יש לזה כמה פנים.
קודם כל תודה
הוחמאתי בצורה לא רגילה... עכשיו לגבי השינוי. האדם נשאר אותו אדם בצורה הפיזית, זה נכון, אבל לדעתי בפן הנפשי, האדם יכול ליצור שינוי ממשי בעצמו, סך הכל, אנחנו יצורים חושבים ויש לנו דפוסים ותבניות שונים ומשונים, דפסים שחוזרים על עצמם במגוון רחב של מצבים, עד כאן יש הסכמה? מה אנחנו מגדירים כשינוי של אדם? כשאני אומר שאדם "השתנה" אני לא חושב או מתכוון לכך שמדובר באדם אחר. אני מתכוון לכך שהוא למד. למד מה? למד להסתכל על החיים בצורה שונה, לפרש ארועים בצורה אחרת, לחשוב אחרת, להתנהג אחרת... וכו´. נכון, הכל בא מתוך האדם פנימה. השאלה היא אם הפנימיות נשארת זהה, או לא. רק על עצמי לספר ידעתי, אז אעיד על עצמי שאני לא חושב שהאדם שנכנס בשנת 1994 לצה"ל, הוא האדם שיצא ב-1997 מאותו הצבא. אני כן חושב שזה שהשתחרר מצה"ל ב-1997 הוא אותו אדם שיושב היום מול המחשב ומקליד את ההודעה הזו. נכון, השתניתי הרבה בשנים שחלפו, אבל בבסיס, אני אותו אדם (למרות שעברתי כמה אירועים דרסטיים ששינו אותי, בבסיס, אני בכל זאת אותו האדם). ובכל זאת, האדם שהיה בגופי לפני נובמבר 1994 הוא אדם אחר. אם הייתי פוגש אותו ברחוב לא הייתי טורח אפילו לשבת איתו לשיחה כדי להסביר לו קצת על החיים, כי הוא לא היה מאמין לי. הספר "פרא" של גבי ניצן נותן נקודת מבט קצת אחרת על העניין... משהו בין הראיה שלי, לזו שלך... קראת?