני אומר לכם שהמורה שלי ועוד

מורים מכאן מלמדים בשיטה הזאת והרבה עברו אצלם אחרי מספר סביר לחלוטין של שיעורים וטסטים. לא צריך להכריז הכרזות אחרי שני שיעורים, אם בשיעור 20 היא עדיין לא תיגע בהילוכים אז זו בעיה.

Yakird12

New member
למה אתה מדבר שטויות?

אחותי נהגה מצוין הוא סתם גנה ממנה כסף וככה הוא עשה לחברות שלה גם.... הוא לימד אותה פניות בנפרד הכול בנפרד ועל כל נושא הוא לקח לה איזה 5 שיעורים ... סלח לי אבל זה מורה גרוע ! המורה שלי לימד אותי כמעט הכול ב-10 שיעורים והגיש אותי לטסט בשיעור 33.

One Echoe

New member
גם המורה שלי מלמד ככה

ואני אומר ברצינות, הוא אחד המורים הטובים ביותר, לדעתי. למרות שאני לא מכיר מורים אחרים, אפשר לראות שהוא ממש מלמד לנהוג בצורה שקולה וזהירה, והוא לא מחפף בשום דבר, והוא גם לא מלמד איך לעבור טסט רק, אלא הוא מלמד לנהוג. חבל סתם לדבר שטויות.

למעלה