שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

שלום, רציתי לדעת מה המקור של גדרי הצניעות לנשים... אני חושב שבתורה שבכתב אין נכון? כסוי ראש אני יודע שכן... אבל לגבי צניעות הנשים מאיפה המקור? קביעת חכמים, או אולי התורה שבעל פה?

mgb

New member
גדרי מניעות לנשים:

בס"ד שלום! אתה הרי חבר בפורום לא מעט זמן ומכיר די יפה את עקרונות היהדות אבל אחזור עבור אלה שלא כל כך מכירים: עבורינו אם כתבה התורה או קבעו לנו חכמים אין הבדל באשר כל תקנה ניתקנה ברוח הקודש ועל סמך "דעת התורה" שהבינו חכמים מכוח עיונם ולימודם שלא להזכיר את ידיעותיהם מקבלה איש מפי איש, רב לתלמידיו במהלך כל הדורות. נכון שישנם למצוות התורה חומרות יתירות על דברי חכמים אבל הדבר נוגע בעיקר בשני מישורים: 1. לעניין עונשים. 2. כאשר חייבים לעבור עבירה במצב מסויים, למשל פיקוח נפש בשבת מעדיפים לעבור איסור קל יותר מדברי חז"ל ולא חמור מהתורה. דבר נוסף, ישנם תקנות ואף הלכות הנלמדות מפסוקי הנ"ך ולהם משנה תוקף באשר הם נקראים דברי קבלה הגם שתוקפם יש להבהיר פחות ממצוות התורה (=חמישה חומשי תורה) אבל לתוקף, חשיבות וחובת הקיום אינני רואים כלל הבדל! כעת לענייננו: כבר בבראשית נאמר (ב' כ"ה): " וַיִּהְיוּ שְׁנֵיהֶם עֲרוּמִּים, הָאָדָם וְאִשְׁתּוֹ; וְלֹא, יִתְבֹּשָׁשׁוּ" ולאחר חטא האכילה מעץ הדעת טו"ר נאמר(שם ג, ז): "וַתִּפָּקַחְנָה, עֵינֵי שְׁנֵיהֶם, וַיֵּדְעוּ, כִּי עֵירֻמִּם הֵם; וַיִּתְפְּרוּ עֲלֵה תְאֵנָה, וַיַּעֲשׂוּ לָהֶם חֲגֹרֹת" וזו תחושה טבעית שחשו מייד לאחר החטא - להתכסות. עוד נאמר בתורה נאמר "ונשמרת מכל דבר רע.." פירשו חכמים בתלמוד (מסכת כתובות מ"ו ועבודה זרה כ'): "ת"ר (דברים כו) ונשמרת מכל דבר רע שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי טומאה בלילה מכאן א"ר פנחס בן יאיר תורה מביאה לידי זהירות זהירות מביאה לידי זריזות זריזות מביאה לידי נקיות נקיות מביאה לידי פרישות פרישות מביאה לידי טהרה טהרה מביאה לידי <חסידות חסידות> [קדושה קדושה] מביאה לידי ענוה ענוה מביאה לידי יראת חטא יראת חטא מביאה לידי <קדושה קדושה> [חסידות חסידות] מביאה לידי רוח הקודש רוח הקודש מביאה לידי תחיית המתים " ולפני כן נאמר שם: "מיתיבי (דברים כג) ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה באשת איש ואפי' מכוערת... ולא בבגדי צבע [של] אשה: א"ר יהודה אמר שמואל אפילו שטוחין על גבי כותל.." אם בבגדים אסרו חכמים, בגופה ממש מותר?! עם זאת שקלו חכמים אילו איברים או חלקיהם עלולים להביא לידי טומאה ע"י הרהור ואת זאת קבעו לכסות ואם לכסות באילו בגדים. בברכה

Blackpanter1י

New member
מקובל עלי...תודה אבל זה לא כתוב

בתורה שבכתב נכון? וזה נחשב דרבנן? ובקשר לכיסוי ראש לאישה, חבר שלי אומר שלא כתוב בתורה שצריך כיסוי ראש מה להגיד לו?

