שאלה....

ben200

New member
שאלה....

האם ניתן לשנות אופי בגיל 29? אני מרגיש בן אדם מאוד חלש, בן אדם פחדן, בן אדם מאוד יבש, בן אדם בלי עניין. איך ניתן לשנות זאת? כי אני מיואש

~דויד~

New member
כן, בכל גיל אפשר להשתנות

יש אינספור דרכים ל"איך", אבל מה שבטוח, זה הרבה עבודה ולאורך זמן! אבל זה הופך את החיים לכייף! תוכל להתחיל להרגיש טוב, באמצעות עשית טוב לשני אנשים זרים לך בכל יום. "ואהבת לרעך כמוך"... עליך לאהוב את המהות של כל אדם, כי כולנו בפנים ישויות נפלאות.... אני אוהב במיוחד את המכון ללימוד הקבלה. אבל זה לא הספיק לי. קראתי גם המון ספרות וגם עשיתי קורס הילינג במשך שנתיים. לכל אחד יש את הדרך שלו... בהצלחה

גיל גיל

New member
בטח שאפשר!!!

בוא תהיה יותר ספציפי... תן לי רשימה של דברים שמפריעים לך בעצמך, רשימה של אירועים שבהם התנהגת בצורה מסויימת ובדיעבד רצית להתנהג אחרת באותה סיטואציה. תחשוב על זה ככה, אתה רק בן 29!!! יש לך עוד שני שליש, עד שלושת רבעי החיים לפניך!!! עכשיו בוא ננסה להתחיל לעבוד על זה. מה הבעיות הספציפיות? מחכה, גילגיל.

*אביבה*

New member
ווואווו גילגיל ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

ת´געגעתי כל כך. התזמון שלך חזרה לפורום הוא לא יאומן. איזה כיף שאתה כאן.

גיל גיל

New member
אביבה!!!!!!

התגעגעתי אליך כל כך! לחוכמה שלך ולאהבה שלך! בכלל, אלייך!!! עכשיו אני דורש הסבר לעניין התזמון! איך זה הסתדר כל כך טוב ולמה!?

*אביבה*

New member
גילגיל

כייייייי, איך להגיד את זה בעדינות, לא היית פה הרבה זמן. אתה מנוע אדיר עם עוצמה בלתי נדלית. מניע יש מאין. שרון עשה כאן עבודה נפלאה בתחזוקה, והחזיק את הפורום ממש ממש בידיו בהמון אהבה. שרון פשוט אוהב. זה מה שיש בשרון וזה נפלא. לי באופן אישי אבדו התכנים מהפורום, וממש ממש בימים האחרונים (שבוע) הדרתי את רגלי ממנו. נוצר מצב שכל אחד נכנס בבוקר, אמר בוקר טוב, ונעלם לו. לי היה קשה עם זה. יש לנו אנשים חדשים רבים. וזה נפלא. אז, זהו ממני. ועוד שני דברים: הראשון - ברכות לשינוי שעשית. כשאני שומעת שמשהו עזב עבודה, אני יודעת שזה מה זה העיק עליו. עד כדי חנק. ומי שמצליח להתעלות מעל לחנק - הוא גדול בעיני. ושנית לגבי הדיון על שינוי. אני חושבת שאדם לעולם לא משתנה. הוא עושה דברים שונים שבאים מתוכו - אבל אדם הוא לעולם אותו אדם. ואם תרצה אוכל גם להרחיב.

גיל גיל

New member
יש לזה כמה פנים.

קודם כל תודה
הוחמאתי בצורה לא רגילה... עכשיו לגבי השינוי. האדם נשאר אותו אדם בצורה הפיזית, זה נכון, אבל לדעתי בפן הנפשי, האדם יכול ליצור שינוי ממשי בעצמו, סך הכל, אנחנו יצורים חושבים ויש לנו דפוסים ותבניות שונים ומשונים, דפסים שחוזרים על עצמם במגוון רחב של מצבים, עד כאן יש הסכמה? מה אנחנו מגדירים כשינוי של אדם? כשאני אומר שאדם "השתנה" אני לא חושב או מתכוון לכך שמדובר באדם אחר. אני מתכוון לכך שהוא למד. למד מה? למד להסתכל על החיים בצורה שונה, לפרש ארועים בצורה אחרת, לחשוב אחרת, להתנהג אחרת... וכו´. נכון, הכל בא מתוך האדם פנימה. השאלה היא אם הפנימיות נשארת זהה, או לא. רק על עצמי לספר ידעתי, אז אעיד על עצמי שאני לא חושב שהאדם שנכנס בשנת 1994 לצה"ל, הוא האדם שיצא ב-1997 מאותו הצבא. אני כן חושב שזה שהשתחרר מצה"ל ב-1997 הוא אותו אדם שיושב היום מול המחשב ומקליד את ההודעה הזו. נכון, השתניתי הרבה בשנים שחלפו, אבל בבסיס, אני אותו אדם (למרות שעברתי כמה אירועים דרסטיים ששינו אותי, בבסיס, אני בכל זאת אותו האדם). ובכל זאת, האדם שהיה בגופי לפני נובמבר 1994 הוא אדם אחר. אם הייתי פוגש אותו ברחוב לא הייתי טורח אפילו לשבת איתו לשיחה כדי להסביר לו קצת על החיים, כי הוא לא היה מאמין לי. הספר "פרא" של גבי ניצן נותן נקודת מבט קצת אחרת על העניין... משהו בין הראיה שלי, לזו שלך... קראת?

