שאלה

שאלה

שלום. איני יודעת אם זה הפורום הנכון אך אנסה בכל זאת: היום כשהסתכלתי על מתקן הכלים שלי בבית-בחלקו התחתון הצטברו מים. במים שכבו להם מעין מקלות כאלה קטנים עם שפיץ פצפון בסופם. יכולתי לחשוב שזה סתם מקלות קטנים עד שהם לפתע החלו להתרוצץ ול הראות סימני חיים. כמובן שנחרדתי ונבהלתי למראה זה. הבנתי שבעצם יכול להיות שהכלים שלי נגעו בחרקים כאלה שאולי מסוכנים ואולי זה בעצם ממי השתייה שלי. האם מישהו נתקל בדבר הזה? מה זה יכול להיות החרקונים הללו? האם הם מסוכנים? אני בהריון ואני כעת חוששת מאוד? במידה ואיני בפורום הנכון אודה אם תוכלו להפנותני למש שנראה לכם מתאים יותר. תודה רבה.

תשובה

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל אוכל לנסות לענות לך כביולוגית: ה"חרקונים" לא יצאו במי השתיה, הם הגיעו למתקן ייבוש הכלים שלך מכיוון שמים עומדים הוא מקום "בילוי" מועדף על רבים מהם ושם הם גם מטילים בד"כ את ביציהם.. כדאי לרוקן לעיתים תכופות את המתקן וכך למנוע מים עומדים והופעת "חרקונים" מבהילים. מן הסתם הם לא מזיקים וגם אם הם נגעו בכלים (או אפילו אם נתת ביס לאחד מהם שהצליח להצמד לכלי- אומנם אכלת אוכל לא כשר אך זכית במנת חלבונים, כמו שיש ליתר בע"ח שאנו אוכלים, אז נסי לראות את חצי הכוס המלאה
) מאחלת לך המשך הריון בריא ושלו ולידה קלה

../images/Emo6.gif הייתי בהחלט מוותרת על מנת החלבו

החלבון הזו. האם ידוע לך איזה סוג של חרקים זה? תודה

אני חייבת לראות תמונה כדי לנסות

להגדיר במגדיר חרקים שברשותי. תצלמי/ תסרקי אחד (יש לך אומץ???) ואוכל לנסות לעזור לך... עצתי לך, לסבן היטב את הכלי (כדי להיפטר מביצי חרקים בלתי נראים לעין) ולשכוח מהעניין. האם יש לך רשתות בבית?

effyba

New member
על פניו זה לא נראה מסוכן, אבל כמובן

שכדאי לנקות היטב את המקום.אין לי מושג מי מתמחה בנושא הזה...

למעלה