אופירA

New member
מנהל
תגיד לו

שלא כתוב בתורה שאסור להדליק חשמל בשבת, ובכל זאת רוב היהודים ההגיוניים מבינים שאסור להדליק חשמל בשבת. בתורה לא מנוסחות ההלכות כלשונן בשולחן הערוך. אבל הן כתובות בה. מי שיקרא את התורה מהחל ועד כלה, יראה בכל מילה ומילה את הצניעות הנדרשת מאשה. ירגיש את הדרישה לצניעות הלבוש וההנהגות מהאשה בכל פרשה ופסוק כמעט! מה זה לא כתוב בתורה? וודאי שכתוב! סיפור יוסף הצדיק, סיפור תמר ויהודה, סיפור אדם וחוה, סיפור רבקה ויצחק, רחל ולאה ותיאור החתונה שבה הוחלפו הכלות. סיפור דינה בת לאה, סיפור שרה אמנו באוהל, סיפור שלומית בת דברי - ועוד אינסוף סיפורים. "לא כתוב בתורה" מזכיר לי את הרקדן שאינו יודע לרקוד, וטוען שהרצפה עקומה. לא יודעים לקרוא תורה, אז טוענים שלא כתוב בתורה! בתמרור עצור לא כתוב שצריך לעצור. אז הוא לא אומר שצריך לעצור? (מחילה מהתורה הקדושה שאני צריכה להסביר דברים בדוגמאות כאלו...). תגיד לו שהאשה צריכה לא רק כיסוי ראש אחד, אלא שניים! לא רק נשואה, אלא גם גרושה ואלמנה. וגם רווקה לפי שיטת תימן!

אופירA

New member
מנהל
דווקא לא שכחתי!

אבל זה מהתנ"ך, לא מחמשת חומשי התורה. ולא היה לי כוח להתחיל להביא דוגמאות גם מהתנ"ך, למרות שמאד רציתי. רות בשדה מואב, אמנון ותמר, אשת עובדיה הנביא, בת יפתח, חנה אם שמואל - אוף, התנ"כ גדול מידי בשבילי. בכלל, ממה שלא כתוב לומדים הכי הרבה. עצם העובדה שנשים אינן מוזכרות, אם לא כשמחוייב - זה משום החיוב לכבד את צניעותן! וחלק מהצניעות הוא צנעה.

Blackpanter1י

New member
אני לא רוצה להיות קטנוני אבל אחרי

הכל לא מוזכר שצריך שמלה ולא מכנס... ובקשר לשני כיסויי ראש לאישה יכול להיות... אבל הרוב שמות אחד, וזה מספיק במיוחד לתקופה הזאת.

אופירA

New member
מנהל
מוזכר. אני ראיתי!

לא ילבש גבר בגדי אשה (וההיפך) - ראית שכתוב בתורה? אם אתה חושב שאין הכוונה לשמלה, אלא לבגדים של גברים וכו' - כאן אחזור על דברי: אנשים לא יודעים לקרוא את התורה, וחושבים שהם יודעים מה כתוב בה. בלי תרגום אי אפשר לקרוא את התורה. כשם שבלי לימודי תיאוריה, אי אפשר לדעת מה כתוב בתמרור, למרות שכתוב. (שוב, סליחה על ההשוואה). ועוד לא שמעתי מישהו שהתלונן: מי אמר שהמורה שלי לתיאוריה לא המציא מדעתו את פירושי הסמלים? לדעתי, בגלל שבתמרור עצור מופיעה יד, הוא אומר שצריך לתת צדקה! או שיש בית תמחוי בקרבת מקום...

אופירA

New member
מנהל
גם אני לא יודעת לקרוא את התורה...

אבל אני לפחות לא חושבת שאני יודעת מה כתוב בה!!! אני אפילו לא יודעת מה כתוב בגמרא!!! אני סומכת על מי שמפרש לי את הגמרא ופוסק על פיה הלכות. יהודי צריך לדעת מיהו - מה הוא יודע ומה הוא לא יודע. מה הוא מבין ומה הוא לא מבין. אני לא יודעת לקרוא ספר ביוכימיה. גם ספר בספרדית אני לא יודעת לקרוא. גם לא את שפות התכנות שלא למדתי. אם בן אדם יידע מה הוא יודע ומה הוא לא יודע - הוא עשה את רוב התיקון שלו בעולם. וכל השאר זיל גמור...

mgb

New member
מצוות תורה מ..דרבנן..