גיל גיל

New member
אני הולך לכמה זמן...

מחכה לתגובה שלך ואגיב יותר מאוחר. יום נפלא!!!

*אביבה*

New member
גילגיל

זאת נקראת התפתחות. לא שינוי. קח למשל אדם אחר, העבר אותו את אותן ההתנסויות שלך בדיוק. התוצאות תהיינה לגמרי שונות - כי הוא אדם אחר. אתה מה שאתה- למדת מההתנסות רק את מה שאתה יכול ללמוד. משהו אחר ילמד מאותה ההתנסות - משהו אחר לגמרי. זאת התפתחות. לא שינוי. למדת פן נוסף על עצמך דרך ההתנסות. התפתחת. כשתבוא התנסות נוספת תלמד משהו נוסף על עצמך - אבל עצמך לא ישתנה.... אתה תתפתח. לא קראתי את הספר עליו דיברת. הספר משמש רק את מי שכתב אותו. אלה התובנות שהוא היגיע אליהן. לאמץ תובנות של משהו אחר זה ממש לא רלוונטי לגבינו. זה יכול להיות מעניין כדי לדעת - אבל ההתנסויות הן רק שלנו. שלנו בלבד. אני מדברת מקריאה בספר שלי בלבד. ככל שאתה עובר יותר התנסויות, וחושב לאוחרה ליותר שנים אתה מבין שכל הדברים האלה היו בך כבר קודם. פשוט לא ידעת עד שהתנסית בהם. ההתנסות תרמה להתפתחות. אולי זה רק הגדרה אבל לצורך הבנת העניין זה מאוווווד חשוב.

rubber duck

New member
היי אביבה

בעצם סאני
האם ישנם שני בני אדם שונים ? באותה מידה - את קוראת לזה התפתחות וגיל קורא לזה שינוי שניכם מדברים על אותו דבר לא מדובר באדם אחר מדובר באדם שהלך בדרך מסוימת והתקדם , השתנה , התפתח לכיוון הטוב עבורו - או שזה מה שהוא חושב שטוב עבורו , יכול להיות שלדעתך הכיוון הזה ממש אינו טוב עבורו , יכול להיות ואין זה משנה כי עבורו זה טוב וזה החשוב שימי לב לעיניין התובנות , אנו לומדים מכל אדם הנמצא סביבינו הן פיזית והן ווירטואלית ( כמה שלמדתי ממך
) החכמה היא לא לאמץ את התובנות הכתובות בספר כמות שהן , אלא לאמץ תובנות הטובות לנו וזאת כמהשך לקריאה בספר , הרי גם קריאת הספר היא חוויה אישית שלנו
באהבה
שרון
ועווד משהו קטן
על דבר שכתבת עלי בנושא אחר

rubber duck

New member
ועוד משהו לסאני ../images/Emo13.gif

זוכרת את אותו יום שממילה אחת שלך נוצרו 100 נודעות פלוס בשעתיים שלוש
שרון

*אביבה*

New member
שרוני

תובנות לא קשורות לחוכמה. אתה נולד עם חוכמה - השאלה היא מה אתה עושה איתה. אנחנו לומדים רק כשאנחנו "רוצים" ללמוד. כשאנחנו מוכנים ללמוד. אתה יכול לעבור שנים רבות בלי ללמוד כלום..... כי אתה חושב אתה כבר יודע....... אתה יכול לחצות אוקייאנוסים אדירים ולא ללמוד מזה כלום. המחלה שלך יכלה להביא אותך (לא עלינו) למרה שחורה. דיכאון. ועוד דברים איומים. אתה בחרת בחיים. בחרת להוציא מזה את הטוב. כי זה אתה. לקרא ספרים זה יופי, אבל התובנות הן אלה של מי שכתב את הספר. אתה תבין מזה רק את מה שאתה יכול להבין מזה. זה לא קשור לחוכמה. אגב, סתם שאלה. איך אתה מגדיר חוכמה?

