שאלה..

שאלה..

יוצא לי לא מעט פעמים להתפלל ביחידות בבית (בעיקר שחרית) עד לא מזמן הייתי אומר גם תחנון והכל... אבל אמרו לי שאין לנהוג כך ושבמקום שאין ספר תורה אין אומרים תחנון מה ההלכה אומרת על כך (אני ספרדי אם זה משנה)? (חיפשתי בכל הקיצו"שים ולא מצאתי תשובה) תודה מראש

אז רגע..

לא מסתדר לי משהו.. איך זה שבתפילה לא אומרים תחנון בעוד שכתוב בקריאת שמע על המיטה "אנא ה'.. אשמנו וכו'"? (לכאורה אותם מילים בדיוק..)

mgb

New member
יחיד וציבור בוידוי

בס"ד צודק אבל זה כ"וידוי" וזה כ"נפילת אפיים"! "וידוי" יכול ומחוייב גם היחיד אבל "נפילת אפיים" רק ציבור. (ושוב לפחות למנהגי בני אשכנז) בברכה

אז בלבלת אותי לגמרי..

אז צריך להגיד תחנון או לא? לפי מה שהבנתי- צריך להגיד אשמנו בגדנו וכו'.. נפילת אפיים זה שאתם נרדמים באמצע התפילה על הסטנדר נכון? אז אנחנו במילא לא עושים זאת גם בציבור.. אנחנו קוראים "לדוד רחום וחנון" ואז "אבינו מלכנו". ומה לגבי ל"מנצח" שבין "אשרי" ל-"ובא לציון" ו"תפילה לדוד" (את זה אתם לא אומרים אם אינני טועה..)?

mgb

New member
למה בלבול?

בס"ד תחנון כולל גם וידוי וגם נפילת אפיים. הספרדים יושבים ולא "נרדמים" אבל זה עבורם נפילת אפיים. וידוי מותר ביחיד. בברכה

asaf2000

New member
שאני אבין...

מותר וצריך לומר הכל, גם את הוידוי, גם את המזמור של הנפילת אפיים. הדבר שנוהגים לא לעשות ביחיד הוא הפעולה של הפלת הראש על יד ימין. נכון?

למעלה