בס"ד אחרי כל ההרצאה הארוכה שליזה מה שהבנת?? אתה יודע מה?! רק שתהיה לי בריא!! ולא! צניעות היא לא מדרבנן אלא מהתורה כמו שתפילין בצבע שחור לא מדרבנן כי הם פירשו לנו וגילו לנו באיזה צבע צובעים!! ציצית ב-8 חוטים או 4 כפולים היא לא מדרבנן אלא מהתורה אף כי לא כתוב במפורש מס' הפתילים בפסוקים.. חמץ הוא בצק ששהה 18 דקות מהתורה אף שחז"ל גילו לנו מהו שיעור החימוץ! חילול שבת הוא 39 מלאכות וכולן אסורות מהתורה אף שחכמים גילו לנו מהי המלאכה המותרת והאסורה מן התורה!! להמשיך?! או קפיש? אשר על-כן, צניעות היא מהתורה ודוגמאות, הגב' אופירה תחי' ליקטה מיקצת עבורינו, קח משם!! בברכה

Blackpanter1י

New member
הבנתי לא צריך להתרגז...

הבנתי את הכל, פשוט שאלתי על זה כדי להיות בטוח זה הכל.

mgb

New member
מסקנת דרבנן..

בס"ד שלום! האמן לי וה' עדי לדברים שאני אומר לך הנכתבים בכל הכנות והאמונה: לעולם איני מתרגז או כועס על שאלות עד כמה שתהיינה "קיצוניות" נקרא לזה כך..אין מה לעשות! זו דרכי, שיטתי וניסוחי תשובותי. במשך הזמן אם תרצה תכיר את דיעותי ומאידך את צורת ההתנסחות שלי ותהיה בטוח שמעבר למילים ולמסר שאני מעוניין להעביר אני נשאר שליו כמו תינוק שנרדם אחרי בקבוק דייסה..
בברכה חמה

mgb

New member
משמיים ורק משמיים!

בס"ד אני באמת לא מדבר עם מי שאינו מאמין בכך!! מי שרוצה הוכחות שתורה משמיים יש לכך דרך ויש להקדיש זמן ורצינות! אבל הוא לא יכול סתם להפציץ אפיקורסות! ובכלל, הפורום לא מהווה בימה להתנגחויות על האמונה ואמיתות התורה!! (-)

mgb

New member
דרך ארץ? טלי קורה מבין עיניך!!

בס"ד כשאת וחברייך נכנסים לפורום "לשאול את הרב" שנועד להשיב שאלות הלכתיות ובמקום להתנהג כתקנות הפורום בנימוס כאורחים אתם מציפים בדיעות אפיקורסיות.. למה את מצפה? ללחי שנייה?! עם כל הכבוד..סליחה!! בידקי נא את כ-ל הודעותי כולל אלה ששואלים על נושאים רגישים ועדינים מהיהדות אבל שואלים על מנת להבין ולברר כיצד אני משיב. אינני מחייב שיקיימו אבל אני מצפה להתנהגות הולמת ב"ביתו של מארח"! ואז תבקרי אותי על "חוסר דרך ארץ". "הלעיטהו לרשע"..זו דרכי כלפי מי שמזלזל בתורה ומצוותיה!! כל שאלה ..אבל ממש כל שאלה את מוזמנת בכבוד רב לשאול אבל אל נא תשאירי אחרייך "סימנים" ו"לכלוך" אפיקורסים.. אני לפחות רגיש לכך!! אם יש לך תלונות עלי את כמובן רשאית להתלונן למנהל או להנהלת הפורומים!

אתה מכיר אותי מאיפה שהוא?

את וחבריך? דעות אפיקורסיות? נפלת על השכל? דרך אגב,דרך ארץ איננה המצאה יהודית. אישית מצפה אותה,מכלל בני האדם.

אלי ו.

New member
אתה נמצא בפורום "לשאול את הרב"

הפורום הזה מיועד לשאלות הלכה והנחת היסוד היא שהתורה נמסרה משמים. וכוחים על כך בפורום הזה הם כמו להכנס לפורום טבעונות ולהציע מתכונים לסטייקים, להכנס לפורום משוב ולהמליץ על הפורומים של נענע, להכנס לפורום פמיניזם ולהמליץ על איציק מרדכי לראשות הממשלה. בקיצור, זו התנהגות טרולית שבד"כ לא תתקבל יפה.

למעלה