שאלה

ספורטיב

New member
שאלה

קרן שלום, אני בת 40 מטופלת באלטרוקסין ובדוסטינקס (פרולוקטינומה) אני עוסקת בספורט במשך כל השבוע (5 ימים שלוש פעמים אימונים בני שעה וחצי הכוללים ריצה ןחדר כושר ופעמיים ספינינג) שומרת שנים על תפריט של 1200 קלוריות ועדין המשקל לא זז אני שוקלת 75 קילו גובהי 1.63 אני לא מוכנה לעשות דיאטות כסאח, אך המצב הוא בלתי נסבל, גם רופאת המשפחה איננה יכולה להסביר זאת ואף המליצה לי ללכת לרפואה סינית. אני מיואשת לא יתכן שאם שילוב כזה של תזונה וספורט אני לא יורדת ולו בגרם. שאלתי, האם נתקלת במקרה דומה, (יש לציין שגם הכולסטרול שלי גבוהה על אף שתזונתי מוקפדת). מחכה לתשובתך.......

את מאוזנת מבחינה הורמונלית?

אני רוצה לקוות שה-TSH שלך טוב ושהפרולקטין בשליטה. רפואה סינית? מה זה יתן? הסינים רזים כל עוד הם אוכלים את האוכל המסורתי שלהם, רוכבים על אופניים וחיים בצניעות. כשהם מתחילים לאכול פיצה האט ומק דונלד'ס, גם הסינים משמינים. כל הכבוד על דיאטת כאסח, אם תוכלי פחות קלוריות, את תרזי. כדאי אולי שתעשי בדיקה של הרכב גוף. אולי יש לך גם מאסת שריר רבה ששוקלת הרבה, ושחלק מהמשקל הזה הוא שריר. ממש, ממש לא סביר, יש מצבים נדירים באנדוקרינולוגיה בהם נוכל לראות מצב כזה, אני לא חושבת שאם היה לך קושינגס הייתה לך כל כך הרבה אנרגיה להתאמן כך. אבל את יכולה לבקש מרופאת המשפחה שלך שתשלח לך איסוף שתן של 24 שעות לקורטיזול וקראטינין, כדי לשלול אפשרות זו. מה עם המחזור? הוא סדיר?

ספורטיב

New member
תוצאות איסוף שתן

באיסוף שתן במשך 24 שעות נמצא creatinine בערך 2 (מחוץ לנורמה) ןcortisol 43.2 מה דעתך????? הרופא טען שזה בסדר. המחזור שלי תקין בבדיקת מסת גוף אצל מאמנת הכושר נמדדו אצלי 37 אחוזי שומן, שזה פשוט לא נתפס בעיני. אני שוב חוזרת , התזונה שלי מדודה לא יותר מ1200 קלוריות 5 פעמים בשבוע אימון מתוכן פעמיים עם מאמן(אימונים בני שעה וחצי). אני מאוזנת ולמרות זאת לא מרזה.

זה לא נראה כמו קושינג זה בטוח

תעשי אולי בדיקת basal metabolism rate BMR . עושים את זה בכמה מקומות. במקכון וינגייט וגם ביחידה לתזונה קלינית באיכילוב.

למעלה