rubber duck

New member
חכמה

מילה קשה חכמה במובן מסוים היא - טריק ותעלול ובמובן הקלאסי היא יכולת יכולת לנתח דברים יכולת לעשות דברים יכולת להפיק את המייטב מדברים - וזו גם תובנה ( אישית שלי ) קראתי את הודעתך שוב ושוב
לה היה לי קל להבינה
בגישה שלך תובנות הן דבר אישי לחלוטין שגם אינו נרכש מאחרים ולדעתי זה לא כך לדעתי אדם יכול לאמץ לעצמו תובנות ובעיקר להתאימן לעצמו אם אני קורא משהו והוא עושה עלי רושם נכון ונותן הידי כלי הדרוש לי הרי שהשגתי משהו - התובנה היא אכן שלי ובכל זאת הרי מישהו אמר אותה קודם החכמה בעיניין היא להפיק את המייטב מכל דבר ( וזו למעשה תובנה ) לכל אדם יש את החכמה שלו שלי פועלת בכיוון מסוים ושלך בכיוון אחר או שונה ואין להשוות ביניהן , מאחר והן אישיות ומתאימות רק לנו ואגב כשאומרים על אדם שהוא חכם מתכוונים לאחד משני דברים : האדם הוא מומחה בתחומו - בעל ידע וניסיון ויכול מאד להיות שמאד כישרוני אפשרות שניה היא אדם בעל ניסיון רב בחייו שכדאי להקשיב לו וללמוד ממנו ( לדעתי כאן מתכוונים לאדם בעל תובנות ) האם את רואה בעינייך אנשים כחכמים או טיפשים : בעבר נהגתי לעשות חיתוך מאד חד - אדם שהסכים עימי היה בעיני חכם ואדם שלא הסכים עימי היה טיפש ( וגם אמרתי דברים כאלו ) החיים לימדו אותי אחרת החיים לימדו אותי שלא תמיד אני צודק ושלא הכל כמו שאני חושב החיים לימדו אותי להקשיב גם לאחר האם נעשיתי חכם יותר ? לא חושב אני חושב שקיבלתי כלים טובים יותר על מנת להפיק יותר מחיי שרון
אוהב אותך

*אביבה*

New member
אוהבת אותך.

אי אפשר להגיר חוכמה ע"י מילה אחרת כמו שעשית.נסה להגדיר לא ע"י שימוש בשם אחר. כי יכולת זה משהו אחר לגמרי. למשל, מי אמר שאדם שיש לו יכולת לגנוב למשל,הוא גם חכם? הוא יכול להבין כל מיני דברים, הוא עושה כל מיני דברים שדורשים כל מיני יכולות אבל האם הוא חכם? כל מי שיכול הוא גם חכם???????? אז תנסה בדרך אחרת. כשאתה מאמץ תובנה אתה לוקח אותה ממשהו אחר והיא "מאומצת". אולי היא מתאימה לך, אבל היא לא "אורגינל" שלך. ואני חושבת שכל זמן שאנחנו מאמצים תובנות......עדיין לא היגענו לאלה הנכונות באמת.לאה שהן רק שלנו. כן, זה קשה שרון. נסה לרדת קצת יותר עמוק. זה לא קל. אתה מערבב כל כך הרבה דברים ביחד כדי לנסות להסביר משהו קטן. כבר מזמן אין בעולמי אנשים חכמים או טיפשים. יש רק אנשים. השיפוטיות---------פאסה....(ס´ בסגול)

*אביבה*

New member
אני אחדד את זה עוד קצת

כמה פעם קראת ספר עם תובנות/חוכמות/דברים מדהימים? קראת, אמרת וואלה, זה מה זה נכון! אני חושב כך ואני אעשה את זה. היו כמה פעמים כאלה.בטוח. אח"כ ניגשת לעשייה. עשית את זה יום, זה היה משהו חדש, יומיים,שלושה, שבוע שבועיים ואחרי זה פתאום שכחת איזה יום לעשות את זה... ואחרי זה עבר שבוע ולא עשית את מה שלמדת.... ואחרי זה החיים חוזרים למסלולם הרגיל כמו לפני כן. ואתה כבר יודע שעשית משהו אחר אבל הוא כבר לא איתך. אז מה למדת? זו התובנה של הספר, של מי שכתב אותו, שאתה "חשבת" שהיא מתאימה לך. אח"כ פחות ואח"כ כבר לא. התובנות של כל אחד ואחד מאיתנו באות רק מתוכנו. לא משום מקום אחר.... קורה באמת שזה נשאר איתך. אבל....זה חייב לבוא ממך. זה כמו מתכון חדש לדייאטה. בהתחלה מרזים -שמחים. אח"כ נעצרים בהרזיה - תמהים. אח"כ מפסיקים- "כי ממילא זה לא עוזר".סתם.

rubber duck

New member
זה קורה והרבה

ומצד שני ישנן תובנות שכן חודרות אלי פנימה - ואז הן שלי ולא של אף אחד אחר וישנן גם תובנות שהיו שלי ועם הזמן איבדו ממשמעותן עבורי
ולגבי דיאטות
את זה אני מכיר מהבית ( לא על עצמי ) וזה נכון
שרון

למעלה