שאלה...

שאלה...

ערב טוב לכולם! אני לא בטוח שזהו הפורום המתאים לשאלתי הבאה, אך מאחר ויש אלמנט משפטי, אני מבקש סיוע.. תינוקת שנולדה עם מום לידה בשם איפוצייריזים-הבלוטה לא עובדת. הסיכוי למום זה הוא 1 ל- 4000 לידות. השלכות: כדורים למשך כל החיים (כדור ליום), על מנת שהבלוטה תתפקד, ביקורות בבי"ח ומעקבים לפחות עד גיל 3. האם יש מקום להגיש תביעה לביטוח לאומי לפיצויים או לקבלת % נכות? ואם כן, האם כדאי להסתייע בעו"ד? תודה וחג שמח,

אפשר את השם באנגלית

ניסיתי לפענח, אבל השם הזה לא מצלצל לי מוכר. בכל מקרה, אם הבעיה היחידה היא תת פעילות מולדת, אניט לא חושבת שזה מזכה את החולה בה בנכות של ממש. אם יש מומים אחרים ובעיות אחרות שממש מגבילות את הילד, זה יכול להיות סיפור אחר.

מה הכוונה ל-hypodiresim

תת פעילות מולדת היא הפרעה שנמצאת אצל ילדו מתוך 5000 לידות חי. ב-80% מהמקרים הוא נובע מחסר הווצרות של בלוטת התריס בחיי העובר. זה יחדית שכיח וישנו סקר ארצי שכולל את כל התינוקות. את זה אני מכירה . את מה שכתבת לא מכירה וגם לא מוצאת בשום מקום. אנא בדוק את השם במדויק.

HYPOTHYROIDISM-

ויש לי קצת יותר פרטים על הבעייה- הילדה מטופלת באלטרוקסין החל מהיום השלישי לחייה, בגלל תת פעילות מולדת של בלוטת התריס שלא ממוקמת כלל במקומה (בגרון) אלא מתחת ללשון. ככל שהילדה גדלה, המינון לתרופה הולך וגדל. ולפי דברי הרופאים, במידה והיא לא תקבל את התרופה, ייגרם לה פיגור שכלי קשה מאוד והיא תישאר גמדה.

עכשיו זה מובן

אז מדובר בתת פעילות מולדת הכי רגילה ולא באיזו תסמונת שלא שמעתי עליה. חגבי התביעה לנכות, לא נראה לי שיש מקום. תתעניין. ילדה כזו שמטופלת אמורה להיות ילדה רגילה לגמרי. אני מניחה שלגבי הצבא למשל היא תקבל פרופיל של תת פעילות, אבל זה לבד לא מזכה בסטטוס של נכה.למה בכלל עלה הרעיון הזה?

באופן טבעי רצינו לבדוק אם יש

אפשרות שמתת פעילות כזו זכאים לאחוזי נכות...כי בכל זאת מדובר בתופעה חריגה ולא שכיחה כ"כ...ולא רצינו לפנות לעו"ד, ללא קבלת חוו"ד כנה ואמיתית. תודה רבה ד"ר!!

למעלה