שאלה

FenifoX

New member
שאלה

היום היה לי שיעור נהיגה שני ואני לומדת על ידני. בינתיים אני עוד לא על הקלאץ' וההילוכים. מתי בערך אני אמורה להגיע גם להילוכים? ז"א באיזה שיעור בערך? תודה.

samata

New member
אה?! 0_O

מה זאת אומרת לא נגעת בקלאץ' ובהילוכים?! מה הוא עשה איתך בשני השיעורים האלה?

בנתיים

את מכוונת את ההגה ונותנת גז ?! זה לא נאמר בזלזול או משהו אני פשוט מנסה להבין... לא יודעת, כל אחד והשיטת לימוד שלו... לי זה קצת מוזר, כי אני זוכרת שהמורה שלי סיפר לי על מקרה יוצא דופן לשלילה שהמורה לא נתן מייד לגעת בהילוכים. שווה בדיקה.

רן88

New member
תלוי במורה.. למה סתם להלחיץ?

גם המורה שלי (ועוד איזה מורה או שניים מהאזור) לא נותנים לעשות הכל כבר בשיעור הראשון. מתחילים עם הגה, אח"כ מוסיפים גז וברקס, בסוף מגיעים גם ההילוכים והקלאץ'. בשיעורים הקרובים (תלוי בך) תתחילי להשתמש בהם, את רק בהתחלה, ממש אין לך מה לדאוג.

lsd500

New member
זו גניבת כסף.....

היום אין דבר כזה שיעור ראשון רק הגה, שיעור שני גז וכו'.... 2 שיעורים הלכו פארש. גם אם לומדים את הכל בשיעור הראשון (גז, ברקסף קלאץ' והגה) לומדים אותו דבר...... הגה זה קל, מובן מאליו, קלאץ' לומדים להשתמש........ מורים גנבים.......

זה טבעי, אותי לימדו להתניע בשיעור

ראשון, להפעיל את הווישר בשיעור השני, לכוון את הכיסא בצורה מקצועית בשיעור השלישי, נגעתי בהגה רק בשיעור החמישי, את ידית ההילוכים ליטפתי בשיעור השישי אבל השתמשתי בה מעשית, אחרי שלמדתי להכיר את הקלאצ' בשיעור השמינית, את דוושת הברקס הכרתי בשיעור העשירי רק! המורה אמר לי אז שאם אני אראה שיפור ואנהג טוב בשיעור הזה, אז בשיעור הבא, השיעור האחד-עשרה הוא יעלה איתי רמה ויכיר לי את ההנדברקס. בקיצור, זה טבעי לחלוטין, אין כאן גניבת כסף, למורה יש 28 שיעורים ובכל שיעור הוא יראה לך חלק אחר מהאוטו.

lsd500

New member
זו לא הדרך הנכונה.

לא מחלקים את כל הנושאים ל-28 שיעורים. בשיעור 15 אני כבר ידעתי הכל ושלטתי בהכל! שאר השיעורים נועדו לתרגול ולמידה של מצבי כביש חדשים..... בשיעור הראשון למדתי להפעיל את הכל מהכל!!!!!

מתן1002

New member
טעות ללמוד ככה!!

איך הכרת את דוושת הברקס רק בשיעור ה -10 ? תסלח לי אבל אם זה נכון המורה שלך צריך להחליף מקצוע ככה לא מלמדים נהיגה!!!

מה נסגר אתכם? אתם לא יודעים לזהות

הודעות שנכתבות לצורך הומור בלבד? תפעילו קצת את ההיגיון... צחקתי... ברור שלא... זה בא ללעוג על דרך הלמידה של המורה שלה...צריך להתחיל קלאצ' והילוכים משיעור 1...

lsd500

New member
ברור שזה בצחוק אבל לא זו הפואנטה

הבעיה היא שיש מורים שרואים תלמיד פחדן, ישר נותנים לו רק את ההגה והם בדוושות..... זה דבר לא נכון וזה מוריד את הביטחון של התלמיד..........

gold ayelet

New member
זה לא תמיד קשור לתלמיד, יש מורים

שזו השיטת לימוד שלהם, וזה מפגר!! המורה הראשון שלי גם עשה לי ככה בהתחלה ואני ממש לא פחדתי ,הוא תמיד אמר שיש לי עודף ביטחון ! (חצוף, כל הזמן ניסה להוריד לי את הביטחון)...הוא אפילו אותת בהתחלה!! ואמרתי לו שאני רוצה לאותת..וזה מה שעשיתי קיצור הוא גם לימד חרא, אבל הבנתי את זה רק כשעברתי מורה.

רן88

New member
ממש לא

התלמידים שהולכים למורים שמלמדים הכל בשיעור הראשון והתלמידים שהולכים למורים שמלמדים בהדרגה הם אותם תלמידים. ההבדל הוא שאלה שהולכים למורה שמלמדים הכל מהשיעור הראשון מקבלים בהתחלה המון עזרה והתערבות של המורה, ואלה שבהדרגה פחות. ועובדה שגם למורים כאלה (שמלמדים בהדרגה) יש לא מעט תלמידים שעוברים טסט ראשון אחרי מינימום או קצת יותר ממינימום שיעורים.

StandStill

New member
בושליט../images/Emo31.gif

"2 שיעורים הלכו פארש" "מורים גנבים" אז מה עדיף? מורה שמכין אותך רק לטסט? מורה שמלמד אותך בדיוק מה שהטסטרים אוהבים לראות ותו לא? לכל אחד יש קצת התקדמות שונה. גם אני בשיעורים הראשונים לא נגעתי בקלאצ' ובמוט ההילוכים, ואני חושב שזה היה מצויין, ככה יכולתי קודם כל לשלוט (במידת מה) ברכב ע"י דוושת הגז/ברקס וההגה, ורק לאחר מספר שיעורים התחלתי לשלב את ההילוכים.

One Echoe

New member
פשוט שטויות במיץ. גיבוב

של שטויות
למידה בהדרגה היא למידה נכונה, שקולה ורצינית. התלמיד לא יכול להתמודד עם הכל בבת אחת, ולכן התמקדות במשהו אחד בכל פעם היא מבורכת. גם אני למדתי ככה, וההגה הוא ממש לא "קל" בהתחלה, המורה שלי התמקד איתי על ההגה, וזה היה מצוין. בשיעורים הראשונים דווקא כן השתמשתי בהילוכים, אבל לא עברתי את ההילוך השני, ולא השתמשתי בברקס. בשיעור החמישי בערך התחלתי להשתמש כבר בברקס ולעלות להילוך שלישי, זה היה מצוין בשבילי.

wil

New member
אל תטרידי את עצמך יותר מדי בזה

ממילא החלק המשמעותי הוא השתלבות בתנועה וקבלת החלטות נכונה, ולזה יש עוד זמן. אני מניח שעוד 2-3 שיעורים מקסימום כבר תתחילי להעביר הילוכים.

skipo1

New member
כנסי!

אם שיעור הבא הוא לא מלמד אותך הילוכים (או לפחות את הקלאץ זה בא ביחד אז אני ממליץ לעבור מורה דחוף!!!! זה כבר נראה כיאלו הוא מנסה למשוך שיעורים.. אני למשל: שיעור ראשון-גז,וסיבוב הגה שיעור שני -קלאץ הילוך 1-2 שיעור שלישי-תירגול במקומות שונים שיעור רביעי-תריגול במקומות שונים (לא באותם מקומות בשיעור השלישי) שיעור חמישי-הילוך 3-4-5 מחוץ לעיר ובשיעורים הבאים חוזרים לעיר ולומדים זכות קדימה עצור פניות לפי החוק וכבר לא זוכר מה עוד...

פרטנר

New member
לכל ה"מומחים" להוראת נהיגה.

ישבתם ליד אותה תלמידה ? ראיתם מה היכולות שלה? מי קבע שיש קצב אחיד לכולם? מורה טוב אינו "דוחף " סתם חומר לימוד בכדי לזרז את התהליך. יש צורך שהתלמיד יבצע את המשימות בכדי שניתן יהיה להתקדם. לדעתי, מורה שמלמד כבר בשעור הראשון להחליף הילוכים ,התחלת נסיעה , עצירה (וכמובן כבסיס גם הכרת הרכב, הכנות לנסיעה והתנעת המנוע) הוא מורה חפפן (למעט מקרים שבהם התלמיד מוכשר\ בעל נסיון).

אקסיום

New member
המורה שלי

לא מלמד אותי רוורס וחניות עד שיהיה בטוח שאני מוכן פרפקט לטסט חוץ מזה

למעלה